Musestopper – skikkelig kvalitet!

Når du er lei av mus som kommer inn i hus eller hytte så er det smart å montere musestopper. Første steg til å bli kvitt mus handler om å ekskludere dem fra boligen eller hytta. Dernest å sulte dem, og til sist sette opp musefeller. Men første steg er å stenge dem ute, og der er en slik muse-stopper helt fantastisk verktøy.

Hva er en musestopper?

Dette er en type børste som man monterer inn i litt større sprekker eller hull som mus og rotter kan komme seg igjennom, og dermed inn i hus eller hytte. Som navnet sier så vil en musestopper stoppe musen, men den vil faktisk stoppe rotter også.

Man kan på en måte si at at dev likner på en stor piperenser. Et annet vanlig navn for musestopper er musebørste. Våre børster kommer i 4-meters lengder og er lette å klippe opp i passende lengder.

Musestopper anbefales av proffene

Hvordan monteres musestoppere?

Du må undersøke hvor det er nødvendig å musetette. Mange vil oppleve at det er sprekker og hull mellom kledningen og bakveggen på bygg, og der kan mus klemme seg inn. De trenger ikke mer enn ca 6 mm sprekk for å klare å presse seg igjennom.

Vi anbefaler å gå rundt huset med et lite speil for å finne disse svake områdene på din bolig. Et inspeksjonsspeil fra Biltema, Jula eller annen butikk er kjempefint til slikt. Bruker du et slikt speil sammen med en lommelykt kan du oppdaget mange områder der boligen har for dårlig musetetting.

Når du har funnet svake områder så klipper du enkelt til en passende lengde musestopper.

Musestopper - skikkelig kvalitet! 2

Deretter presser du den opp mellom kledningen og bakveggen.

montering av musebørste

Se video av montering av musestopper her:

Glen Hovdal i Skadedyrproffen demonstrerer her hvor enkelt det er å montere en slik musesperre på et vanlig norsk trehus.

 

Er det forskjellige kvaliteter på musestoppere?

Ja, det finnes mange ulike typer på markedet. Mange av de som reklameres for som billige er av dårlig kvalitet. Vi advarer mot å bruke slike børster som er av dårlig kvalitet. Bruk heller stoppere du vet er av god kvalitet, og som varer lenge samt faktisk fungerer mot rotter og mus.

Busten må fungere mot mus, og helst rotter

For det første er det viktig at en musesperre fungerer mot musene, og helst rottene. Det er derfor viktig at busten er hard nok, slik at mus og rotter ikke prøver å presse seg igjennom eller vil gnage på dem.

Noen av musebørstene som selges er veldig myke i plastbusten, og dermed gir de veldig begrenset beskyttelse mot mus og rotter. Bruk derfor helst bare stoppere som har stiv bust.

Musestopperen som vi selger her i Skadedyrproffen er akkurat samme musestopper som vi bruker i vår profesjonelle skadedyrkontroll-virksomhet, og den vet vi at fungerer glimrende. Det du får kjøpt her er altså et proff-produkt, men til supergod pris.

Må ha god holdbarhet, og ikke ruste

Det er stor forskjell på materialer som brukes i musestoppere. Derfor har vi lagt vekt på skikkelige materialer. Her brukes det kun rustfritt stål og skikkelige PVC buster.

Rust-renne fra musestoppere i dårlig kvalitet er ikke gøy å oppleve. Derfor er disse laget i rustfritt metall som tåler både vanlig fuktighet, og også tåler å monteres i områder med høy saltholdighet slik som langs med kysten på Sørlandet og andre steder.

Alternativ bruk: Løvstopper i takrenner

Det er mange som har funnet ut at musestoppere er glimrende å ha oppi takrenner, for de stopper løvblader fra å tette takrennene og rørene ned fra takrennene. Det gjør også at mange unngår problemer med masse løv og blader som tetter husets drenering.

musestopper løvstopper takrenner

Montere som løvstopper i takrenner

Man tar rett og slett musestopper-børster og legger dem opp i takrennene. De mange piggene vil holde løvet unna å falle ned i takrennene, og dermed kan vannet fritt renne gjennom takrennene og sørge for at vannet ledes bort fra huset slik det skal.

Produktet er meget lettbrukt til dette, og det kan enkelt tilpasses den lengde du ønsker.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0