Borettslag med 52 leiligheter fikk rask og kostnadseffektiv bekjempelse av skjeggkre i Oslo

Da et Oslo-borettslag med 52 leiligheter sto overfor en omfattende skjeggkreinvasjon, førte en innovativ og kostnadseffektiv løsning til en rask og suksessfull bekjempelse. Her skal vi se på hvordan dette ble løst, hvilke produkter som ble brukt og hvordan godt samarbeid gjør slik bekjempelse med kostnadseffektivt.

Dette er saken:

  • Omfattende skjeggkreproblemer i et borettslag med 52 leiligheter.
  • Utfordringer med møblerte leiligheter og mange eiendeler i rommene.
  • Betydelig reduksjon av skjeggkre etter behandling
  • Behandlingen har effekt i mange måneder
  • Prosjektet ble gjennomført raskt og effektivt på kun én arbeidsdag.
  • Bekjempelse av skjeggkre er blitt mer kostnadseffektivt takket være ny forskning.

Borettslaget i Oslo hadde problemer med til dels store konsentrasjoner av skjeggkre

I et borettslag i Oslo hadde 52 leiligheter problemer med skjeggkre. Skadedyrene hadde invadert hele bygningen, med større forekomst i de nederste etasjene. Det ble foreslått en behandling for alle leilighetene, og limfeller ble satt ut for å vurdere effektiviteten av bekjempelsen etter seks måneder.

Sterkt møblert leiligheter gir større utfordring

En av de største utfordringene i dette prosjektet var at noen av leilighetene var sterkt møblert, noe som gjorde behandlingen både mer tidkrevende og kostbar. Dessverre hadde noen av beboerne ikke ryddet eller støvsuget på forhånd, noe som ytterligere kompliserte prosessen.

Ved bekjempelse av skjeggkre i en bebodd enhet er det gjerne det å bevege seg rundt og under møblement som tar lengst tid. Men det er verdt det, for behandlingen har god effekt.

«Behandlingsformen er nøye testet og vurdert av Folkehelseinstituttet. Statistisk sett har metoden en målbar effekt på 80% reduksjon etter seks uker og over 90% etter 12 uker. Det er også påvist at så lenge og det er plassert ut i leiligheten vil denne åten være aktiv i 18 måneder eller mer«, sier en av teknikerne involvert i prosjektet.

Effektiv bekjempelse av skjeggkre

Til tross for utfordringene så så skadedyrteknikerne lyst på jobben. De valgte å bruke Advion Cockroach Gel som er en forgiftet åte spesielt designet for kakerlakker, men som har vist seg å fungere meget godt mot skjeggkre også.

skjeggkre

Gelen er designet for å være svært attraktiv for skadedyrene, slik at de foretrekker den fremfor andre matkilder. Denne gelen inneholder et kraftig insekticid som kalles indoxacarb. Når skjeggkreene spiser gelen, påvirker indoxacarb deres nervesystem, noe som fører til at de dør.

Advion Cockroach Gel er utformet for å være sikker å bruke i hjem og bedrifter så lenge det legges ut på rett vis, og middelet er en svært effektiv metode for å kontrollere og bekjempe skjeggkre.

«Det er veldig viktig at disse åtene blir lagt ut på rett sted og i rett mengde, slik at skjeggkreene begynner å ete av dem. Vi bruker en spesiell maskin for å få lagt ut små nok åtepunkter», forklarer en av teknikerne.

Denne åtegiften er ikke tillatt solgt til andre enn godkjente skadedyrteknikere. Dermed kan den ikke kjøpes her i nettbutikken av privatpersoner. Du kan derimot få kjøpt limfeller for å monitorere om du har problem med skjeggkre, samt også kjøpt tørkepulver som virker mot alle insekter.

Kun én arbeidsdag for behandling av skjeggkre i 52 leiligheter i borettslaget

Prosjektet ble utført på én lang arbeidsdag av to teknikere. Dette var mulig da vaktmester bidro ved å låse dem inn i alle leilighetene på tur, og dermed kunne teknikerne jobbe effektivt med å legge ut åtepunktene. I det øyeblikket åtepunktene er på plass begynner de å tiltrekke seg skjeggkreene, som gjerne kryper frem når det ikke er mennesker til stede.

Det fine med denne formen for bekjempelse er at åtet fungerer i mange måneder, og dermed vil både eksisterende og kommende generasjon av skjeggkre spise av åtet, og dermed dø.

I tillegg er det slik at voksne individer som spiser av åtet gjerne kryper tilbake i hulrommene der de bor, og de dør der. Der vil de ofte bli spist av andre voksne og kommende generasjon, som da også blir forgiftet og dør.

Etterkontrollene viste at bekjempelsen fungerte som den skulle.

Rask og kostnadseffektiv bekjempelse av skjeggkre

Denne casestudien viser hvordan en innovativ, rask og kostnadseffektiv løsning kan løse et omfattende problem med skjeggkre. Advion Cockroach Gel, riktig metode og effektivt samarbeid mellom beboere og teknikere gjorde at man lykkes med god bekjempelse av skjeggkre i dette Oslo-borettslaget. Dette fungerer like godt i eneboliger, leiligheter og andre steder der man trenger å bekjempe disse uønskede skjeggkreene.

Jobben ble utført av Skadedyrkontroll 1 AS, ledet av Glen Hovdal. For mer informasjon, kan Hovdal kontaktes på telefonnummer: 944 58058.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0