Maur på kjøkken

Hvorfor kommer det maur på kjøkkenet? (ser etter mat?)

På våren når mauren våkner fra sin vinterdvale er de på leting etter mat. Det er som regel lite mat å finne i naturen den første perioden maur har våknet. Under sin leting etter mat, ender ofte maur opp inne i boliger, og da vil de ofte ende opp på kjøkkenet hvor det er god tilgang på mat som de kan ta med seg tilbake til tua.

Hva kan du gjøre for å hindre dem å komme dit?

Det kan være vanskelig å forhindre sukkermaur i å komme inn i bolig. Men dersom man er litt tålmodig, kan man lete etter hvor maurene beveger seg for å finne ut hvor de kommer inn i boligen.

Dersom man ikke finner noe mønster på hvor de går, kan man legge ut litt honning eller syltetøy for å «hjelpe» maurene å etablere en maursti. Etter at de har begynt å spise av åten vil de umiddelbart returnere til samfunnet sitt. Følg da etter mauren for å se hvor den går.

Passerer den ut mellom en åpning i veggen, eller døren, kan man legge ut forgiftet åte på denne plassen. Da vil maurene gå dit å spise fremfor å bevege seg helt inn på kjøkkenbenken.

Vi anbefaler sterkt å ikke bruke mange av de vanlige kjerringrådene mot maur. For eksempel vil eddik mot maur kunne gjøre det mye vanskeligere for deg enn det trenger å være. Vi anbefaler å følge vanlig fremgangsmåte som skadedyrfirmaene gjør. Les videre.

Skadedyrproffens erfaring og råd vi gir for å bli kvitt maur på kjøkkenet, og hvorfor det fungerer

Maur er late. De går ikke lenger til maten enn de må. Så når du legger frem et åte som plasseres mellom deres tue/ reir og der du plages med maur, så vil de stoppe der de kan spise maten. Vi anbefaler å legge ut forgiftet åte som de treffer før de kommer inn i ditt matlager/ kjøkken.

Ved å legge ut forgiftet åte vil maurstien stoppe opp på den plassen. Dersom du er tålmodig og etterfyller med fersk god åte, vil maursamfunnet bli betydelig redusert. Dette er fordi maurene tar med seg åte tilbake til tuen, og de deler med andre maur. Da vil åten få effekt i mange maur, og mange vil dø. Er du da heldig så dør dronningen også. Dette betyr at man får mindre problemer med maur fremover.

Dersom man har heller, steinkanter mot plen, eller andre attraktive steder for maur, vil vi kunne avdekke reir under disse stedene. Kan man direkte behandle maurreir med maurmiddel beregnet på direkte bekjempelse vil dette ha en veldig god effekt. Dersom man ikke kan avdekke samfunnet vil man kunne bruke forgiftet åte også ute. Da er det viktig at man bruker et produkt beregnet for utebruk, slik som Kvitt åtegranulat.

Er maurmiddel farlig å bruke på kjøkkenet? (giftig?)

Når man velger å bruke et giftig maurmiddel på kjøkkenet er det viktig at man tar forholdsregler.

I utgangspunktet vil mengden gift være veldig liten med tanke på hvor store vi mennesker, eller våre kjæledyr er, slik at forgiftningsfaren vil være liten uansett med bruk av forgiftet åte. Vi i skadedyrproffen velger altid å bruke refill maur-lokkebokser for ekstra sikkerhet. Da ligger giften sikret inne i en stasjon.

Bruk av sprøytemiddel inne og spesielt på kjøkken, vil eksponere alle brukere for en mye større mengde gift. I tillegg kan ikke giften dekkes til, slik at eksponeringfaren vil være stor.

Hvilke produkter eller produktpakker anbefales mot maur?

Når det gjelder anbefalte produkter, er det alltid åtemiddel som Kvitt supekonsentrat, swirr mauråte og Kvitt granulert åte vi anbefaler. Vi i skadedyrproffen er opptatt av å bruke de middlene som er mest effektive og som eksponerer oss og miljøet for minst mulig påvirkning.

Her kan du finne en KOMPLETT maurmiddel-pakke mot sukkermaur. Og her er en lik pakke med maurmiddel, men mot stokkmaur.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
0