Hvordan bli kvitt fruktfluer, raskt

Sen-sommer betyr modne tomater, kaldere kvelder og, ja, fruktfluer. De irriterende skadedyrene er det siste du ønsker å surre foran ansiktet ditt – spesielt når du forbereder middag eller har venner på en helgefest.

Fruktfluer formerer seg med en forbløffende hastighet:

Ifølge skadedyrselskap legger fruktfluer hundrevis av egg på svært kort tid, vanligvis på fuktig mat som overmoden frukt og grønnsaker. Deretter, innen 24 til 30 timer, klekkes disse eggene til larver, eller maggots, som lever av matkilden de ble lagt på. I løpet av omtrent en uke blir disse larvene seksuelt aktive, og ikke mer enn to dager senere, start syklusen på nytt – og etterlater deg med alt for mange fruktfluer på kjøkkenet.

Enkle metoder for å bli kvitt fruktfluer

Heldigvis finnes det enkle og effektive måter å bli kvitt fruktfluer innendørs raskt – kanskje ikke på under fem minutter, men absolutt over natten – ved å bruke fruktfluefeller som du kan lage hjemme. Alt som skal til for å stoppe disse irriterende insektene i sporene deres er litt strategisk rengjøring og noen få husholdningsartikler.

Hva forårsaker fruktflueangrep i huset?

Fruktfluer tiltrekkes av moden, råtnende eller råtnet frukt og produkter, samt fermenterte varer som øl, brennevin og vin, sier proffen. De liker også å surre rundt søppeldunker og søppeltømming hvis nok mat er tilstede. Og dessverre, med tanke på deres reproduktive dyktighet, vil to bittesmå fruktfluer raskt formere seg til et angrep som kan føles nesten umulig å kontrollere.

Er de virkelig fruktfluer?

Hvis du ser små svarte insekter som flyr rundt på kjøkkenet ditt, vil du først være sikker på at du identifiserer krypene riktig. Fruktfluer ser vanligvis lyse eller mørkebrune ut med røde øyne. Dobbeltsjekk at de aktuelle skadedyrene ikke er avløpsfluer, som lurer rundt avløp eller søppeltømming.

Hvordan bli kvitt fruktfluer for godt

Ja, elelr til neste sen-sommer da. For de kommer alltid på nytt. Begynn med å grundig rengjøre kjøkkenet og kaste ut råtten mat. Stopp dem fra å få tilgang til bedervet eller gjæret mat. Husk også te-poser og eventuell løsvektste Så gjør følgeden:

  • Kast ut overmodne produkter
  • Oppbevar frukt og grønnsaker i kjøleskapet
  • Vask produktene så snart du kommer hjem for å fjerne eventuelle egg eller larver
  • Ta ut søppelet regelmessig, og spesielt matsøppel og bokser/ flasker.
  • Rydd opp søl så raskt sim mulig, spesielt fruktjuice og alkohol

Deretter vil du raskt finne en måte å fange de eksisterende fruktfluene på kjøkkenet ditt. En gjør-det-selv fruktfluefelle er en rask og effektiv løsning. Dessuten kan disse hjemmelagde fruktfluefellene lages av ting du sannsynligvis har for hånden i kjøkkenet ditt. Her er de beste måtene å drepe fruktfluer på, ifølge skadedyreksperter:

1. Eplecidereddik og plastfoliefelle

For denne gjør-det-selv fruktfluefellen er søt eplecidereddik mer effektiv enn hvit eddik. De kan ikke motstå duften av eddik, og de vil ikke kunne gå ut av fellen når de først er inne! For en enda bedre sjanse til suksess, lag flere av disse fellene og plasser dem rundt på kjøkkenet ditt.

Slik gjør du det selv:

  1. Hell litt eplecidereddit i et glass.
  2. Dekk åpningen med plastfolie og fest med en gummistrikk.
  3. Stikk noen små hull for at fruktfluene skal komme inn.

Du vil da se at fluene søker mot glasset. og de vil kravle inn i de små åpningene i plastfolien. Men de vil ikke klare å komme ut igjen…

2. Papirkjegle, eddik og gammel fruktfelle

Lukten av råtnende produkter vil bidra til å lokke fruktfluene inn i blandingen, men kjegledelen av denne fruktfluefellen gjør det vanskelig for dem å komme seg ut.

Slik gjør du det selv:

  1. Ha litt eddik og en del svært moden frukt i en krukke.
  2. Rull litt papir til en kjegle og stikk det inn i glasset, plasser den smale åpningen ned. Du får da en trakt ned til glasset, og fluene vil komme seg ned men ikke opp igjen.

3. Eddik og oppvaskmiddelfelle

Hvis du finner at fruktfluene ikke faller for – eller papirkjeglefellene dine, prøv å tilsette tre dråper oppvaskmiddel i en bolle med eplecidereddik og la den stå utildekket. Såpen ødelegger overflatespenningen til eddiken slik at fluene synker og drukner.

4. Gammel vin- eller ølfelle

På lik linje som eplecidereddit elsker fruktfluer lukten av vin. Prøv å la en tom vinflaske med litt vinrester  stå utildekket på kjøkkenbenken. Den tynne halsen vil holde fluene fanget. Noen anbefaler også å bruke gammelt øl for å tiltrekke fruktfluer til en slik hjemmelaget felle. Tilsett et par dråper oppvaskmiddel til begge for sikrere suksess.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0