Avfukter

Luftavfuktere er geniale til fuktige kjellere, til opplag av båt, campingbil og campingvogn – og til effektiv klestørking. Her er spesielt utvalgte avfuktere som vi anbefaler.

Avfukting av kjeller og andre steder er viktig for å hindre sopp, råte og skadedyr.

Trenger du hjelp til å beregne hvilken avfukter du trenger så ring oss på telefon: 94 44 55 55

Avfukter – hvordan velge rett luftavfukter?

Å ha riktig luftfuktighet i hjemmet ditt er viktig for et bedre inneklima. For høy luftfuktighet kan føre til mugg, midd og fuktproblemer som kan skade både hjemmet og helsen din. En avfukter kan være løsningen på dette problemet. Her vil vi hjelpe deg med å velge den rette luftavfukteren for ditt hjem ved å se på ulike avfuktere, hvordan de fungerer og hvilke modeller som er best egnet for ulike behov. Hvilket kjøp er best for deg?

Hva er en avfukter og hvorfor bør du bruke en?

En avfukter er en enhet som reduserer luftfuktigheten i rommet ved å fjerne fuktighet fra luften. Det finnes flere typer avfuktere, men de mest vanlige er mekaniske og kjemiske avfuktere. Mekaniske avfuktere, også kjent som luftavfuktere, bruker en kjøleenhet til å senke temperaturen og dermed kondensere fuktighet fra luften. Kjemiske avfuktere, derimot, bruker et tørkemiddel for å absorbere fuktighet fra luften.

Å bruke en avfukter kan bidra til et bedre inneklima ved å redusere luftfuktigheten i hjemmet. Dette kan forhindre vekst av mugg og midd, samt redusere fuktproblemer som kan skade vegger og gulv. En avfukter kan også bidra til å redusere allergener og forbedre luftkvaliteten.

Hva bør du vurdere når du skal kjøpe en luftavfukter?

Når du skal gjøre kjøp av en luftavfukter, er det flere faktorer du bør vurdere for å finne den modellen som passer best for dine behov:

 1. Størrelsen på rommet: Velg en avfukter som er egnet for størrelsen på rommet du ønsker å avfukte. For eksempel, en liten avfukter kan være tilstrekkelig for et lite rom, mens en større modell kan være nødvendig for en kjeller eller et større rom.
 2. Fuktighetsnivået: Vurder hvor mye fuktighet som skal fjernes fra rommet. Hvis rommet er svært fuktig, vil en kraftigere avfukter være nødvendig. En større luftavfukter lager mer tørr luft enn liten.
 3. Strømforbruk: En avfukters strømforbruk kan variere, så det er viktig å velge en modell som er energieffektiv. En stor luftavfukter brukes kortere om gangen, og kan således være med på å spare strøm.
 4. Temperaturer: Noen avfuktere fungerer best ved bestemte temperaturer, så velg en modell som er effektiv i alle temperaturer dersom du bor i et område med store temperatursvingninger. Sorbsjonsavfukterne her er gode vlag da de fungerer i nesten alle temperaturer.
 5. Støynivå: Avfuktere kan lage noe støy, så det er viktig å vurdere hvor mye støy du er villig til å tolerere før du kjøper en avfukter.
 6. Vannoppsamling: Vurder hvordan avfukteren håndterer vannet som samles opp. Noen modeller har en beholder som må tømmes manuelt, mens andre har en slange som kan kobles til for kontinuerlig drenering. Men velger du for eksempel Arida modellene her så fjerner den fuktigheten ved å pumpe den utenfor husets fire vegger. Det er anbefalt!
 7. Filter: Velg en avfukter med et godt filter for å sikre at luften som sirkuleres i rommet er ren og fri for allergener og partikler.
 8. Pris: Sammenlign priser på ulike modeller og vurder hvilken som gir best verdi for pengene.

Populære avfuktermerker og deres beste modeller

Det finnes et stort utvalg av avfuktere på markedet, og noen av de mest populære merkene inkluderer Meaco, DeLonghi og Woods. Her er noen av deres beste modeller:

 1. Arida: Et norsk og veldig anerkjent merke som leverer gode luftavfuktere som har stor kapasitet og fungerer år etter år.
 2. Meaco: Meaco er et anerkjent merke innen luftavfuktere, og de har modeller som passer for ulike behov. Meaco 20L Low Energy er en populær modell som er kjent for sitt lave strømforbruk og gode ytelse i rom opptil 80 m².

 

Hvordan bruke avfukteren riktig og effektivt

For å få mest mulig ut av avfukteren og oppnå et bedre inneklima, bør du følge disse tipsene:

 1. Plasser avfukteren i det mest fuktige området av rommet, for eksempel nær en vegg med synlig fukt eller i kjelleren.
 2. Sørg for at luften kan bevege seg fritt i rommet, slik at fuktig luft kan sirkulere og avfukteren kan jobbe effektivt.
 3. Hold dører og vinduer lukket mens avfukteren er i bruk, for å unngå at fuktig luft kommer inn i rommet. Hold også vann ute.
 4. Rengjør og bytt filteret regelmessig for å sikre at luften som sirkuleres er ren og fri for allergener og partikler.
 5. Tøm vannbeholderen eller kontroller dreneringsslange regelmessig for å unngå oversvømmelser og sikre at avfukteren fungerer optimalt. Dette slipper du med maskin fra Arida.
 6. Overvåk luftfuktigheten i rommet, og juster avfukterens innstillinger etter behov.

 

Å velge den rette avfukteren kan være en utfordring, men ved å vurdere faktorer som størrelse på rommet, fuktighetsnivå, strømforbruk, temperaturer og pris, kan du finne en modell som passer best for dine behov. Husk å sammenligne ulike merker og modeller for å finne den beste avfukteren til riktig pris. Når du har funnet den rette avfukteren, bruk den effektivt ved å følge tipsene nevnt ovenfor, slik at du kan oppnå et bedre inneklima og forhindre problemer relatert til fukt, mugg og midd.

Med riktig avfukter på plass, kan du forbedre inneklimaet i hjemmet ditt, beskytte eiendelene dine mot fukt og bidra til et sunnere og mer komfortabelt miljø for deg og din familie. Ta deg tid til å undersøke ulike avfuktere og finne den som passer best for ditt hjem, slik at du kan nyte fordelene ved å ha et godt inneklima og redusert luftfuktighet.

Ønsker du hjelp med å finne den beste luftavfukteren til ditt behov så ta gjerne kontakt med oss.

Hva er en luftavfukter?

En luftavfukter er en elektrisk maskin som brukes til å fjerne fuktighet fra luften i et rom. Maskinen trekker inn fuktig luft og kjøler den ned til vannet kondenserer og blir samlet opp i en tank eller blåst ut av rommet. Tørrere luft blåses deretter ut i rommet igjen.

De tre viktigste informasjonene om luftavfuktere er:

 1. Luftavfuktere er en effektiv måte å fjerne fuktighet fra et rom
 2. Luftavfuktere har ofte en vanntank som må tømmes regelmessig (Det slipper du oftes med luftavfuktere herfra)
 3. Luftavfuktere kan bidra til å redusere allergier og astma

Hvorfor trenger jeg en luftavfukter?

Det kan være flere grunner til at du trenger en luftavfukter. Hvis du har høy luftfuktighet i et rom kan dette føre til mugg, sopp og andre helseproblemer. En luftavfukter kan hjelpe deg å opprettholde en sunnere og mer behagelig innendørs atmosfære. En luftavfukter kan også bidra til å redusere allergener som pollen og støvmidd.

De tre viktigste informasjonene om hvorfor du trenger en luftavfukter er:

 1. Høy luftfuktighet kan føre til helseproblemer
 2. En luftavfukter kan skape et sunnere innendørsmiljø
 3. En luftavfukter kan bidra til å redusere allergener

Hvor bør jeg plassere en luftavfukter?

Det er viktig å plassere en luftavfukter på et egnet sted i hjemmet ditt for å få mest mulig effekt av maskinen. Ideelt sett bør en luftavfukter plasseres på et sted der det er høyest fuktighet, for eksempel i et kjellerrom eller baderom. Det er også lurt å unngå å plassere en luftavfukter i nærheten av en varmekilde eller et vindu som kan slippe inn fuktighet.

De tre viktigste informasjonene om hvor du bør plassere en luftavfukter er:

 1. Plasser den på et sted med høy fuktighet
 2. Unngå å plassere den i nærheten av en varmekilde eller vindu
 3. Plasser den på et sted der den enkelt kan tømmes for vann

Hvordan vedlikeholder jeg en luftavfukter?

For å holde en luftavfukter i god stand, er det viktig å gjøre regelmessig vedlikehold.

Det første du bør gjøre er å tømme vanntanken regelmessig for å unngå at den blir full. Du bør også rense filteret på luftavfukteren minst en gang i måneden for å fjerne støv og smuss som kan samle seg der. Hvis luftavfukteren har et avtagbart filter, kan det også vaskes med vann og mildt såpevann.

De tre viktigste informasjonene om hvordan du vedlikeholder en luftavfukter er:

 1. Tøm vanntanken regelmessig
 2. Rens filteret på luftavfukteren minst en gang i måneden
 3. Vask avtagbare filter med vann og mildt såpevann
0