veggeddyr

Hvordan bli kvitt veggedyr selv?

Når man oppdager at man har fått veggedyr, vil mange være dekket av dette via sin husforsikring. Vi anbefaler alle å undersøke dette først, slik at man kan overlate denne jobben til profesjonelle.

Dersom man oppdager at man ikke er dekket av forsikring, så er dette et problem som raskt bli veldig kostbart. Vi vil her forsøke å forklare hvordan man blir kvitt veggedyr. Metoden beskrevet her er den metoden de fleste skadedyrfirmaer bruker i dag for et vellykket resultat.

Hvordan bli kvitt veggedyr?

Når du har identifisert et veggedyrangrep, er det på tide å gjøre noe, følg disse trinnene for å fjerne disse krypene selv.

1: Identifiser infiserte områder

Siden veggedyr formerer seg raskt, er det viktig å starte en prosess med fjerning før de formerer seg mer. Med det i tankene, inspiser følgende områder for tegn på veggedyr:

-Sømmene på madrassen og sengebunnen din.

-Sprekker mellom sengerammen og sengegavlen.

-Mellom putene på sofaen din, og langs sømmene på putene.

-Langs sømmen på teppene dine, der teppet møter veggen.

-I leddene til møbler som sofaer, stoler og nattbord.

-Bruk en lommelykt og sjekk hvert område nøye. Se etter bittesmå mørk eller rustfarget avføring, levende veggedyr eller små blekgule egg.

Hvis du finner tegn på veggedyr på noen av disse stedene, bør du også sjekke kommodeskuffer og skap.

 

2: Når du har identifisert et aktivt veggedyrangrep, må du sørge for at det ikke sprer seg.

Det å flytte ut av det infiserte rommet er ingen god ide. Veggedyr er kronisk sultne og vil da raskt vurdere om de skal flytte etter menneskene for å få seg mat. Å flytte fra et rom med veggedyr er en helt naturlig tanke, men dette er den sikreste måten å spre et veggedyrangrep på.

En rask og enkel måte å fjerne mange veggedyr på, er ved å gå nøye over alle steder man har funnet dem, møbler og andre potensielle gjemmesteder med støvsugeren.

Støvsug grundig madrasser, innsiden av kommoden din, sømmene og skjøtene til møblene dine, teppene dine og andre steder du har lagt merke til tegn på veggedyrangrep.

Når du er ferdig, putter du støvsugerposen i en tett plastpose og kast den. Husk at dette ikke vil bli kvitt veggedyrangrepet – men det kan fjerne store mengder levende veggedyr.

Når du har støvsugd alle berørte områder bør du vask og tørke berørt sengetøy, klær og andre tekstiler på 60 grader, eller 40 grader pluss tørketrommel. Hvis du ikke kan vaske og tørke en gjenstand (for eksempel en sofapute), bruk varm damp for å drepe veggedyr i stedet. Vi anbefaler ikke bruk av hårføner, siden dette kan være en potensiell brannfare.

3: Nå er det på tide å bli kvitt veggedyrene.

Sengen er alltid det største problemet med veggedyr, derfor anbefaler vi alle å vurdere om det er på tide med en ny seng. Hvis man velger å destruere sengen, må man huske på at den ikke må være tilgjengelig for andre å hente. Mange renovasjonsanlegg har gjenbruksstasjoner. Senga må ikke under noen omstendigheter havne der.

Dersom man ikke destruerer sengen, er  temperatur er en effektiv måte å bli kvitt veggedyr i senga, på madrassen eller annet viktig område. Med det i tankene, dersom man har tilgjengelig en steamer vil dette være et veldig godt hjelpemiddel, som ikke utgjør noen fare for møbler og gjenstander (ikke bruk steam på elektriske artikler)

4: Bruk et bekjempelsesmiddel

I de senere år har veggedyr blitt mer motstandsdyktige mot giften i insektsmiddler. Dette har gjort at det er vanskeligere å bli kvitt veggedyr, men heldigvis har dette åpnet opp for alternative behandlinger som har vist seg veldig effektive.

5: Bruk et tørkepulver:

Tørkepulver er stoffer som dreper insekter ved å ødelegge deres beskyttende belegg. Uten dette belegget tørker insektene ut og dør. To populære tørkepulver er insektnix og insektnix aerosol. Veggedyr kan ikke bli resistente mot tørkepulver, og disse stoffene er meget effektive mot veggedyr.

Tørkepulver blåses inn i alle steder hvor potensielt veggedyr kan gjemme seg. Man behandler alle møbler, under lister rundt stikkontaker, teppekanter, gardiner, lister rundt vindu osv.

Se film om hvor legge ut pulver her

Insektnix aerosol er gir brukeren en kontrollert og enkel måte å legge ut tørkepulver på.

 

Etterkontroll

Veggedyrangrep krever nøye oppfølging over lang tid for å sikre et vellykket resultat. Det kan være nødvendig med flere behandlinger med tørkepulver for å bli helt kvitt veggedyrene. For å være sikker på at behandlingen har virket, sjekk det infiserte området en gang i uken i minimum 2 måneder. Hvis du oppdager nye tegn på veggedyraktivitet, behandle området på nytt.

Etter første behandling, og eventuelt insetting av ny seg, er det denne som er primærmålet til veggedyrene. Denne MÅ stå borte fra vegg og unna alle mulige steder som veggedyrene kan bruke til å klatre opp i sengen på. Veggedyr kan ikke fly, eller hoppe, så her gir man seg selv en god sikkerhet ved å holde sengen 30cm fra andre gjenstander.

Sengeben må påsettes veggedyrskåler eller veggedyrteip for at ikke veggedyr skal kunne komme opp i sengen. Dette er å regne som siste del av bekjempelsen, det vil i de fleste tilfeller være overlevende veggedyr etter behandling, så dersom det er fangst i feller er det ingen grunn til panikk😊Kontroller disse jevnlig for å se om det er aktivitet.

Tips: Behandle den nye sengen under, som om den skulle være infisert. Dette vil beskytte mot veggedyr, dersom de skulle klare å allikevel passere skåler, teip eller klatrer opp på en ladekabel til telefonen man har i senga……

Hvordan blir skadedyreksperter kvitt veggedyr?

Hvis gjør det selv veggedyrbekjempelse ikke er et alternativ, kan du leie en profesjonell. Her er prosessen de fleste følger for å bli kvitt veggedyr:

1: Inspisere eiendommen og utarbeide en bekjempelsesplan

Hver skadedyrbekjempelsesjobb som utføres starter med en inspeksjon og konsultasjon. Inspeksjon av de berørte områdene i hjemmet og eiendommen for å finne veggedyr og kartlegge omfanget.

Basert på den inspeksjonen teknikerne komme med en plan for å bli kvitt veggedyrene permanent. Det vil også forklart kostnadene for behandling av veggedyr, dersom det ikke er en forsikringssak.

2: Henting av møbler

De fleste selskaper velger å sende infiserte møbler til frysing, for å ta livet av alle egg og levende veggedyr. Denne prosessen tar normalt sett 5 dager, før de blir satt tibake.

3: Steambehandling

Steambehandling er giftfritt og blir brukt for å ta livet av veggedyr som er igjen i rommet. Det blir steamet under lister og gjennomføringer, langs ledninger, blomsterbrett, gardinoppheng osv.

4: Bruk av tørkepulver

Skadedyreksperter bruker konsekvent tørkepulver for å drepe veggedyr, dette er den mest effektive metoden kjent i dag.

I noen tilfeller, hvis angrepet er kraftig, kan skadedyreksperter også bruke insektmiddel beregnet på veggedyr.

5: Etterkontroll

Skadedyreksperter vil følge opp tiltaket hver 3 uke for å sikre at bekjempelsen var vellykket. Seng må stå ute fra vegger og bort fra andre potensielle steder å klatre opp for at garantier fra selskapet skal gjelde. Veggedyrskåler eller veggedyrteip blir montert for å sikre at overlevende veggedyr ikke kommer opp i sengen.

Rommene som er blitt behandlet skal under hele perioden brukes som normalt.

Slik holder du veggedyr unna hjemmet ditt

Når det gjelder skadedyrbekjempelse, er det alltid enklere å forhindre angrep enn å kontrollere det senere. Med det i tankene, her er noen måter å forhindre veggedyr fra å komme inn i hjemmet ditt:

Når du er på reise eller du bor på et hotell, hold kofferten på et koffertstativ i stedet for på gulvet. Vask alle klærne dine når du kommer hjem og legg dem i en varm tørketrommel.

Vær forsiktig med å anskaffe brukte møbler. Sjekk alle møbler før du tar dem inn, inkludert inspeksjon av alle sømmer, skjøter, sprekker og hulrom.

Bli kvitt rot som kan hjelpe veggedyr å gjemme seg i hjemmet ditt. Papir, blader, klær og andre gjenstander bør plukkes opp fra gulvet og nattbord og kommoder bør rengjøres regelmessig.

Støvsug madrassen og gulvene dine ofte. Vask alle laken, klær og tekstiler minst en gang i uken i varmt vann.

Bruk fugemasse for å forsegle sprekker rundt fotlister, stikkontakter, stikkontakter og møbler, slik at veggedyr ikke kan gjemme seg i dem.

Se etter veggedyr på hoteller, herberger og gjesterom du sover i.

0