Hvordan bli kvitt sukkermaur?

De kommer hver eneste vår, både på kjøkken og i hagen. Og de er en plage. Her skal vi ta for oss hvordan du kan bli kvitt sukkermauren.

Tidlig på våren kommer ofte sukkermauren (svart jordmaur) inn i hus for å lete etter mat. Dette problemet forsvinner ofte når mattilbudet blir større utendørs. Oppbevaring av søte saker i tette bokser og rask tørking av søl hindrer maurene i å få tak i mat.

Men nå skal vi se på hvordan du blir kvitt maur enkelt.

 

1) Hvis du vet hvor mauren kommer inn i huset:

Dersom man enkelt kan finne hvor mauren kommer inn i huset, kan man legge ut forgiftet åte i granulat, eller gel form på denne plassen. Helst på utsiden. Maur går nemlig alltid korteste veien til mat, og vil da hente mat fra denne kilden isteden for å komme inn.

Da vil du på en grei måte ha lurt mauren til å ikke komme inn i boligen. I tillegg til at maurreiret mest sannsynlig vil dø ut og du vil bli kvitt problemer. Se lengre ned om bruk av åte.

 

2) Hvis mauren bor inne, eller du ikke ser hvor den kommer inn

Hvis du ikke finner ut hvor mauren kommer inn, eller du tror at mauren bor inne, så anbefaler vi at du bruker forgiftet åte i gel eller flytende form.

Dette plasserer du i egnet åtestasjoner, slik at du beskytter åtet mot forurensning og tråkk, samt beskytter eventuelle dyr mot giften. Da holder du katten og hunden trygg.

Åten legges ut så nære innganghullet som mulig.

Har du maur på kjøkkenbenken, bør du følge maurstien tilbake til inngangshullet, for å legge ut en åteboks med fersk åte der. (Du ønsker ikke å ha gift på samme sted som du tilbereder din egen mat 😊)

 

Om bruk av åte/ maurmiddel

Åte er en god metode for bekjempelse av sukkermaur. Poenget med forgiftet åte er at maurene skal spise åte og bringe giften tilbake til reiret hvor larver og dronning får giften i seg. Det kan derfor ta noen uker før alle maurene er døde.

Bruk FERSK åte: Vi anbefaler alltid tuber og refill maurlokkebokser, da dette alltid vil være fersk mat som mauren vil prioritere..

Sørg for at det er nok åte, hele tiden! Man må sørge for at det hele tiden er nok åte tilgjengelig. Daglig ettersyn er nødvendig. Sukkermaur prioriterer ofte enkelte typer av næring, og vil derfor gjerne fortsette å spise det de nettopp har spist. Det kan derfor være viktig å hindre mauren å spise andre søte saker mens bekjempelsen foregår.

Kombinér et par ulike åter: Man bør også forsøke flere produkter for å se hvilke produkt mauren foretrekker. Hvis ikke mauren spiser åten, bør du forsøke med et annet produkt, vi i skadedyrproffen har 3 forskjellige åter som vi har god erfaring med.

Bruk åte et par uker etter at du så siste maur: Det bør være åte til stede også et par uker etter at siste maur er observert i tilfelle det klekkes nye maur inne i reiret.

Ikke bruk åte sammen med andre bekjempelsesmidler: Du kan kombinere ulike typer åter. Men ikke kombiner åte med for eksempel sprøytemidler som Permetrin eller andre kontaktdrepende løsninger. Dette kan nemlig forstyrrer maurene som da raskt kan legge om stiene sine, og dermed vil de ikke spise av åtet du har lagt ut.

 

Produkter vi anbefaler for å bli kvitt sukkermaur:

Kvitt granulert mauråte

Kvitt super konsentrat maurgift

Swirr mauråte

Skadedyrproffens åtestasjon

 

Sukkermaur kjennetegn
0