Hvor bør man plassere musefelle utendørs? Tips og råd

Når du ønsker å kvitte deg med mus og rotter utendørs, kan musefeller være en effektiv løsning. Men hvor bør du plassere musefellene for å oppnå best mulig resultat? Det finnes flere faktorer å ta hensyn til når du skal velge riktig sted å plassere musefellene utendørs.

For det første bør du plassere musefellene der musene ferdes mest. Dette kan være langs vegger, i nærheten av matkilder eller i områder der du har observert mus tidligere. Det kan også være lurt å plassere musefellene i nærheten av skjulesteder som busker og trær, da mus ofte søker ly og beskyttelse i slike områder.

Det er også viktig å plassere musefellene på en måte som gjør at de er trygge og ikke utgjør en fare for andre dyr eller mennesker. Plasser musefellene på en høyde som gjør at de er utilgjengelige for kjæledyr og barn, og sørg for å plassere dem på en flat overflate slik at de ikke tipper over. Ved å følge disse tipsene kan du øke sjansene for å fange mus og rotter utendørs og holde området rundt huset ditt rent og fritt for skadedyr.

Musefelle ute hindrer mus å komme inn i huset

Å ha musefeller ute rundt huset kan være en effektiv måte å hindre mus fra å komme inn i huset ditt. Det er viktig å sette opp feller utendørs rundt huset for å stoppe mus fra å komme inn.

Mus har nemlig ganske kort aksjonsradius, og hvis du har feller på utsiden av huset eller hytten, så vil nok musen gå i fellen før den kommer seg inn. Vi har derfor god erfaring med å montere noen feller på utsiden av for eksempel jakthytter, da musene prøver seg på maten som ligger i fellen først. Når musen da avlives så får den aldri prøvd seg på hytten. Derfor anbefaler vi å ha musefeller på utsiden av hus og hytter der man ikke kan lykkes med musetetting for det er for mange steder de kan komme seg inn.

Her er noen av de vanligste typene feller som kan brukes:

Automatiske musefeller

Automatiske musefeller er en av de mest effektive måtene å fange mus på. Disse fellene bruker en sensor som aktiveres når musen går inn i fellen. Når sensoren aktiveres, utløses en mekanisme som avliver musen raskt og smertefritt inne i fellen. Automatiske musefeller kan være litt dyrere enn tradisjonelle musefeller, men de er mer humane og effektive. Dette er hva profesjonelle skadedyrfirma stort sett ønsker.

Tradisjonelle musefeller

Tradisjonelle musefeller er en billigere og enklere måte å fange mus på. Disse fellene har en fjærbelastet mekanisme som utløses når musen går inn i fellen. Når mekanismen utløses, avlives musen med en rask mekanisme som skal knekke nakken på musen på et brøkdel av et sekund.  Det er viktig å bruk en musefelle som er best i test av flere, fordi man vil ha en felle som avliver humant. Det er derfor vi tester fellene for å sjekke hvor sensitive de er, hvor hardt de slår og at de treffer på rett sted. Tradisjonelle musefeller kan se veldig like ut, men det er ikke alle av dem som er like gode. Vi velger derfor ut dem vi mener er gode, og selger kun dem.

Når du plasserer musefeller utendørs, er det viktig å plassere dem på steder der musen vanligvis går. Du kan plassere musefeller langs vegger, i hjørner, under busker og trær, og andre steder der musen kan gå. Det kan også være lurt å plassere musefeller nær matkilder, som søppelbøtter eller fuglematere. Da er det viktig å fjerne mest mulig av den maten de opprinnelig søker, og gjerne åte fellen med lik mat.

Husk å sjekke musefellene jevnlig for å se om du har fanget noen mus. Når du har fanget en mus, må du sørge for å kvitte deg med den på en forsvarlig måte.

Mus har kort aksjonsradius – derfor fungerer det med feller ute

Når du skal bekjempe mus utenfor huset, er det viktig å vite at mus har kort aksjonsradius. Det betyr at de ikke beveger seg så langt fra matkilden og bostedet sitt. Derfor fungerer det ofte å plassere feller rundt huset der du ser aktivitet.

Husmus har vanligvis en aksjonsradius på ca 10 meter, mens rotter kan ha en aksjonsradius på ca 20 meter. Du kan bruke denne kunnskapen til å plassere feller på strategiske steder rundt huset ditt.

En god måte å plassere feller på, er å bruke en tabell. Tabellen kan inneholde informasjon om hvor du har sett aktivitet, og hvor du har plassert fellene. På den måten kan du enkelt holde oversikt over hvilke feller som har fanget mus, og hvor du bør plassere flere feller.

Plassering av felle Sett aktivitet Fanget mus
Ved søppelkassen Ja Nei
Ved garasjen Ja Ja
Ved inngangsdøren Nei Nei

Husk å sjekke fellene regelmessig, og fjerne eventuelle fangete mus. Hvis du ikke vil ta på musene, kan du bruke gummihansker for å fjerne dem. Vi anbefaler bruk av hansker da mus kan bære med seg parasitter og smitte.

Ved å plassere fellene på strategiske steder rundt huset, kan du effektivt bekjempe mus utenfor huset ditt. Husk å være tålmodig, og gi fellene tid til å virke.

Hva bør man vurdere før man plasserer musefeller utendørs?

Når du skal plassere musefeller utendørs, er det noen faktorer du bør vurdere for å øke sjansene for å fange musene og samtidig beskytte andre dyr mot å gå i musefellene.

Klima

Klimaet kan påvirke effektiviteten av musefellene. Hvis du bor i et område med mye regn eller snø, kan det være lurt å velge en felle som er mer motstandsdyktig mot fuktighet. Hvis du bor i et område med mye vind, kan du vurdere å plassere fellene i et område som er mer beskyttet mot vinden. Vi anbefaler uansett å bruke tunnelfeller eller andre feller der hverken andre dyr eller små barn kan bli skadet av fellen.

Område

Det er viktig å velge et område der musene ofte ferdes. Du kan plassere fellene nær områder der musene har vært observert, for eksempel nær søppelkasser eller ved inngangen til huset ditt. Det kan også være lurt å plassere fellene nær steder der musene kan finne ly, som i busker eller under terrassen.

Beskytte andre dyr mot å gå i musefellen

Når du plasserer musefeller utendørs, er det viktig å beskytte andre dyr mot å gå i fellene. Du kan dekke fellene med for å hindre at andre dyr går i fellene. Vi anbefaler sterkt bruk av feller som står inne i tunnel eller en boks, da det både gjør at man stort sett får rett retning på musen inn mot fellen, og fordi det beskytter andre dyr mot å gå i samme fellen.

Ved å vurdere disse faktorene kan du øke sjansene for å fange musene og samtidig beskytte andre dyr mot å gå i musefellene.

Hvordan plassere musefeller utendørs?

Når du skal plassere musefeller utendørs, er det viktig å vite hvor museaktiviteten er høyest. Det er også viktig å plassere musefellene på en måte som hindrer at andre dyr eller mennesker blir skadet. Her er noen tips for å plassere musefeller utendørs riktig.

Valg av lokasjon

Før du plasserer musefeller utendørs, må du finne ut hvor museaktiviteten er høyest. Du kan se etter tegn på mus, som gnagde hull, muselort eller spor. Du kan også se etter områder der musene kan finne mat eller ly, som søppelbøtter, komposthauger eller hauger med løv.

Når du har funnet et område med høy museaktivitet, må du sørge for at musefellene er plassert på en måte som hindrer at andre dyr eller mennesker blir skadet. Plasser musefellene på en måte som hindrer at barn eller kjæledyr kommer i nærheten av dem.

Du kan med fordel plassere dem langs vegger, gjerder eller andre steder der musene kan løpe i skjul eller delvis i skjul.

Ettersyn av musefeller

Når du har plassert musefellene utendørs, er det viktig å sjekke dem jevnlig for å se om de har fanget noen mus. Du bør også bytte ut agnet regelmessig for å sikre at musefellene fortsatt er effektive. Profesjonelle åter har lenger levetid enn peanøttsmør og liknende.

Ved å plassere musefellene utendørs på riktig måte og vedlikeholde dem regelmessig, kan du effektivt bekjempe mus i hagen eller andre utendørsområder og dermed hindre dem i å komme inn i huset ditt.

Hvilke typer musefeller kan brukes utendørs?

Når det gjelder musefeller, er det viktig å velge riktig type felle for å oppnå best mulig resultat. Her er noen av de vanligste typene musefeller som kan brukes utendørs.

Tradisjonelle musefeller

Tradisjonelle musefeller er enkle å bruke og rimelige i pris. De fungerer ved å fange musen i en liten boks eller felle som er plassert langs musens vanlige sti. Disse fellene kan være effektive, men kan også være farlige for andre dyr eller små barn som kan komme i kontakt med fellen.

Vi anbefaler klappfeller i tunnelfeller eller beskyttelsesbokser

Klappfeller i tunnelfeller eller beskyttelsesbokser er en sikrere og mer human måte å fange mus på. Disse fellene er utformet slik at musen går inn i en tunnel eller boks før den utløser fellen. Dette reduserer risikoen for at andre dyr eller mennesker kommer i kontakt med fellen.

Automatiske gass-drevet musefeller

Automatiske gass-drevet musefeller er en annen type felle som kan brukes utendørs. Disse fellene bruker en liten mengde gass til å slå musen øyeblikkelig i hjel når den går inn i fellen. Disse fellene er mer kostbare enn tradisjonelle eller tunnelfeller, men kan være mer effektive i å fange og drepe musen. De kan dessuten ofte avlive ca 20-25 mus mellom hver gang den trenger ettersyn. Den egner seg derfor godt på steder som ved en hytte eller et sted der profesjonelle skadedyrteknikere skal innom for å sjekke fellen.

Det er viktig å velge riktig type felle for å oppnå best mulig resultat når du skal fange mus utendørs. Uansett hvilken type felle du velger, sørg for å plassere fellen på en strategisk plassering langs musens vanlige sti, og fjern musen fra fellen så snart den er fanget.

Konklusjon

Når du skal plassere musefeller utendørs, er det viktig å tenke på flere faktorer. Her er noen tips som kan hjelpe deg å få best mulig resultat:

  • Plasser musefellene langs vegger, gjerne i hjørner. Musene beveger seg langs veggene og vil derfor lettere oppdage fellene.
  • Bruk agn som musene liker, for eksempel ost eller peanøttsmør. Bytt ut agnet regelmessig for å unngå at musene blir mette og ikke lenger er interessert i fellene.
  • Sett ut flere musefeller samtidig. Jo flere feller, jo større sjanse for at du fanger musene.
  • Sørg for at fellene er godt beskyttet mot regn og fuktighet. En våt felle vil ikke fungere optimalt.
  • Sjekk fellene regelmessig og fjern eventuelle døde mus. Dette vil hindre lukt og tiltrekke seg flere mus.

Husk at musefeller kan være en effektiv løsning for å bli kvitt mus utendørs, men det kan ta tid og tålmodighet å lykkes. Vær tålmodig og følg tipsene nøye, så vil du ha større sjanse for å lykkes med å bli kvitt musene.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0