Hindre mus å komme inn i hus: 4 ting du kan gjøre

Mus er irriterende og kan ødelegge ting som er viktige for deg, og derfor er det veldig smart å være litt føre vár når det gjelder å holde dem borte. Det er helt ok at man av og til ser en mus ute i hagen, for det er ute de skal bo. Men det å oppdage muselort eller mus inne i huset, det er en helt annen greie.

Nå skal vi se på fire helt enkle ting du kan gjøre for å holde huset ditt musefritt, også i årene som kommer.

Av alle vanlige skadedyr er gnagere de vanligste, og også de som skaper en del problemer. Noen ganger bare legger de fra seg muselort og spiser litt frokostblanding, mens andre ganger kan de gnage i stykker rør-i-rør vannrør og dermed forårsake store vannskader.

Her er 4 tips som kan hjelpe deg med å forebygge museproblemer

1) Bruk musefeller

Det kan virke litt rart å snakke om musefeller når man snakker om å forebygge mus og rotter. Men dersom du har opplevd å ha mus i huset før, så bør du rett og slett ha stående en musefelle eller flere som kan slå til dersom det kommer nye mus. Du kan bruke to ulike typer musefeller, og de bør plasseres der du vet at musen går dersom den er i huset ditt.

PS: Ikke bruk musegift på mus som er i nærheten av eller i ditt hus. Mus som har fått i seg gift kan legge seg til å dø i vegger, og de vil lukte vondt over tid. Dette gjelder både rotter og mus.

Klappfeller

Dette er tradisjonelle musefeller som dreper musen i det musen kommer inn i fellen. Gode feller er laget slik at musen må gå inn i den på en kontrollert måte, og dermed kan den også avlive dyret på en human og rask måte. Disse fellene må agnes og man bør sjekke dem relativt ofte.

Musefelle klappfelle

Noen ganger ønsker man å sette opp slike musefeller slik at den ikke kan skade katter eller andre dyr, og da anbefales musefelle med beskyttelsesboks. Dette gjør at du kan plassere musefellene nesten hvor som helst, og de vil ikke kunne skade folk eller dyr.

musefelle med beskyttelsesboks

Felle for levende fangst av mus

Hvis du liker en human tilnærming der du fanger mus for å slippe dem løs på utsiden av huset så foreslår vi feller for levende fangst. Det finnes foreskjellige løsninger på disse fellene, men de har det til felles at de lokker musen inn i et kammer der den blir innesperret.

Den er da altså innesperret, men ikke slått eller mishandlet på noe vis, og du kan enkelt løfte fellen og ta den med deg til en skogkant og slippe musen ut der. Du flytter med andre ord musen innenfra og ut.

Automatisert musefelle – som kan ta seg av mange mus mellom hver tømming

Det finnes noen smarte musefeller som er laget slik at de kan behandle en mus, og deretter nullstille seg selv, for så å behandle en mus til neste gang en mus kommer forbi. Det underlige er at ofte fungerer disse fellene veldig godt når mus nr 1 har vært igjennom den.

Noen av disse automatiserte fellene har også innebygget nett, slik at de kan sende melding til en app eller til mobilen om hvor mange mus den har behandlet. Da kan du tømme den når det passer deg. Ofte bør de tømmer etter 15-25 mus, for gasspatronen bør da byttes.

Pass på at du går for riktig type felle i forhold til hva du ønsker å oppnå, og at du plasser dem der du oppdager gnagere ganske ofte.

automatisk musefelle

2. Hold huset rent (uten matlukt)

Forebygging er alltid bedre enn å fikse på et oppstått museproblem. Da er det godt å vite at mus følger lukt. For de vil ha mat. Dermed er det en god regel å hindre at maktlukt og mat lokker «skogens ville» mus inn i huset ditt. Løsningen kan da være å for eksempel alltid brenne av grillen etter dagens grilling, ikke la det ligge matsøppel tilgjengelig, ikke la det ligge nedfallsfrukt i hagen og liknende.

Innendørs, spesielt i hytter der man ikke alltid er til stede, kan det være smart å oppbevare maten i lukkede beholdere. Slik at lukt ikke frister musen inn

3. Hold hagen ryddig

Det er viktig at du får hagen din fri for søppel, rot og steder der mus kan søke tilflukt og slappe av. Man bør være bevisst på å ikke tillate nedfallsfrukt å ligge på bakken, og heller ikke la det vokse opp tette kratt nær huset. For musene trives best når de kan gjemme seg lett for katter og andre fiender.

For eksempel bør løvverk og busker holdes langt unna boligen.

4. Blokker inngangspunktene med musebørste og liknende

Så sant musen kan finne et stort nok hull eller en sprekk så kommer den seg inn i huset. Så du må sørge for at det iikke finnes steder der den kan presse seg igjennom. Mus kommer inn i et hus på mange måter. Faktum er at de kan presse seg gjennom små hull rundt huset ditt. Ofte er dette mellom kledningsbordene og bakveggen på huset, gjennom hjørnekassene, og gjerne i små sprekker rundt dørkarmer og vinduer.

Ved å titte direkte, eller via et inspeksjonsspeil, så vil du kunne observere slike sprekker og hull som de kan komme seg igjennom. Da er det bare å tette disse med passende musestopper materiale.

Noen ganger fungerer stålull veldig bra til dette, med eller uten byggeskum til å feste det med, eller rett og slett bruke musebørste. Vi anbefaler sterkt å bruke musebørste til å hindre mus å komme inn. Den er lett å montere, og den varer så og si evig etter at den er montert.

Mus liker ikke de spisse kantene på en musebørste, og dermed går de videre til et annet sted de kan finne mat. Musebørster er spesielt godt egnet til å stoppe mus mellom kledning og innervegg.

Musebørste

Kort sagt kan du bruke disse 4 metodene som kan hjelpe deg med å kontrollere gnagerangrep i huset ditt.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0