Er du trygg fra veggedyr?

Hvis du tror veggedyret er et fenomen som ikke eksisterer eller ikke kan ramme deg, så bør du tenke deg om. Selv førsteklasses hotellsenger kan bli infisert med brunaktige, ovale, vingeløse veggedyr. Din egen seng kan ha mange insekter gjemt inni seg, enten rundt sengerammen eller i sprekkene.

Veggedyrene er mestere på å “bli invitert” til ditt hus. Det er faktisk du som bærer dem inn;

De kan gjemme seg i kofferter, klær, sofaer og til og med mobiltelefoner som bæres igjennom din ytterdør og inn i huset. Derfor rammer dette alle, uansett type hjem, uansett renhold og uansett hvilke vaner du har (utenom hvis du dypfryser alt som bæres inn i huset ditt, og det tviler jeg på at du gjør…)

Veggedyr-befaring

I går var vi på en ny veggedyr-befaring; En alenemor hadde kontaktet oss og trodde hun hadde fått veggedyr i leiligheten. I og med at vi driver et skadedyrfirma på Sørlandet så er det naturlig at vi reiser ut for å se hva situasjonen er, og da komme med en løsning hvis det viser seg å være et skadedyrproblem. Hos henne var det definitivt mange veggedyr.

Vi tittet under sengen, og brettet stoffet på sengerammen litt til side, og der krøp dem av gårde. Det var tydelige merker etter veggedyr avføring, og mange veggedyr som ikke likte å bli forstyrret. Men det er ikke alltid så enkelt å få øye på dem, for i starten er de få, og de kan gjemme seg godt. Men stikkene som de påfører mennesker om natten, de klær og de vitner om at det er et skadedyr som bokstavelig talt bor i sengen.

Veggedyr under seng

Hva er veggedyr, egentlig?

Dette er små parasitter som suger blod fra varmblodige dyr, inkludert mennesker, og vanligvis jakter på blod om natten. Selv om blodsuging kan høres fryktelig ut for deg, og på sett og vis kan være svært irriterende på grunn av sterk kløe, så er det ikke kjent at disse parasittene bringer smitte. Mygg, men bare i varmere strøk, kan bringe farlige sykdommer og bakterier, så kan cimicosis (veggedyrbitt) bare forårsake kløe og hevelse i huden.

Når de bor mange på ett sted så vil du kunne lukte en merkelig søt aroma produsert av sekretet fra veggedyrkjertler.

Hvordan kommer veggedyr inn i huset?

Veggedyr liker å bo i sengerVeggedyr digger å reise. I motsetning til maur som kryper inn i hjemmet ditt, så er det slik at DU bærer veggedyret inn selv…

De kan komme i en koffert, brukte møbler man kjøper, og til og med via hulrom i en mobiltelefon. Før var veggedyr mest å finne i varmere strøk, men med vår moderne måte å reise på så tar vi dem med hjem til kalde Norge, fordi nordmenn reiser.

For en del år siden var veggedyr nærmest ikke-eksisterende i Norge, men nå er det blitt veldig vanlig.

Tips: Hvis du bor på hotell så sjekk under sengen etter så svarte prikker. Hvis du finner det på treverket på sengen så er det mye mulig at dette er veggedyravføring. Sørg for at du ikke sover med disse parasittene, for de er dyktige haikere og kan reise med deg hjem sammen med din bagasje. GJør de det vil de hoppe av hjemme hos deg og raskt kunne gjøre ditt hus til sin egen bolig. Det ønsker du ikke. Be da heller om et annet hotellrom, og spør gjerne om de har hatt problemer med veggedyr (bed bugs på engelsk).

Hvordan stikker eller biter et veggedyr?

Veggedyr har to bittesmå rør hvorav det ene inneholder et beroligende middel som gjør at en person ikke føler en kløende eller piercing effekt under et veggedyrbitt. Gjennom det andre røret suger veggedyret blod fra vertens kropp.

Hva skjer når en blir bitt?

Veggedyrbitt, mange på ett stedHuden hovner opp etter en tid og forårsaker kløe og brennende effekt og ser ut til å være rødlig. Kløen forårsaket av et veggedyrbitt varer lenger og er tøffere enn et myggstikk. Du kan identifisere en cimicosis ved dette tegnet: Hvis du gnir huden hardere vil den bli infisert og gjøre den enda verre.

Mennesker reagerer ulikt på å bli bitt av veggedyr. Noen får mye kløe fra starten av, mens andre har lite men det øker på for hvert nytt bitt. Og de nye bittene kommer så lenge man ikke blir kvitt veggedyrene.

Hvordan behandle veggedyrbitt?

Vask det berørte området med en antibakteriell såpe og påfør krem ​​foreslått av hudlegen din. Men dette er et midlertidig middel. Du er nødt til å bli kvitt veggedyrene, ellers vil angrepene bare bli oftere og oftere (for de blir flere og flere), og dessuten vil din kropp ofte få værre og værre symptomer/ kløe.

Hvordan bli kvitt veggedyr?

VI har skrevet en del om hvordan du kan bli kvitt veggedyr selv her. I praksis må du rett og slett fjerne dem manuelt, drepe dem med varme, damp eller kulde, – og tørke dem ut. Det nytter ikke å reise bort en måned eller to, for de kan leve i ett år uten mat. Så du må faktisk fjerne dem og drepe dem. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette selv så kan du sjekke med ditt forsikringsselskap om de dekker skadedyrbekjempelse av veggedyr, eller du kan kontakte oss for å høre om vi vet om et godt skadedyrfirma i nærheten av der du bor.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0