Hvordan bruke åte inne

Hvordan bruke åte inne

Et åte er en blanding av et giftig kjemikalie (et insektmiddel) blandet med en matvare (som sukker) som tiltrekker seg maur. De finner åten når de leter etter mat. Mauråte er tilgjengelig i forskjellige former, fra granulat som brukes mest utendørs til geler og myke faste materialer som vanligvis brukes i boliger, på kontorer, kjøkken og andre områder der maur er aktive.

For at en mauråte skal være virkelig effektivt er man avhengig av flere faktorer for et godt resultat. Du vil at arbeidsmaurene skal:

-Finne åten

-Bære små mengder av åten tilbake til reiret, der de mater det til dronningen, larver og andre arbeidere.

-Rekrutter andre arbeidere i reiret for å samle åten

 

Hvordan vite hvor man skal legge åten?

Når man opplever spredt aktivitet av maur, kan det være vanskelig å finne ut hvor man skal legge åten. Når man skal legge ut åte er det litt informasjon man gjerne vil ha for å kunne ta en riktig avgjørelse.

-Hvor kommer mauren fra?

-Hvor finner den mat nå?

Det kan være vanskelig å finne ut hvor mauren kommer fra.. et enkelt triks vi i skadedyrproffen bruker er å legge ut litt mat som maur garantert finner attraktivt, for å se hvor den går etter den har spist. Maur går alltid tilbake til reiret når den har spist.

Vi legger ut litt honning eller litt syltetøy på en plass hvor viser maur(med litt mener vi en kvart teskje). Når maurene begynner å spise av dette følger vi tålmodig med på hvor den går. De forsvinner da gjerne inn et hull eller en sprekk en eller annen plass.

Rett på utsiden av dette hullet eller sprekken er riktig sted😊

Så om vi ser masse maur på kjøkkenbenken er ikke dette nødvendigvis riktig plass. Vi serverer ikke  maur på samme plass som vi lager mat til oss selv, hvis vi ikke må.

 

Hvorfor bruker vi åte?

Åte har noen fordeler fremfor andre typer insektmidler. For det første fungerer åten når reiret ikke kan finnes eller det er utilgjengelig for behandling med andre kjemikalier. For det andre utgjør de mindre risiko for barn og kjæledyr ved å redusere mulig kontakt med giftige kjemikalier. For det tredje kan åte drepe hele kolonien, mens de fleste insektmidler sprayet på en overflate dreper bare arbeiderne som kommer i kontakt med den, og spray er ofte avvisende, slik at maur bare tar en omvei rundt det behandlede området.

 

Det som er viktig å huske er at åte er effektive bare hvis den blir spist av maurene. Ikke alle åter er like attraktive for maurene, maur har preferanser på mat. Disse preferansene kan forandre seg, derfor anbefaler vi at man har et par forskjellige åter tilgjengelig for å finne det beste produktet for akkurat dine maur. Plasser en liten mengde åte der du ser maur som søker og se deretter hvordan de reagerer på åten i noen minutter. Hvis maurene ikke viser interesse, prøv et annet produkt.

Mengde åte

Pass på at du gir nok åte. 2-3 gram om ganen er mer enn tilstrekkelig for sukkermaur. Kontroller daglig for å forsikre deg om at det ikke er oppbrukt. Hvis det blir tomt for åte, eller åten blir tørr, kan maur flytte på seg for å finne mat en annen plass. La åte stå på plass i en uke etter du har sett siste mauren.

Åte fungerer best når det ikke er andre matvarer tilgjengelig for maurene. Hold disse områdene rene slik at maurene ikke blir «distrahert» fra å spise din åte.

Holdbarhet

Åte eldes raskt ute av tuben. Dersom du har hatt en lokkeboks ute i mer enn en uke, vil åten være nærmest uvirksom.

Tålmodighet er viktig for vellykket åtebehandling. Åte mot maur er sentvirkende og er ment til å ta livet av maur sakte. Derfor kan du fortsette å se maur i en eller flere uker etter å ha startet en behandling. Vellykket åtebekjempelse krever imidlertid at maurene er i stand til å returnere til reiret med åten, slik at det kan mates til andre kolonimedlemmer (spesielt dronningen).

Ikke forstyrr eller drep maurene med insektspray eller andre midler. Spraying av maurene (eller området som er agnet) vil forurense agnet og sannsynligvis avvise maurene fra området.

Les også: Hvordan bli kvitt sukkermaur, Hvordan bli kvitt stokkmaur, maur gift, slik blir du kvitt maur

 

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
0