Hva spiser mus?

Mus, spesielt husmus, er den vanligste gnageren som folk finner i hjemmene sine. De har en tendens til å lage reir av materiale de kan finne, og begynner ofte å angripe hjemmet ditt ved å krype inn gjennom sprekker eller hull. De har en fantastisk even til å klemme seg igjennom små hull og sprekker. (Det er derfor vi anbefaler å bruke musebørste for å sikre huset ditt.)

Denne typen mus er vanligvis lysegrå med blek underbuk, men kan også ha innslag av brunt. De er stort stet fra 6 til 10 cm lange. De formerer seg også raskt og spiser et bredt utvalg av menneskemat. Noe som betyr at hvis du har et museproblem, kan du også oppdage at de har plyndret matskapene dine.

Her er litt du bør vite om matvanene deres og hvordan du forhindrer dem i bo i hjemmet ditt.

Musemat

Husmus er altetende, men foretrekker å spise enkel mat som korn, frukt, frø og nøtter. I motsetning til hva mange tror, ​​er ikke ost favorittmaten til en mus, selv om de vil spise den og praktisk talt alt som lukter godt. De spiser gjerne kjæledyrmat (hundemat, kattemat og annen dyremat), avhengig av hva som er tilgjengelig.

De vil også spise insekter hvis de finner dem, og vil gå i søppeldunker for å finne matrester. Husmus spiser vanligvis i skumring og daggry, og noen ganger i mellom.

Dessverre kan mus også forårsake mye skade på eiendom og helserisiko.

De er kjent for å gnage på elektriske ledninger og PEX rør i rør vannrør. Noen ganger etter leting etter mat, og andre ganger for å bruke det som bygningsmateriale i reiret sitt

De kan også grave seg inn i isolasjon, bokser, papirer og andre materialer for å bygge reir og få avkom. Spesielt i de kalde månedene kan de gjøre mye skade inne i et hjem, og kan også angripe biler for å holde seg varme. Det er mange som har opplevd at mus har gnaget i stykker deler i bilen, som for eksempel rørene til vindusspylervæsken.

Dessuten kan deres spisevaner sette dine måltider og kroppi fare; De kan bære mange mikrober og patogener som er skadelige for mennesker, som hantavirus, og kan forurense maten din når de leter etter den selv.

Tegn på museangrep

Noen av de vanligste tegnene på museinfestasjon inkluderer:

  • Skadede matbeholdere med gnagemerker på
  • Finne matrester med nappemerker
  • Finne liten, stavformet avføring (muselort/ musepellets)
  • Elektrisk skade fra tygging
  • Oljeaktige gnismerker på vegger og/eller fire- eller femtåede fotspor på gulvet

Mus formerer seg også raskt

En enkelt hunnmus kan føde opptil seks unger hver tredje uke. Dette kan vise seg å være farlig ikke bare for matskapet og det elektriske systemet, men også for allergier og astma, ettersom partikler av museskitt og urin kan komme inn i luften og utløse disse tilstandene.

Hvordan bli kvitt mus

Hvis du tror du kan ha et museproblem, kan du sette ut feller. Både klappfeller som avliver musene, og feller for levende fangst. Du kan også sette ut musegift, men du må ha en versjon som er godkjent for bruk for privatpersoner.

Mange agner musefellene med peanøttsmør og andre søtluktende eller klissete stoffer.Når du gjør det å du også etterse fellene og sørge for at du holder dem under oppsyn hele tiden.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0