Hold kakerlakker ute av leiligheten din

Hvis du er en som bor i en bygård, er sjansen til stede for at du deler plass med andre “romkamerater” som ikke er mennesker. En av de mest fryktede skadedyrene som huseiere og leilighetsbeboere møter, er kakerlakker. Kakerlakker er skitne skadedyr som lett kan angripe og ta over leiligheten din hvis du ikke tar de riktige forholdsregler.

Kakerlakker kan bli med på hjemreisen fra en ferie i utlandet, og de kan flytte over til deg fra naboen din.

Ikke bare er kakerlakker skitne, men de er også en trussel mot helsen din. Kakerlakkskitt er kjent for å utløse allergier og øke alvorlighetsgraden av astmasymptomer, spesielt hos barn. De er også i stand til å overføre sykdom og kan spre 33 forskjellige typer bakterier, seks parasittiske ormer og minst syv andre menneskelige patogener.

Dessverre for de som bor i en bygård, er det mer sannsynlig at kakerlakker henger rundt hvis naboen din ikke vasker regelmessig. Disse skadedyrene foretrekker varme, fuktige steder med tilgjengelige mat- og vannkilder, så eliminering av de attraktive miljøene kan bidra til å forhindre kakerlakkangrep.

Hva gjør du hvis du mistenker kakerlakker i boligen din?

Kakerlakker er ikke et gjør-det-selv-skadedyr. Hvis du mistenker at du har et angrep i leiligheten din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å identifisere arten og anbefale et behandlingsforløp.

Du må ikke finne på å sprøyte insektsmiddel på kakerlakker, for de er veldig hardføre. Det som skjer hvis man sprayer for eksempel Permetrin på kakerlakker er at de sprer seg, fordi de tåler ikke giften. Samtidig skal det mye til at de dør, og dermed er det slik at når de ikke dør så blir de mer resistente. Men det virkelige problemet er at avkommet blir mye mer resistente, og dermed får man et større problem.

Hvordan bekjemper man kakerlakker?

Vi foretrekker stort stet å bruke forgiftet åte. Dette er en type åte som kun profesjonelle skadedyrteknikere har lov til å benytte. Kakerlakken spiser åtet, og blir forgiftet og død. Kakerlakker er kannibaler, så når en kakerlakk kommer over en død kakerlakk så spiser den gjerne den. Giften går derfra fra en kakerlakk til neste, og den også dør. Slik fortsetter det til siste kakerlakk er død.

Hvis du mistenker kakerlakker kan du kontakte oss, og vi kan rådføre deg til hvordan du kan få bekjempet kakerlakker hjemme hos deg. Vi kan hjelpe deg på Sørlandet, og har gode samarbeidspartnere med seriøse skadedyrselskap i nesten hele Norge.

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0