Markkakerlakk

MARKKAKERLAKK (Ectobius lapponicus)

Markkakerlakk (Ectobius lapponicus) også kaldt Norsk kakerlakk. Dette er den eneste kakerlakken vi har her i Norge, som har et naturlig habitat utenfor inngangsdøren i norske hjem. Denne kakerlakken kan leve ute i naturen, men forviller seg fra tid til annen inn i husene våre. I motsettning til den tyske kakerlakken vil ikke denne kakerlakken gjøre mye skade inne i huset. Den klarer ikke gjøre innsiden av huset til et levedyktig habitat for seg selv.

Kjennetegn

Markkakerlakken ligner på sin ”tyske” slektning. Men den har ikke de karakteristiske svarte stripene på toppen av hodet. Den er også mye mindre en den tyske kakerlakken. Markkakerlakken blir bare 8-13 mm. Den er også litt mørkere på kroppen en den tyske. I tillegg har den flyvedyktige vinger. Markkakerlakken har tydelige mørke flekker på vingene sine.

Livssyklus

Markkakerlakken har tre faser i livet slik som alle andre kakerlakker. Eggestadiet, nymfestadiet og ferdig utvokst kakerlakk. I likhet med den tyske kakerlakken, vil også hunnene i denne arten bære med seg eggene sine i ca. tre dager. Så slippes de og klekkes etter en hel vinter i skjul. Når de klekkes kommer det ut nymfer som går gjennom flere nymfestadier til de blir voksne et år etter, da lever de i ca. ett år til før de har fullført sin livssyklus.

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0