Kakerlakker i hus

Hvis det er én ting huseiere ikke ønsker, er det sannsynligvis å se en kakerlakk i huset. Vanligvis er det nok å legge merke til en enslig som streifer rundt i huset til å få folk til å kontakte et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma.

Det er ikke en overreaksjon. Det er faktisk et veldig klokt grep – og et nødvendig grep.

Det er viktig å IKKE bruke vanlig insektsspray på kakerlakker, fordi de tåler veldig mye permetrin, og de blir raskt immune.

Kakerlakker er en av de mest fryktede husholdningsskadedyrene fordi de formerer seg raskt. Disse ekle insektene elsker å gjemme seg i mørke og fuktige områder som bak vasken, kjøleskapet, kjøkkenskuffene og baderomsskapene, samt i rørleggerledninger og forskjellige andre kriker og kroker rundt huset ditt.

Siden de alltid leter etter mat, vann og husly, kan det være vanskelig å gjøre stedet ditt lite tiltalende for disse inntrengerne. Det skumle er at kakerlakker kan utgjøre en alvorlig helse- og sikkerhetsfare.

Ifølge undersøkelser, bærer kakerlakker rundt 33 forskjellige typer bakterier og bakterier ansvarlig for ulike sykdommer. Dette inkluderer salmonella typhi, som forårsaker tyfus; poliomyelitt, som kan føre til polio, og E.coli-bakterier, som forårsaker dysenteri, en sykdom preget av alvorlig diaré og blødning.

Tysk kakerlakk (Blattella germanica) er den vanligste arten som infiserer hjem i Norge. De er omtrent 1 til 1,6 cm lange og får mange unger på kort tid!

Det er derfor det ikke må tas lett på å se en eneste kakerlakk rundt i huset.

Hvordan identifisere et kakerlakkangrep

Følgende tegn kan hjelpe deg med å finne ut om du så en bortkommen kakerlakk eller et medlem av en hel koloni trives i huset ditt.

Du oppdager en kakerlakk nå og da

Kakerlakker er nattaktive insekter, dvs. de er vanligvis bare aktive om natten. Hvis du oppdager kakerlakk i løpet av dagen, er det stor sjanse for at du har et alvorlig problem. Dette er fordi de stort sett aldri bevger seg synlig i lyset utenom at de allere er alt for mange, altså på grunn av overbefolkning. Mangelen på matforsyninger gjør dem i stand til å trosse dagslyset for å overleve.

Det spennende er at å se selv døde kakerlakker rundt i huset kan bety en pågående angrep. Så pass på!

Det er kakerlakk avføring på tingene dine

Fra døde blader og insekter til menneskemat, søppel og døde hudceller – kakerlakker spiser mye. De har en enorm appetitt og en like høy metabolismehastighet for å fordøye det hele.

Et av de største tegnene på en kakerlakkangrep er derfor en synlig mengde avføring rundt stedet. Kakerlakkavføring kan se ut som små brune flekker på tingene dine eller til og med store ovale pellets som ligner malt kaffe.

Sørg for å sjekke kjøkkenet, skap og lignende områder der de kan ha tilgang til mat eller matspor. De trives ofte bak komfyren.

Å se kakerlakkegg

Kakerlakkegg, kalt oothecae, ligner merkelig formede avlange brune foringsrør med en tynn, papiraktig tekstur.

kakerlakkegg

Kakerlakker legger egg på lune steder. Så hvis du finner bevis på avl, betyr det vanligvis at problemet allerede har gått ut av kontroll. En profesjonell kan hjelpe deg med å utrydde et angrep.

Men på den andre siden, det å finne kakerlakk-egg lar deg raskt iverksette korrigerende tiltak før de skaper mer kaos for deg og dine familiemedlemmer. Husk å ikke bruke vanlig insektsspray.

Huset ditt lukter rart

Hvis det er en merkelig skarp lukt i huset ditt som bare blir sterkere for hver dag som går, så kan det være smart å ta kontakt med et profesjonelt firma med det samme.

Lukten kan skyldes kakerlakkavføring og kakerlakk-avfall som produserer vondu lukt når de brytes ned av mikroorganismer i luften. Det kan ikke bare føre til pustevansker, men også føre til matforurensning ettersom partiklene er luftbårne.

Hva du skal gjøre hvis du har oppdaget kakerlakker i huset?

Hvis du tror du kan ha et angrep, ring oss. Det er ingen behandlingsmidler som er tillatt å bruke for privatpersoner. Til å bekjempe kakerlakker er det absolutt best å bruke åtegift, og det er Advion Cockroach Gel som er det beste middelet. Dette er det kun godkjente skadedyrkontrollører som har lov til å bruke.

Frem til du får hjelp av oss kan du gjøre følgende for å prøve å holde bestanden i sjakk:

  • Ikke la mat stå åpen når som helst, og spis aldri det som har blitt stående på bordene eller benken over natten, siden kakerlakker kan ha krøpet over den.
  • Hvis du oppdager kakerlakkavføring på kjøkkenet ditt, gjør det til en vane å vaske alle beholdere, bestikk, krukker osv. før du åpner dem
  • Ikke la våte eller fuktige klær ligge i skittentøyskurven (eller i haug noe annet sted)
  • Prøv å holde søppelkassen tom til enhver tid. Kast ut avfallet så snart som mulig, da dette vil kutte matforsyningen deres og forhåpentligvis holde avlen i kontroll til en profesjonell kommer
  • Hvis kakerlakkangrepet ditt har nådd et punkt hvor det er en merkelig lukt som holder igjen innendørs, bruk en medisinsk maske til huset er ordentlig rengjort

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0