Maur i hus

Maur i hus

Hvis du noen gang har funnet maur som kryper over kjøkkenbenken eller har lagt merke til et spor av små svarte maur på badegulvet, er du sannsynligvis ikke alene. Maur går ofte inn i hjemmene i de varmere månedene på jakt etter vann og mat, noe som gjør dem vårt mest vanlige skadedyr. Med sommersesongen over oss, er det nå den perfekte tiden for å lære om de vanligste områdene med maur i et hjem og hvordan du kan forhindre uønsket angrep.

En undersøkelse av skadedyrangrep over hele landet, ble det funnet at de stedene maur oftest opptrer er kjøkken og bad.

Kjøkken

Det er sannsynligvis ikke en overraskelse at kjøkkenet regnes som et favorittsted for maur. I tillegg til mattilgang gir vasken en vannkilde som maur trenger for å overleve. Hvis du er slapp med å rydde opp smuler og søl umiddelbart, inviterer du kanskje maur inn. Her er noen tips for å holde maur ute av kjøkkenet:

Oppbevar søte matkilder som sukker, sirup og honning i tette plastbeholdere og tørk dem ned for å fjerne klissete rester.

Rydd opp fettsøl fra benkeplater og gulv så snart det skjer.

Eventuelle tomme juice- eller brusbeholdere bør skylles ut før resirkulering eller kast. Og sørg for å ta søppel ut regelmessig.

Sjekk fruktskålen – all overmoden frukt vil tiltrekke seg maur.

Hold øye med vannansamlinger i vasken og lekkasjer rundt kranen.

Hvis du har kjæledyr, sørg for å plukke opp matrester og vask bollene regelmessig.

 

Baderom

Områder i huset med høy fuktighet er kjent for å tiltrekke seg maur, så badene er svært utsatt for angrep. Stokkmaur og sukkermaur/sort jordmaur, for eksempel, bygger ofte reir i fuktige områder som bak baderomsfliser eller under vasker. For å forhindre angrep på badet, bør huseiere:

Inspiser av og til vasker, toaletter og kar for lekkasjer eller drypp.

Gi badet en grundig rengjøring ved å skrubbe gulvene med desinfiserende rengjøringsmiddel, og tørke av innsiden av skuffer med varmt såpevann.

Sjekk for å sikre at sjampo, lotion og såpeflasker er sikret og at innholdet ikke har sølt ut av beholderne.

 

Andre vanlige gjemmesteder

Maur kan lett finne en vei innendørs gjennom selv de minste sprekker, så andre områder av hjemmet er også vanlige gjemmesteder. Undersøkelser av skadedyrangrep viser også at at maur også finnes i følgende områder:

Innvendige vegger

Soverom

Stuer

Kjellere

I de fleste av disse tilfellene er angrep funnet i forbindelse med en varmeenhet, som varmekabler eller varmeovner.

For å hindre maur fra å finne en vei inn, bør huseiere så godt som mulig skadedyrsikre rundt utsiden av hjemmet. Eksperter anbefaler å tette eventuelle sprekker med silikonmasse, reparere hull i vindus- og dørkarmer, erstatte væravisolering, fikse løs mørtel rundt kjellerfundamentet og vinduene, og holde tregrener trimmet tilbake og vekk fra huset.

Maur anses som en av de vanskeligste skadedyrene å kontrollere, sammen med veggedyr, fordi kolonier ofte inneholder tusenvis av medlemmer og reirene er vanskelig å lokalisere. Hvis du oppdager maur inne i hjemmet, er det viktig å inspisere og behandle problemet på en riktig måte.

Følg våre annbefalinger på hvordan man på best mulig måte kontrollerer maur, så vil du oppleve at maur er ingen umulig oppgave å kontrollere selv, men det krever riktig fremgangsmåte og god tålmodighet.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0