Maur

Maur i hagen og i hus er veldig plagsomt. Her har vi samlet det du trenger av produkter for god maurkontroll. Dette er produkter som brukes av profesjonelle skadedyrteknikere og som fungerer godt for å bli kvitt maur!

Tips: Se også siden Slik blir du kvitt maur for veiledning.

Vi anbefaler en pakkeløsning: Du får mest valuta for pengene og den mest effektive metoden for å bekjempe maurene. Det finnes to pakker tilpasset sukkermaur/små maur og to pakker for stokkmaur, tilgjengelig for bruk enten innendørs eller både utendørs og innendørs. Samt to pakker for skogsmaur (pissemaur).

Hver pakke inkluderer en detaljert steg-for-steg guide fra Skadedyrproffen, tilpasset den spesifikke maurtypen.

Klikk på produktet du vil vite mer om:

Maurmiddel eller sprøytemiddel mot maur?

Maur kan være utfordrende å håndtere hvis du ikke har nødvendig kunnskap. Derfor har vi laget en guide som forenkler prosessen med å eliminere maur. Denne guiden inkluderer informasjon om hvordan og hvorfor maurbekjempelsesprodukter fungerer, og trinnene du trenger å ta for å effektivt håndtere situasjonen.

Kunder spør ofte om hva som er det beste produktet for maurbekjempelse. Selv om det ikke er et enkelt svar, vil følging av våre anbefalinger vanligvis resultere i vellykket utryddelse av maur.

Hvilke typer produkter for maurbekjempelse finnes?

Det finnes to hovedtyper produkter for maurbekjempelse: kontaktdrepende midler (sprayer eller vanningsløsninger) og forgiftet åte. Disse er ment for forskjellige situasjoner og bør ikke brukes samtidig.

1) FORGIFTET ÅTE

Forgiftet åte brukes når målet er å utrydde eller redusere en maurkoloni, men den nøyaktige plasseringen av reiret er ukjent, eller det er noe tid til å håndtere problemet. Vi anbefaler bruk av forgiftet åte i de fleste tilfeller.

2) KONTAKTDREPENDE MIDLER

Kontaktdrepende midler brukes kun når det er tilgang til reiret og umiddelbar utryddelse er ønsket. Kontaktdrepende midler (som Permetrin) bør ikke brukes for å drepe noen få maur man ser på kjøkkenet.

Hvordan fungerer produkter for maurbekjempelse?

Produkter for maurbekjempelse inneholder stoffer som dreper maur, ofte referert til som maurgift.

Maurene kan enten spise giften, eller få giften på kroppen sin. Men maurene vil ikke spise giften med mindre den er blandet med noe som tiltrekker dem. Derfor kombineres giften med noe søtt og fristende. Slik fungerer forgiftet åte. Når maur spiser dette, vil de til slutt dø, men ikke umiddelbart. Det er avgjørende at de tar med seg maten tilbake til reiret sitt, hvor den vil bli delt med andre.

Kontaktdrepende midler kan sprøytes eller helles direkte på maurene, og de vil dø raskt. Men det er kun de som kommer i kontakt med giften som blir påvirket. Hver type produkt for maurbekjempelse har sine styrker og svakheter, som vi forklarer i praksis nedenfor:

Slik fungerer forgiftet åte (og slik bør det brukes)

En maurkoloni sender alltid ut arbeidere for å samle mat. Vanlige svarte maur (sukkermaur) foretrekker søt mat, derav kallenavnet deres. Denne metoden fungerer også på mer skadelige arter som stokkmaur.

Ved å tilby et «gratis måltid» av forgiftet åte plassert direkte på stien deres mellom reiret og matkilden, vil maurene velge å spise det. De har en tendens til å være late, så å plassere åten i deres bane oppmuntrer dem til å konsumere den.

Når du serverer et søtt maurbekjempelsesprodukt som inneholder gift, vil maurene bringe det tilbake til kolonien sin, potensielt utrydde hele maurfellesskapet.

Forgiftet åte finnes i flytende form, gel eller som granulat. Gel og flytende form er mest effektivt for spredning til larver og andre i reiret, mens granulater også kan være et svært godt alternativ hvis reirets plassering er ukjent eller middelet trenger beskyttelse mot elementene. I tillegge er granulaten vi selger bedre egnet på sensommeren og høsten. Samt hvis man skal legge forebyggende åte inne i hytter man reiser fra over lengre tid.

Åte anses generelt som det beste alternativet når man er usikker på reirets plassering.

Hvordan kontaktdrepende midler fungerer

Når en maur kommer i kontakt med et kontaktdrepende middel, vil den dø. Ganske kjapt.

De fleste pulver som blandes med vann og insektssprayer er midler som dreper ved direkte kontakt. Disse inneholder ofte et pyretroid, som virker raskt drepende og kraftig frastøtende. Hvis et område behandles med et slikt insektmiddel, vil maurene sannsynligvis holde seg unna det behandlede området over en periode.

Men vi har i år oppgradert, slik at hos oss får du maurvanningsmiddel med pyretrin ! Dette virker raskere enn pyretroid, samtidig som vårt maurvanningsmiddel med pyretrin er mer miljøvennlig. Det er hentet fra en blomst, og er derfor et naturlig maurmiddel. Det har kortere halveringstid, så det påvirker naturen over kortere tid også. Begge deler er bra!

Derfor brukes slike midler kun når det er mulig å behandle hele maurkolonien på en gang. For eksempel kan man forberede 5 liter av en Loxiran pyretrin-vanningsløsning, deretter løfte på steiner der maurene bor og helle (eller helst spraye) dette over dem.

Å forstå disse metodene vil hjelpe deg med å velge den mest effektive strategien for å kontrollere maur i ulike scenarioer, slik at problemet håndteres effektivt og effektivt.

I produktpakkene fra oss medfølger det steg-for-steg guider som viser deg hvordan du skal gå frem for å bekjempe sukkermaur (sort jordmaur), stokkmaur og skogsmaur (pissemaur).

0