Musefeller

Her finner du utvalgte musefeller i plast og metall som vi vet fungerer godt!

Dette er feller vi bruker i vår profesjonelle virksomhet og som vi anbefaler alle å bruke. Skadedyrproffen er importør av flere av disse fellene som er å finne i diverse butikker i Norge.

Hvis du opplever å ha mus gjentagende ganger inne så bør du vurdere musetetting også. Det gjør du blant annet med bruk av musebørste.

Klikk på produktet du vil vite mer om:

Musefeller som er plukket ut som best i test

Bakgrunnen til Skadedyrproffen er at vi driver et annet firma som utfører skadedyrbekjempelse for andre. Derfor har vi testet mange produkter i mange ulike oppsett, og disse er godkjent av oss.

Her finner du standard klappfelle i plast, Power snap felle, elektrisk felle, gassdrevet felle, multi kill feller og musefelle for levende fangst.

Hver og en av disse fellene er valgt ut fordi vi har testet dem og vet at de fungerer bra.

Det hender vi snakker med kunder som har kjøpt feller andre steder, og de forteller om at musene har tatt åtet ut fra fellen, men fellen har ikke utløst. Da har de brukt en felle som ikke er sensitiv nok. Det er veldig dumt å bruke feller som ikke er sensitive nok, og det er nettopp derfor vi selger nok sensitive feller.

Vi har også erfaring med feller som ikke har løst ut da vi brukte andre feller tidligere, og det er derfor vi er så nøye med å ha sensitive feller i nettbutikken. Disse fellene er de samme fellene som brukes av profesjonelle skadedyrselskap i Norge (vi selger til flere selskaper).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 enkle steg til effektiv bruk av musefeller

  1. Finn plassene der musene går.
    Det er langs med vegger, under komoder, inni skap og liknende steder de kan gå i skjul. Det er best å plassere musefeller der du ser muselort og gnagemerker. Altså steder du vet at de går.
  2. Forbered fellene ved å ta minst mulig på dem.
    Bruk helst hansker, slik at du ikke etterlater mye menneskelukt på fellene.
  3. Sett ut flere feller.
    Det er ikke så bra med bare én felle. Det er best med mange. Minimum 3 musefeller. Start gjerne først med bittelitt åte på dem, men ikke aktivert. Da kan musene bli vant til de «nye tingene». Trenger bare et par dager på dette, og kun ved mus som er vanskelige å fange.
  4. Sett inn åte og aktivér fellene.
    Det er veldig fint å bruke Provoke åte til mus, men det fungerer også veldig fint med peanøttsmør dersom fellene skal fange mus de neste dagene.

 

Hvorfor kommer mus inn i hus?

Gnagere trekker spesielt inn i hus og hytter når det blir kaldere temperaturer ute og det blir mindre og mindre tilgang på mat ute. Mest av alt fordi de der kan finne mat og vann, og dernest fordi det er behagelige temperaturer der.

Det er mange som opplever at de kommer inn i huset, og de ønsker å fange mus enkelt. Her får du gode produkter som hjelper deg med det.

Mus er kjent for en rekke skader

Det er vel kjent at mus er skadedyr, og de gnager på nær sagt alt mulig. De spiser på mat, emballasje, og etterlater seg muselort over alt. Men de store problemene oppstår når de gnager på elektriske ledninger, ødelegger vannrør som gir vannlekkasje og annet som kan gi virkelige store skader.

I tillegg kan de gi store luktproblemer. Samtidig er de uhygieniske.

Når bør du sette ut musefeller?

Så raskt du tror at du har mus i huset bør du sette ut feller på anbefalte steder. Dette er både for å gjøre mus vant til et nytt element i huset, samt å øke sjansene dine for å faktisk få bekreftet at du har problem med gnagerne.

Hvilken åte er mest effektiv å ha i fella?

«Ost» sier mange. Vi har hørt det i julekveldvisa. Men det er det ikke. Vi anbefaler heller ikke å bruke salami eller pølse, men peanøttsmør. Mus liker godt kaloririk mat som lukter godt, for de spiser for å overleve. Peanutsmør lukter godt og det holder seg relativt lenge.

Aller mest anbefaler vi å bruke Provoke åte til mus, samt åteblokker. Disse lukter godt for gnagerne, og de varer lenge. Mange måneder.

Hvor mange bør man sette ut?

Vi anbefaler å sette ut minimum 3 om gangen hvis du bruker tradisjonelle, Rapp eller powersnap. Det er fordi musa da blir mer vant til dem, og det øker effektiviteten.

Kraftig musefelle?

Det hender vi får spørsmål om vi har en kraftig musefelle. Svaret er at alle musefellene vi selger er kraftige. For vi ønsker at en mus blir avlivet umiddelbart og ikke må lide. Det er også derfor vi tester alle musefellene vi selger. Vi har allerede avvist andre merker enn dem vi selger, for vi synes at de var for lite kraftige eller for lite sensitive. Har får du kvalitet.

Har du mus i huset eller hytta nesten hver høst og vinter?

Hvis du opplever å ha rotter eller mus i ditt hjem nær sagt hver høst så bør du musetette huset ditt. Det gjør du enklest ved å bruke musebørster som du dytter opp under kledningen på huset, samt inn i hull og åpninger du kan finne. Da stopper du musa fra å komme inn, og dermed så reduserer du behover for feller.

Hva er den beste musefellen?

Den beste musefellen er den som fungerer for akkurat ditt tilfelle. Det er forskjell på om du har mus i veggen, mus i hagen, mus under kjøkkenbenken eller i garasjen. Til bruk ute fungerer klassisk musefelle i beskyttelsesboks eller en gassdrevet multikill musefelle best. Inne anbefaler vi klassisk profesjonell musefelle (evt i en boks for å beskytte barn og kjæledyr), elektrisk eller levende fangst felle.

Når på døgnet er mus mest aktive?

Mus som er i huset er mest aktive fra skrumingstimene og utover natten. Det er både fordi mus generelt er mest nattaktive (trolig for å unngå å bli spist av større dyr), og fordi det ofte er mest rolig i huset på natten.

Når kommer mus inn i hus?

Mus kommer inn i hus i vinterhalvåret på jakt etter mat når det er kaldere ute og mindre mat å finne ute. Vi i Skadedyrproffen merker godt når sen-høsten kommer og bladene faller av trærne. Når den første kulden kommer så begynner gangerne å krype inn i hus over hele Norge, og folk ringer oss og bestiller produkter for å holde musene ute.

Kan man høre mus i vegger og tak?

Ja, man kan absolutt høre mus som går i vegger og tak. Noen ganger som forsiktig lyd, og andre ganger som en kraftigere gnaging eller byks. Mus er veldig spretne og flinke til å komme seg frem, og noen ganger kan man høre at de løper i veggene. Hvis du hører mus i veggen din så bør du gjøre noe. Plassér ut feller der du tror musen kommer seg ut og inn av veggen.

Er det farlig å ha mus i veggen?

Ja, det kan være farlig av flere grunner. Det ene er at mus tar med seg bakterier, virus og sykdommer der de går, og det andre er at de kan faktisk gnage på vannrør (PEX) og på elektriske ledninger. Det har hendt at mus har forårsaket store vannskader fordi det har blirr gnagd hull på vannrør inne i vegger. Det har også hendt at man har fått husbrann fordi mus har ødelagt elektrisk opplegg. I tillegg er det stor risiko for at musen en gang vil dø inne i veggen, og det kan gi et alvorlig luktproblem.

Kan lyd skremme mus?

Både ja og nei. Mus liker ikke plutselige høye lyder, og det er derfor de er  mest aktive om natten når de bor i et hus. Men det er ikke lett å skremme en mus vekk hvis den har funnet mat og et fint ly. Så testene som er gjort viser at mus ikke er redd for ultralyskremmere og liknende hvis de allerede har funnet seg en matkilde. Da må det feller til.

0