Fem effektive måter å bli kvitt mus fra garasjen din

Garasjer er ofte svært utsatt for å bli invadert av mus da de har mørke områder for ly og gjerne matkilder som fuglemat eller kjæledyrmat tilgjengelig. I tillegg er det vanskeligere for oss mennesker å oppdage mus i garasjer enn mus i hus. Skulle du derfor være så uheldig å oppdage mus i garasjen din, bør du gjøre tiltak straks for å unngå store skader som kan forårsakes av gnagerne.

Hvordan fjerne mus fra garasje

Det er vanlig å finne mus i boliger og på arbeidsplasser, men ikke glem å sjekke garasjen for gnagere. Mus som skadedyr kan gnage seg gjennom vegger og ledninger, spre smitte til mennesker og forårsake brann. De er også kjent for å gnage på biler, og har forårsaket svært dyre skader på bil.

Husk også å musetette garsjen. Vi anbefaler bruk av musebørster til dette.

For å unngå å risikere sykdom eller skade på bygninger, bør du ta grep raskt når du finner spor av mus i garasjen din slik at problemet ikke kommer ut av kontroll. Vi har derfor laget en liste med de fem mest effektive tiltakene for å bli kvitt mus i garasjen:

1. Klappfeller

Et av de vanligste og mest effektive tiltakene for å bli kvitt mus er å sette opp klappfeller i form av tradisjonelle fjærfeller.

Disse har en svært enkel utforming som har en utløsende mekanisme ved at en metallstang slår ned på mus som trår på en plate.

Musefelle klappfelle

For å lokke mus til å trå i fellen må man bruke et agn som musen vil like. Det meste av mat kan fungere, og mange bruker peanøttsmør. Vi anbefaler Provoke åte det beste resultatet.

åte mus

Fellen bør plasseres i et område hvor du hyppig ser tegn til mus, enten ved spor av hekking eller avføring. Slaget fra metallstangen gir vanligvis en rask og smertefri død. Du trenger ikke å være redd for at musen vil bli knust i flere biter.

Fellen bør sjekkes ofte, da en død mus raskt vil kunne etterlate seg vond lukt som kan gjøre håndteringen enda mindre behagelig. I noen tilfeller kan fellen treffe feil slik at musen ikke dør men sitter fastklemt med halen eller et bein. Da kan det hende at du må finne en metode for å avlive dyret for å unngå å pine det.

2. Levende fangst feller

Dersom du ikke liker tanken på å drepe mus i en klappfelle, kan det være et alternativ å gå for en levende fangst felle. Her vil fellen ha et design som lokker musen til å komme inn i fellen, og deretter vil musen falle gjennom en luke som fanger den levende.

levende fangst rotter og mus

Det neste du må gjøre da er å finne ut hva du skal gjøre med den levende musen nå som den er fanget. Å slippe den ut i et boligområde vil ikke være lurt, da vil den bare oppsøke en bolig på nytt. Den beste løsningen vil ofte være å slippe musen ut i et
skogsområde, men husk at da vil den kunne bli et enkelt bytte for et rovdyr, så skjebnen for en mus ser ikke lys ut uansett hvilken type felle man går for.

3. Hold katt eller hund som kjæledyr

De riktige typene katter, og noen få hunderaser, kan være svært effektive hjelpemidler for å finne og drepe mus. Dersom du har en slik katt eller hund i hus allerede, kan du forsøke å la de jakte mus i garasjen noen timer hver uke. Dette fungerer best på nattestid da musene er nattaktive. Pass også på at du gjør katte- eller hundematen utilgjengelig for mus, da dette er en god matkilde for de.

4. Åte for gnagere / musegift

Det finnes en rekke giftstoffer som kan brukes til å drepe mus, men dette bør være det siste alternativet du prøver da det ikke er en god måte for mus å dø på. Mange typer gift inneholder et stoff som gjør at mus blør internt, gjerne over flere dager. I tillegg kan du risikere at kjæledyr eller barn finner giften, og dersom giften inntas kan det gi alvorlig sykdom eller i verste fall føre til død.

Velger du likevel å bruke musegift, skal du gjøre dette svært forsiktig og passe på å ikke bruke dette på steder hvor barn eller andre dyr oppholder seg. Når mus dør av forgiftning, skal du legge de i en plastpose og kaste de sammen med husholdningsavfallet. Dette forhindrer at andre dyr spiser den døde musen og får gift i seg.

5. Ring skadedyrkontrollen

Noen ganger kan det være vanskelig å bli helt kvitt museproblemet selv om man har prøvd tipsene over. Dersom du fortsetter å se spor av mus og ikke klarer å fange hele bestanden, er det på tide å skaffe seg hjelp fra profesjonelle fagfolk. Skadedyrkontrollen vil hjelpe deg med å avdekke hvor musene kommer inn i garasjenog tilby raske og effektive løsninger på problemet som er både dyre- og
familievennlige.

Tips til forebygging mot mus

Når du har blitt kvitt mus fra garasjen, bør du gjøre forebyggende tiltak for å unngå at du opplever problemer igjen. Her er noen enkle tips for forebygging mot mus:

  • Rydd garasjen og tett alle hull og sprekker hvor mus kan komme seg inn. Ofte kan mus innendørs være et tegn på mangel på eller feil montert musebånd. Her bør du derfor ettermontere musebørste eller musenetting. Å tette sprekker og hull med stålull før lapping kan også virke effektivt.
  • Legg alle matkilder i tette beholdere. For eksempel fuglemat og fôr til kjæledyr i tette og forseglede plastbeholdere.
  • Spray en blanding av peppermynteekstrakt og vann rundt garasjen og boligen en gang i uken. Peppermyntesprayen bør sprayes etter regnbyger, og dette vil gjøre at mus og andre gnagere holder seg unna da de avskyr lukten. Du kan også eventuelt plante peppermynte rundt garasjen og boligen.
  • Bruk en musejager for å unngå at mus kommer inn i garasjen. Musejageren sender en ultralyd som ikke kan høres av mennesker, men for mus skaper den en uutholdelig smerte.

Trenger du råd eller hjelp til problemer med mus i din garasje? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0