Slik kan du fjerne skogsmaur maurtue effektivt

Når du oppdager en maurtue i hagen eller i nærheten av huset ditt, kan det være fristende å fjerne den umiddelbart. Men det er viktig å forstå at maurtuen kan være hjemmet til en viktig del av økosystemet, og å fjerne den kan ha uønskede konsekvenser. Skogsmaur, også kjent som rød skogmaur eller pissemaur, er en vanlig maurart i Norge og kan bygge store tuene som kan nå opptil 1 meter høyde.

Det er viktig å forstå at skogsmaur kan være nyttige for hagen din. De bidrar til å bryte ned organisk materiale og kan hjelpe til med å forbedre jordkvaliteten. I tillegg kan de beskytte hagen din mot skadedyr som bladlus og snegler. Det er også påvist at maur kan gi hagevekster bedre immunforsvar mot sykdommer. Hvis du likevel ønsker å fjerne en maurtue, er det viktig å gjøre det på en måte som er skånsom for miljøet og ikke skader andre insekter eller planter.

Det finnes flere måter å fjerne en maurtue på, men vi anbefaler den profesjonelle måten – som også ofte koster mindre å gjennomføre enn mange kjærringråd mot maur. Det er viktig å velge en metode som passer for størrelsen på maurtuen og som ikke skader omkringliggende planter eller dyr. Hvis du er usikker på hvordan du skal fjerne en maurtue på en skånsom måte, kan det være lurt å kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper for å få råd og veiledning. Eller rett og slett lese under her:

Når er det rett å fjerne en skogsmaur maurtue?

Det kan være vanskelig å bestemme når det er riktig å fjerne en skogsmaur maurtue. Det er viktig å forstå at skogsmaur er en viktig del av økosystemet og kan være nyttige for å kontrollere andre skadedyr og insekter. Derfor bør man ikke fjerne en maurtue med mindre det er nødvendig.

Det er rett å fjerne en skogsmaur maurtue når maurene er til stor sjenanse for deg eller kjæledyr i hagen eller på verandaen, eller når maurene kommer farlig nærme hus, hytte eller annet bygg. Hvis du har barn eller kjæledyr som bruker området, kan det være en stor ulempe å la maurtuen være der den er.

Det er også viktig å merke seg at hvis en maurtue er plassert nær en bygning, kan maurene potensielt flytte inn i bygget. Det har vi observert før. Hvis du mistenker at en maurtue kan forårsake skade, bør du vurdere å fjerne den.

Hvis maurene ikke utgjør en fare, kan du prøve å redusere antallet ved å fjerne matkilder og holde området rent og ryddig. Samt du kan avgrense dem ved å lage et «gjerne» med maurvanningsmiddel (som er maur gift) mellom dem og hagen din. Men det vil bare har virkning i noen dager og opp til et par uker, avhenggg av vær og sol.

Slik fjerner du maurtue med skogsmaur

Hvis du har en maurtue i hagen eller rundt huset, kan det være lurt å fjerne den før den sprer seg. Her er noen enkle trinn for å fjerne maurtuen på en effektiv og trygg måte.

1) Finn frem alt du trenger

Før du begynner å fjerne maurtuen, må du sørge for at du har alt nødvendig utstyr. Dette inkluderer:

Her er alt du trenger av maurmiddel og pumpekanne i en rimelig pakkeløsning mot skogsmaur

2) Blande kontaktdrepende maurvanningsmiddel

Bland ferdig maurvanningsmiddel (pulver blandes i vann, ca 1 liten spiseskje (ca 5 gram) til 1,5 liter vann) og ha det klart til bruk. Jo større maurtuen er, jo mer kan du ha ferdig blandet.

Hell dette i en passende pumpekanne for å spraye på med fin dusj.

TIPS: Start så med å spraye litt på dine støvler. Da vil ikke maur klatre opp på støvlene, og dermed heller ikke opp på deg. Du kan også dusje litt maurvanningsmiddel på spaden.

3) Spraye et ytre perimeter rundt maurtuen

Spray et «gjerde» med Permetrin spray eller maurvanningsmiddel 2-3 meter ut fra maurtuen, i en komplett sirkel hele veien rundt. Denne skal hindre maur i å rømme.

Dette er kontaktdrepende middel, og maur som da forsøker å rømme vil komme i kontakt med dette middelet og enten snu tilbake, eller få middelet på seg og dermed dø rimelig raskt. Det er veldig viktig at du lager dette «gjerdet» rundt, for ellers kan maurene rømme til et sted i nærheten og det vil du ikke.

4) Spraye maurtuen med maurvanningsmiddel

Begynn med å spraye maurvanningsmiddel med pumpekannen på maurtuen. Spraye alle levende maur du ser, og spray hele maurtuen på utsiden. Du skal ikke dynke maurtuen med dette, men sprøyte det på med en fin dusj. Det er derfor en slik pumpekanne er så fin i bruk. Målet er å bruke minst mulig maurmiddel, og oppnå best mulig effekt.

Dette er bare en innledende fase. Når dette er gjort finner du frem spaden…

5) Når du har sprayet på alle maur, grav til side og legg det på innsiden av ytre perimeter.

Når alt er sprayet på overflaten så grav deg litt inn i maurtuen. Legg alt til sides, men innenfor den sirkelen du sprayet i starten. Ikke fjern et tykt lag, men grav deg innover i maurtuen litt og litt. Spray alt levende med maurvanningsmiddelet.

Når du ser at du har sprayet på alle maur så gjenta dette: Grav av litt til, og spray med maurvanningsmiddel igjen. Fortsett med dette til du kommer inn til maur-eggene.

6) Spray alle maur-egg med maurvanningsmiddel

Etterhvert som du graver deg lengre og lengre inn i maurtuen vil du komme til kjernen, og der vil du finne maur-eggene. Spray alle egg, og grav deg dypere. Spray igjen. Fortsett til du er ferdig med alle eggene du finner. Når du er igjennom eggene er du ferdig.

Gratulerer! Nå har du bekjempet maurtuen.

Du kan fjerne restene etter maurtuen dagen etter når alt er dødt

Dagen etterpå kan du fjerne maurtuen fysisk og dumpe den en plass det passer deg.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0