Brun pelsbille – Hvordan stoppe den?

Hvordan bekjempe brun pelsbille / Majorstubille?

Noen tyr til bruk av insektmidler for å utrydde billene, men de finner ofte at dette ikke løser problemet. Bruk av insektmidler i boliger bør minimaliseres, og billene kan lett finne steder som ikke er behandlet, for eksempel bak bokhyller og skap.

Tørkepulver som Insektnix fungerer mot biller, og også mot brun pelsbille. Det er ikke giftig og ikke skadelig for mennesker. Derfor anbefaler vi å bruke dette mot brune pelsbiller.

Insektnix er en spray med et ikke-gifitig middel som fungerer mot veggedyr, skjeggkre, edderkopper og brun pelsbille/ Majorstubille.

Selve pulveret inni er godt kjent fra før, men i spraybeholder er det mye enklere å bruke. Dette er et nytt og fantastisk effektivt produkt mot krypende insekter. Kan også brukes mot maur og andre insekter.

Tørkepulver brukes mot mange typer insekter i forskjellige sammenhenger og er blitt testet på veggedyr og midd, hvor det har en suveren evne. Proffesjonell skadedyrbekjempelse av veggedyr blir nå i stor grad utført med tørkepulver som den viktigste delen av bekjempelsen. Insektnix har også god effekt mot sølvkre og skjeggkre.

Middelet er helt giftfritt og utgjør ingen fare for miljøet.

Dette er sprayen som Glen Hovdal anbefaler å bruke mot brun pelsbille:

InsektNIX SPRAY mot veggedyr, edderkopper og skjeggkre

Fra FHI:
Brun pelsbille (Attagenus smirnovi) kalles av mange “Majorstu-billen”, da den i mange år kun fantes på Majorstuen i Oslo og tilstøtende områder. Denne støv- og skinnspiseren er ytterst vanlig i Oslo og på spredning til tettbygde strøk over resten av landet.

Favorittsteder er under kjøleskap og komfyr. Bak, under og langs lister i alle rom. De trives også godt i sprekker mellom gulplanker. Larvene er lyssky og forflytter seg raskt til skjulestedet sitt hvis de blir oppdaget eller føler seg truet. Larvene utvikler seg i minimum 3 måneder og puppestadiet varer fra 8-13 dager før de klekker ut som voksne biller. For at utviklingen skal gå så raskt er de avhengige av en temperatur på 24 grader celsius, ellers tar utviklingen lengre tid.

I Norge ble brun pelsbille første gang funnet i november 1983 på et studenthjem på Majorstuen i Oslo (1). I de følgende år ble den meget vanlig på Majorstuen og spredte seg raskt til Bislett og andre bystrøk på Oslo vest. Navnet “Majorstu-billen” etablerte seg i de årene. Fra 1997 har den spredt seg i Oslo, først mot Sagene, Torshov, Grünerløkka, Tøyen og Kampen, fra ca. år 2000 fantes den over hele Oslo og i nabokommunene. I tillegg er det fram til i dag gjort spredte funn andre steder i Norge, som på Lillehammer, i Skien, Sandefjord, Trondheim, Bergen og Harstad.

Brun pelsbille – Hvordan stoppe den?, Skadedyrproffen på YouTube

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
0