Fem feil som ødelegger din musefelle-innsats

Høykvalitets musefeller  og kraftige rottefeller er svært pålitelige verktøy for å bli kvitt gnagere hjemme eller på kontoret. Hvordan du ender opp med å bruke fellen avgjør imidlertid i stor grad hvor effektiv den viser seg å være til slutt. Enkle feil kan være årsaken til at fellen din ikke ser ut til å fungere som forventet, og noen få endringer vil være alt du trenger å gjøre for å begynne å se en positiv endring i innsatsen for musefangst.

Her er vanlige feil folk gjør med musefeller

1) Ødelegge åtet med berøring som lukter menneske

Berøring av musefelleagnet du har tenkt å bruke etterlater din lukt på åtet. Det er spesielt vanlig at folk tar på fellene uten å ha på seg hansker, eller uten å ha annen lukt på fellen.

Fordi mus kan kjenne lukten av deg så skygger de unna. De kan unngå fellen helt.

Det beste du kan gjøre for å reversere effekten av dette er å bruke hansker når du håndterer åtet og setter fellene. Hansker bør også brukes når du håndterer feller som har fanget gnagere for å minimere sykdomsoverføring til deg.

2) Bruk av feil lokkemat

Mange tror at ost er den beste lokkematen. Det er det ikke. – Frø, nøtter og korn er hovedmaten for gnagere og derfor vil de ofte bli mest tiltrukket av hasselnøtt- og peanøttsmør. Kalorier er også veldig fristende, noe som gjør mat som sjokolade til det perfekte lokkemiddelet for å få gnagere i fellen din.

Ulempen med slike attraktanter er at de mister lukten relativt kjapt, så dersom det tar litt tid før musen eller rotten kommer til fellen. Så kan de ha mistet sin tiltrekkende effekt. Da er løsningen å bruke profesjonell åte. Det er åte som lukter godt og mye, og som opprettholder lukten i lange tider.

3) Sett fellene på feil steder

Det du bør huske når du plasserer feller i hjemmet ditt er at gnagere elsker å gå langs vegger, og misliker å løpe over åpne områder. Bortsett fra å plassere der rottene ofte er, bør du også sørge for at avtrekkeren og åteenden på fellen vender mot veggen. Dette frister gnagerne til å utforske i stedet for å bare gå rundt fellene. For best resultat med felleplasseringen, sørg for at de forblir på skjulte steder som bak skap og komfyr. Altså steder der rotter og mus føler seg trygge.

4) Bruk av bare én eller for få feller

Noe av det som gjør gnagerangrep vanskelig å håndtere, er at reproduksjonshastigheten deres er svært høy. Å se én rotte eller mus kan derfor bety at det er en haug med andre eller at du har et potensielt stort angrep i vente.

For å bli kvitt problemet raskt uten å gå frem og tilbake, prøv å ikke bruke bare én felle. Å investere i en rekke feller vil vise seg å være mest effektivt for å bli kvitt mus eller rotter raskest mulig. Det er derfor vi tilbyr rabatterte pakker ved kjøp av flere feller. Du bør minimum prøve med 2, men gjerne rundt 10 musefeller og 5 rottefeller.

Hvis du har områder du mistenker er mye trafikk for gnagerne, eller du har identifisert reir og inngangspunkter, kan du sette fellene i par bare et par centimeter fra hverandre. Gjerne i litt ulike mønstre, slik at rottene (som er spesielt skeptiske til nye ting) blir vant til dem og tenker at dette er en natulrig del av miljøet der.

5) Bruke for mye åte

Når du legger for mye agn i fellen, gir du gnagerne sjansen til å stjele noen uten å nødvendigvis gå inn i fellen og aktivere den. For å motvirke dette, plasser alltid veldig små mengder nøye utvalgt agn slik at rottene tiltrekkes inn i fellen og løser ut fellen.

Unngå de klassiske felle-tabbene

Unngå de 5 klassiske tabbene over, og bli bedre på jakt etter mus og rotter. Disse reglene gjelder også ved bruk av musefelle for levende fangst. (Musefelle som ikke dreper.)

En annen tabbe folk gjør når det gjelder mus er å ikke sørge for god musetetting. Til det anbefaler vi musebørste som du kan lese mer om her. (Se lenger ned på den siden.)

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0