Luftavfukter med avfuktningskapasitet for store rom: Effektiv og kraftig løsning

Luftavfuktere er viktige enheter for å opprettholde et behagelig og sunt innendørsmiljø, spesielt i store rom som krever effektiv avfuktingskapasitet. De fungerer ved å fjerne fuktighet fra luften, noe som bidrar til å forhindre mugg, dårlig lukt og andre luftrelaterte problemer. I tillegg hjelper lavere luftfuktighet mot skadedyr som både insekter, edderkopper og rotter og mus.  For store rom er det spesielt viktig å velge en luftavfukter med tilstrekkelig avfuktningskapasitet, og som er designet for å håndtere store områder.

Når det gjelder avfuktere for store rom, bør de være i stand til å fjerne mellom 25 og 35 liter kondens fra luften hver dag. Dette gjør det mulig for dem å håndtere enten større plasser eller mindre plasser med høyere fuktighetsnivåer. Det finnes forskjellige typer avfuktere på markedet, inkludert de som tilbyr forskjellige fuktighetsnivåer og kan tilpasses etter behov. Se mer under.

For rom med spesielle krav, som innendørs svømmebasseng og behandlingsområder, finnes det også spesialiserte avfuktere designet for å takle slike miljøer.

Velg riktig luftavfukter

Når du skal velge en avfukter, er det viktig å vurdere ulike faktorer som avfuktningskapasitet, romstørrelse, energibruk og ekstra funksjoner. Her ser vi nærmere på hva du bør tenke på når du skal velge den perfekte luftavfukteren for store rom.

Avfuktningskapasitet

En luftavfukters avfuktningskapasitet måles i liter per døgn og angir hvor mye fuktighet apparatet kan fjerne fra luften i løpet av 24 timer. For store rom anbefales det å velge en luftavfukter med høy avfuktningskapasitet. En modell som for eksempel Arida Pro S25 light kan fjerne 25 liter per døgn, mens Arida Pro S35 Light kan fjerne 35 liter per døgn. Dette er knallgode luftavfuktere som tåler å brukes hele tiden.

Romstørrelse

Det er viktig å velge en luftavfukter som passer til rommets størrelse. Produsentene oppgir ofte hvor mange kvadratmeter eller kubikkmeter apparatet er beregnet for. Vær oppmerksom på at avfukterens effektivitet kan påvirkes av forskjellige faktorer som temperatur og fuktighetsnivå i rommet. Sorpsjonsavfuktere er de avfukterne som påvirkes minst av temperaturforhold og som anbefales til rom som kan bli under 15C.

Energibruk

Det er viktig å tenke på energibruk når du skal velge en luftavfukter. Du kan finne energieffektive luftavfuktere som bruker mindre strøm, noe som kan bidra til å redusere strømregningen. Du må da huske å se på hvor effektive de er når de først går. Når en avfukter styres av en hygrostat vil den gjøre at avfukteren ikke går mer enn den må, og dermed sparer du strøm.

Ekstra funksjoner

Noen luftavfuktere kommer med nyttige ekstra funksjoner. Disse kan omfatte:

 • Støynivå: Stillegående modeller er godt egnet for oppholdsrom og soverom.
 • HEPA-filter: Noen modeller inkluderer HEPA H13 luftfiltrering for å fjerne partikler og allergener fra luften og samtidig redusere fuktighet.
 • Avløpstilkobling: noen apparater gir deg muligheten til å koble den til et eksternt avløp for å automatisk tømme vannbeholderen. Men stort sett er det best å bare dytte fuktigheten ut i luften ute.

Ved å vurdere disse faktorene kan du velge riktig luftavfukter for ditt store rom og bidra til et sunnere og mer behagelig inneklima.

Topp luftavfuktere for store rom

NYHET: Arida Pro S19 – med WiFi og automatisk strømbesparende program

arida pro s19 wifi avfukter

Dette er en fantastisk nyhet som har rukket å bli vår favoritt-luftavfukter som vi monterer hos våre kunder: Arida Pro S19 med WiFi. Den jobber aktivt med å spare strøm, og den er smart. Når den etterhvert oppdager at det er mindre fuktighet i luften så skrur den ned strømbehovet, og dermed er denne luftavfukteren strømbesparende. Rett og slett genial!

I tillegg har den innebygget oppkopling mot WiFi, slik at den kan fjernstyres fra hvor som helst i verden med en mobilapp.

 

Arida-Pro-S35-Light

Arida Pro S25 Light sorpsjonsavfukter med hygrostat

Arida Pro S25 Light er en sorpsjonsavfukter som er spesielt designet for å håndtere store rom. Den har en avfuktningskapasitet på opptil 25 liter per dag, noe som gjør den ideell for mellomstore til store rom. Med sin innebygde hygrostat kan denne luftavfukteren automatisk justere avfuktningsnivået i rommet, og sørge for et optimalt inneklima.

En av fordelene med Arida Pro S25 Light er dens energieffektivitet.

Noen av de viktigste egenskapene til denne luftavfukteren inkluderer:

 • Høy avfuktningskapasitet
 • Innebygd hygrostat for automatisk justering av fuktighetsnivået
 • Energieffektiv drift
 • Bruksområde mellom 30°C og -20°C
 • Kompakt og stille design

Arida Pro S35 Light sorpsjonsavfukter med hygrostat

Arida Pro S35 Light er en annen kraftig sorpsjonsavfukter som passer perfekt for store rom. Den er i stand til å håndtere avfuktning på opptil 35 liter per dag og er dermed en utmerket løsning for store rom, næringsbygg eller industrianlegg. Akkurat som med Arida Pro S25, er denne luftavfukteren utstyrt med en innebygd hygrostat som automatisk justerer fuktighetsnivået for økt komfort og et sunt inneklima.

I tillegg til de høye prestasjonene, er Arida Pro S35 Light også kjent for sin robuste og slitesterke konstruksjon, noe som gjør den ideell for bruk i tøffe miljøer.

Her er noen av de viktigste egenskapene til Arida Pro S35 Light:

 • Høy avfuktningskapasitet på opptil 35 liter per dag
 • Innebygd hygrostat for automatisk justering av fuktighetsnivået
 • Energieffektiv og økonomisk drift
 • Bruksområde mellom 30°C og -20°C
 • Robust og slitesterkt design for bruk i tøffe miljøer

Vedlikehold og rengjøring

For å sikre optimal ytelse og lengre levetid på luftavfukteren, er det viktig å utføre regelmessig vedlikehold og rengjøring. Dette inkluderer rengjøring av luftfilteret, tømming av vannbeholderen og generell overflate-rensing.

Rengjøring av luftfilteret er enkelt og gjøres ved å støvsuge det regelmessig. Dette er viktig fordi mye luft passerer gjennom avfukteren, og det kan samles mye støv (Bedre Inneklima AS). I tillegg til dette, bør du også støvsuge resten av avfukteren, men sørg for å fjerne luftfilteret først for å unngå skade.

For generell overflate-rensing av luftavfukteren, kan en tørr klut brukes til å tørke av utsiden av apparatet. Dette vil bidra til å fjerne støv og smuss, og opprettholde en ren og hygienisk enhet. Det er også viktig å rengjøre området rundt avfukteren for å minimere støv og skitt, ettersom dette kan påvirke ytelsen negativt.

Ved å utføre regelmessig vedlikehold og rengjøring av luftavfukteren, vil du sikre optimal funksjon og bidra til et sunnere og mer behagelig inneklima.

Fordelene med å bruke en stork nok luftavfukter

Luftavfuktere tilbyr en rekke fordeler for å opprettholde et sunt og behagelig innemiljø, spesielt i store rom. En av de viktigste fordelene er beskyttelse mot mugg, råte og helseproblemer forårsaket av for høy fuktighet innendørs. Disse problemene kan være vanligere i store rom, hvor det kan være vanskeligere å ventilere og kontrollere fuktighetsnivået.

En annen fordel med å bruke en luftavfukter i store rom er at den kan forbedre luftkvaliteten og gjøre det mer behagelig å puste. Dette kan være spesielt gunstig for personer med allergi eller astma, som kan være mer følsomme for fuktighet og støv i luften.

Effektive luftavfuktere kan også bidra til å redusere energiforbruket og strømregningen i hjemmet. Dette skyldes at fuktig luft krever mer energi for å varme opp eller kjøle ned enn tørr luft. Ved å opprettholde et optimalt fuktighetsnivå, kan en luftavfukter hjelpe til med å redusere energiforbruket og spare penger på lang sikt.

For å velge riktig luftavfukter for store rom, anbefales det å vurdere avfuktningskapasiteten, energieffektiviteten og lydnivået. For eksempel, for et rom med mye fukt, kan en stor modell med en kapasitet på 25 liter eller mer være passende.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0