Case study: Effektiv bekjempelse av maursamfunn i en bolig

Bakgrunn og kontekst: En kvinne ringte til Sørlandet Skadedyrkontroll AS i tidlig mars 2023, da hun hadde problemer med mange små maur inne i huset sitt. Det var på denne tiden av året, og det betydde at maurene allerede hadde bosatt seg inne i huset.

Problem eller utfordring: Selv om det var bare noen få maur, så var det åpenbart at det var et massivt maurproblem som ville øke over tid. Når maur bor inne i huset om vinteren, bor de der hele året, og problemet vil bare øke.

Mål: Målet var å bli kvitt maurene for godt, og fjerne dem fra boligen.

Strategi: Sørlandet Skadedyrkontroll AS brukte maurlokkbokser fra Skadedyrproffen AS, med forgiftet mauråte inne i boksene. Altså god maurgift i lokkeformat. Lokkeboksene ble plassert inne i boligen, nær der maurene gikk inn i sprekker og kom ut fra sprekker i veggen.

Case study: Effektiv bekjempelse av maursamfunn i en bolig 1

Resultater: Først var det bare noen få maur, men dagen etter ringte kvinnen og sa at det var helt svart av maur. Det krydde av maur, og de gikk bort til maurlokkeboksene og spiste der før de gikk tilbake til reiret.

Etter tre dager begynte mengden maur å avta, og det ble stadig færre hver dag inntil det en dag ikke ble observert noen maur. Etter å ha ventet en drøy uke uten å se maur kunne man med stor sannsynlighet fastslå at maursamfunnet var fjernet, og dronningen var død.

Læringspunkter: Maurlokkbokser med fersk forgiftet mauråte av riktig type fungerer godt. Selv om det kan se ut som problemet blir verre i begynnelsen, vil mengden maur gradvis avta over tid. Vi anbefaler Swirr og Kvitt Superkonsentrat

Anvendelse: Denne metoden kan benyttes i ulike situasjoner og sammenhenger når man oppdager stokkmaur, sukkermaur eller andre maurarter.

Utførelse: Sørlandet Skadedyrkontroll AS ved fagsjef Glen Hovdal utførte testen i et hus i Vegårsdal i tidlig mars 2023. Sørlandet Skadedyrkontroll AS er medeier i Skadedyrproffen AS, og tester en del produkter for å finne ut hva som fungerer godt og hva som ikke bør selges. Vi anbefaler den type forgiftet åte som vi selger mot maur.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0