Musebørste

Musebørster er blitt svært populære fordi de er enkel å montere, krever ikke noe spesial verktøy, er rimelig i pris og gir langvarig virkning mot mus og rotter.

Kjempegod kvalitet! 10 års garanti! Dette er kvaliteten våre proffkunder helst vil ha.

10 cm tykkelse : For sprekker og hull fra ca 3 til 9 cm
6 cm tykkelse: For sprekker og hull fra ca 2 til 5 cm.

Klikk på produktet du vil vite mer om:

Dette er knallgod kvalitet! – 10 års garanti!

Denne musebørsten er den som proffene bruker. Kvaliteten er overlegen i forhold til andre musebørster som også selges som «fuglebørste», «løvstopper» og slikt. Dette er en børste som er laget for å stoppe mus og rotter, og den gjør det. Andre børster kan være for myke i busten, men denne har rett stivhet og beste kombinasjon av å være lett å montere, og det å faktisk hindre mus og rotter å komme inn i bygget.

Ja, denne kan også brukes som løvstopper, sneglestopper og fuglebørste. Men kvaliteten er også den riktige til å kalles en musebørste/ rottebørste. Det er denne vi selv bruker i vårt skadedyrfirma der vi gi garanti på jobber.

Derfor anbefaler vi å bruke musebørste:

Mus er mestere i å bryte seg inn i hus, og de kan komme seg inn via veldig små åpninger. Alle åpninger ned mot 6mm kan være et mulig tilgangspunkt. Dette er et problem for mange huseiere.

Musebørste er et flott produkt for tetting av boliger mot mus. Supert som ettermontering under kledningen på boliger. Passer de fleste kledningstyper.

Denne gjør det veldig enkelt å sikre bygninger mot mus og rotter som vil ta seg inn bak husets ytterkledning, hjørnekasser, gjennomføringer, ventiler, sprekker og andre åpninger. Knallgodt produkt!

Musebørsten er et utrolig hjelpemiddel til å hindre rotter og mus å komme inn i boliger. Men den kan også brukes for å hindre snegler å komme inn i grønnsakshager eller brukes som løvfanger i takrenner. Bare fantasien setter begrensninger.

 • Svært effektiv for å stoppe mus
 • Meget lett å montere
 • Krever ikke spesialverktøy
 • Musebørsten erstatter musbånd
 • Den hindrer ikke lufting av kledningen
 • Krever ikke demontering av kledning

Musebørste er et enkelt produkt å bruke for å tette mot inntrenging av mus og rotter der hvor eksisterende tetting på boliger er for dårlig eller mangler helt.

Du kan montere denne uten å demontere kledning, og du trenger heller ikke ha kunnskaper om snekkerarbeid eller være spesielt handy. Denne er veldig enkel å montere. Med andre ord passer dette produktet så og si alle huseiere.

Prinsippet er superenkelt: Du finner sprekker eller åpninger der mus kan krype inn, og du tetter disse med en børste som musen finner veldig ubehagelig å prøve å passere. Fordi børsten «stikker» musen i nesen så går den heller videre til et annet sted. (Kanskje til naboen din?)

Monteringsanvisning

Hvor bruker man musebørster?

Under kledningen (mellom kledning og vegg), i sprekker og i åpninger der mus kan komme seg inn. Mus behøver kun 6 mm åpning for å komme seg inn. Derfor er det viktig å tette alle mulige åpninger. Musebørster kan brukes bak både liggende og stående kledning.

Her er et eksempel på montering. Dette var et sted der musebåndet var ødelagt.

musebøste under kledning

Typiske steder mus kommer seg inn: Der hvor husets kledning går tett ned mot bakken. Veldig ofte er dette under terrasser og steder der terrenget går opp mot kledningen.

Her er det smart å sjekke etter problemområder:

 • Under kledning
 • I hjørnekasser på veggen
 • Gjennomføringer til ventiler
 • Andre åpninger og sprekker i vegg

 

Slik monterer du den:

Klipp opp i passende lengder og dytt på plass:

 1. Tilpass til passende lengde: Musebørsten kommer i lengder på 4 meter og kan enkelt klippes og brettes til ønsket størrelse og lengde for å fylle igjen de åpninger man finner. Muse/ rottebørste klippes enkelt med en avbitertang.
 2. Dytt musebørsten på plass med hendene eller en stump gjenstand.
 3. Sjekk at den sitter fast og ikke enkelt kan dyttes bort eller falle ut.
 4. Ferdig! (Så enkelt er det!)

Vær nøye med store åpninger som hjørnekassene; Der kan du gjerne klippe opp musebørsten i ca 15cm lange biter og dytt den vertikalt opp i åpningen. Er åpningen stor kan man sette 2 ved siden av hverandre.

Musebørste i hjørnekasse

Tips: Vi anbefaler å bruke et speil når du leter etter sprekker og åpninger der musen kan komme seg inn. Her ser du at vi bruker et inspeksjonsspeil når vi jobber med å montere musebørtsene på huset til en kunde.

Montere musebørste med speil

ser hull i musebånd

Noen spørsmål og svar om mus og musebørster:

Hvordan og hvorfor virker musebørste?

En musebørste virker slik at den fyller igjen hulrom under kledning eller hvor den plasseres slik at det ikke er plass for en mus å trenge seg inn. Fordi børsten har mange pigger så vil ikke musen prøve å gnage seg igjennom. Selv rotter holder seg unna.

Musebørsten er et veldig enkelt produkt i bruk og er veldig enkelt å montere. Produktet vil kunne brukes der hvor musebånd på huset ikke er montert på en god måte eller mangler.

Hva er musebørste laget av?

Våre musebørster er laget av rustfritt stål og PVC (plast) bust. Det er viktig at metallet i denne er av god kvalitet slik at det ikke ruster, både fordi det kan gi irriterende rustmerker samt at børsten kan falle ut og miste sin effekt. Derfor brukes det rustfritt stål.

PVC busten må være relativt kraftig for at det ikke skal være mulighet for mus å presse seg igjennom, og også at den skal være ubehagelig å spise på.

Hvorfor bruke musebørste?

Mus og rotter finner veien inn i hus og bygg gjennom små hull og sprekker. Ved å undersøke nøye rundt boligen så er det ofte lett å finne små åpninger som det nesten er umulig å tette uten å rive av kledningen. Men med musebørste er det lett å tette disse åpningene. Det krever veldig lite innsats, og den virker år etter år. Det er en grunn til at musebørste anbefales av ekspertene.

Hva er deres erfaring med musebørste?

Musebørste er veldig enkel å montere, den er rimelig i innkjøp og den tetter godt for mus og rotter. Musebørste erfaringen er at dette er et knallgodt produkt som anbefales folk å bruke, for å tette hus og andre bygg mot at rotter og mus kan komme inn.

Er musebørste effektivt?

Ja, musebørste er veldig effektivt for å stoppe mus og rotter fra å komme inn i et bygg. Når det ikke lenger er en åpning i bygget så vil ikke musen eller rotten lenger klare å komme seg inn. Derfor anbefales musebørste som et meget godt tiltak mot å få angrep på ditt hus.

Har dere en test av musebørste?

Vi driver med skadedyrkontroll og har gjort det i mange år, og vi vet hva som fungerer. Fordi vi har testet musebørste i mange år hos kunder. Hver gang fungerer børstene slik de skal. De tetter mot angrep, og musen går andre steder enn inn i det huset der det er godt musetettet. Det er en grunn til at profesjonelle skadedyrselskaper i hele Norge monterer musebørster store deler av året, hos kunder.

Hvordan kommer mus seg inn i hus?

Mus kommer inn i hus via sprekker og hulrom ned mot 6mm. Derfor er det viktig at alle små mulige hulrom blir tettet med egnet materiale.

Kan mus klatre på kledning?

Mus er eksepsjonelt gode klatrere. Dersom kledning har litt ru overflate, vil mus kunne klatre greit opp langs denne.

Kan mus gnage gjennom vegg?

Mus kan gnage seg gjennom vegg dersom den virkelig vil. Men vi ser ofte at de stort sett utvider en eksisterende åpning for å komme inn. Sjeldent ser vi at de har gnaget seg direkte inn gjennom en trevegg. Litt mykere materialer som isopor eller lignende, vil de derimot gnage seg lett inn i.

Hvordan holde mus unna hytta?

Hytter har samme utfordringer som eneboliger når det kommer til kledning og grunnmur. Mange hytter står derimot på pilarer. Mus klatrert lett opp pilarer hvor de ofte har enkel tilgang til gulvet i hytta. Dette kan løses enkelt ved å montere musebørster rundt pilarene som mus ikke klarer å klatre forbi.

Hva stopper mus?

Musebørste, stålull, hønsenetting, stålnett og andre egnede produkter.

0