Veggedyr behandling selv? [løsning]

Har du fått veggedyr på soverommet? – Når folk ringer oss om dette så starter vi med å spørre om hvorfor de tror de har fått veggedyr:

Få bekreftelse på din mistanke om veggedyr:

Svarer du “ja” på ett av disse spørsmålene så er det grunn til å tro at du har fått veggedyr, og du bør lese igjennom denne siden med informasjon. Det kan hjelpe deg mye.

  • Har du fått veggedyrbitt? (Dette er bitt eller stikk på kroppen som gjerne klør. Jo flere ganger man får slike veggedyrbitt, jo mer klør det gjerne. )
  • Lukter du en søtlig lukt på soverommet? (Ekskrementene fra veggedyr lukter søtlig.)
  • Har du observert veggedyr? (Små brune insekter som kan minne litt om en blanding av små skrukketroll og lus.)

Litt lengre ned her skriver vi om hvordan du kan bekjempe veggedyr selv. Men først litt om hvordan du oppdager dem og hva de gjør, samt hvor de kommer fra.

Hvor på kroppen biter veggedyr?

Veggedyrbitt, mange på ett stedDe kan bite overalt, der de får tilgang. Men de biter gjerne på armer, bein og siden av kroppen først. Men det kommer helt an på hvordan du ligger når de kommer til deg (de kryper opp om natten). Hvis de kommer først til ryggen så kan de bite der. De biter for å suge blod, og de suger blod om natten mens du sover.

Veggedyrbitt blir som regel røde, og de klør. Noen personer opplever at de ikke klør i starten, men etterhvert som de blir bitt flere ganger så øker kløen og ubehaget.

Kan man se veggedyr?

Veggedyr behandling selv? [løsning] 2Ja, de kan du enkelt se. Slik går du frem for å se om du kan se dem: I starten bor de gjerne i sengen, altså under sengen. Så om du legger deg ned med en lommelykt og lyser langs med kantene under sengen så kan du observere veggedyr og også gjerne små svarte prikker på treverket. De små prikkene er mørke ekskrementflekker/ avføring fra veggedyret.

Løft litt på “brettekantene” og “sømkantene” på tekstilene under sengen og se om du ser dem. De er gjerne 5-6 mm lange.

Hvis du observerer svarte små prikker (og du har fått bitt på kroppen) så er det sannsynlig at du har fått veggedyr i sengen. Hvis du observerer små brune insekter under sengen så er det svært stor sannsynlighet for at det er veggedyr. Du kan se både dyr og egg

Hva må må du gjøre hvis du har fått veggedyr hjem?

Veggedyr behandling selv? [løsning] 4Du bør reagere raskt hvis du har fått veggedyr inn i hjemmet ditt. For de flytter ikke ut igjen. De formerer seg. Vi har vært i mange hus der veggedyrene har etablert seg og etterhvert formert seg svært raskt. Problemet kan da forplante seg til andre rom, og til og med enkelt til andre leiligheter hvis du bor i et leilighetsbygg.

Det er bare et par uker siden vi var i et leilighetsbygg der hun som ringte hadde fått en virkelig heftig invasjon av veggedyr, og da vi snakket med naboene og sjekket hos dem hadde de også fått veggedyr i huset. Dette problemet blir ikke borte av seg selv, og slike veggedyrangrep må bekjempes raskt.

Hvor kommer veggedyrene fra?

I tilfellet med disse leilighetene så virker det som at det startet med at en person kjøpte eller fikk en brukt madrass. Der har nok veggedyrene allerede bodd, og dermed så fikk hun med seg veggedyr hjem.

Det er også vanlig å ta de med hjem selv, i reise bagasje. Det er ikke uvanlig at vi kommer hjem til noen som har vært på en flott feriereise, og i dagene etterpå oppdager ubehagelige bitt som de har fått om natten hjemme i sin egen bolig. Da har de bodd på et eller annet hotell eller AirBNB leilighet som har hatt veggedyr, og veggedyrene har krøpet inn i deres baggasje og blitt med hjem til dem. Dette gjelder i hele verden. Veggedyr finner man nær sagt over alt.

Det er en ubehagelig overraskelse når de kommer ut av skjulet sitt, for de er ikke alltid lette å bli kvitt igjen. De kommer frem om natten og suger blod, og de holder seg der så lenge de har tilgang på mat. De siste årene har det tatt av med veggedyr, og flere og flere får problemer med dem.

Veggedyrene kommer ofte fra hoteller og overnattingssteder du har besøkt, men det hender også at man får dem med seg hjem via gjenstander. Særlig via brukte møbler. Spesielt soveromsmøbler.

Hvor lenge lever veggedyr?

De voksne veggedyrene kan klare seg uten blod i opptil ett år hvis temperaturen er lav nok. Da tørker de nemlig ikke ut. Når de da lukter at det er friskt menneskeblod i nærheten så sniker de seg ut og biter.

Hvor i hjemmet ditt bor veggedyrene?

Veggedyr liker å bo nær matfatet sitt: Blodet ditt! Derfor vil du som regel finne dem i soverom, og de gjemmer seg i senger og madrasser. Men de kan også gjemme seg i alle slags sprekker i det rommet. Bak lister, gardiner, kommoder med mer.

Mer om hvordan bli kvitt veggedyr

Her er noen tips til hvordan du kan bli kvitt veggedyr.

Hvis du har forsikring som dekker veggedyr

Hvis du har forsikring mot veggedyrangrep så anbefaler vi å starte med å hente inn profesjonell hjelp i samarbeid med ditt forsikringsselskap.

Tips: Vi kan hjelpe deg hvis du bor i området Mandal til Skien, og vi har veldig mye erfaring med veggedyr og det å bli kvitt dem raskt for våre kunder.

Det å bli kvitt veggedyr koster ofte mange tusen kroner, og hvis angrepet har spredt seg til flere rom så koster det ofte svært mange tusen kroner. Men hvis du har en forsikring som dekker slikt så slipper du unna med egenandelen, og resten ordnes av profesjonelle skadedyrteknikere. (Vi driver som kjent en slikt firma og kan hjelpe deg hvis du bor innen områdene vi dekker. Vi kan også formidle kontakt med gode lokale skadedyrfirma i hele Norge. )

Slik blir du kvitt veggedyrene selv

Hvis du selv har mot og lyst til å bekjempe veggedyrene dine, så kommer her en liste med ting du må gjøre:

  • RYDD OPP i hele området der veggedyrene bor. Det vil si, fjern alle ting på det rommet. Fjern bøker, stablede ark, klær og alt slikt. Ikke spre det rundt i huset, men gjerne frys det ned i 48 timer. Da dør veggedyrene som eventuelt gjemmer seg i dem.
  • DEMONTER så mye som mulig av alle møbler som har madrasser/ soveplass i seg. Både senger, sovesofaer og liknende. Sørg for at du får tilgang til alle krinkelkroker der insektene kan gjemme seg.
  • BEHANDLE alle steder og sprekker der veggedyrene kan gjemme seg. Bruk egnet insektsspray på disse stedene.
  • VASK eller FRYS alle klær og tekstiler. Dette må vaskes på minimum 60 grader. Et alternativ er å legge dem i en fryser sm holder -18C eller er ennå kaldere. Dette bør pågå i minst 4 døgn for å være sikker på at det er gjennomfrosset og at veggedyrene er døde.
  • FRYS eller varme madrasser og møbler der man ikke kommer til for å behandle veggedyr. Et annet alternativ er å kaste møblene og ikke kjøpe nye før du vet at rommet er fritt for veggedyr. Ikke sett disse madrassene eler møblene på andre steder i huset eller hos venner!
  • Behandle rommet: Bruk TØRKESPRAY og/ eller dampvasker (må ha en som er varm nok, vanlige små er ikke varne nok) langs alle sprekker i rommet. Det vil si alle gulvlister, taklister, dørlister og liknende steder. Tørkepulver og tørkespray får du kjøpt her på Skadedyrproffen.
  • Sett opp veggedyrskåler når du monterer opp sengen igjen. Det får du kjøpt her på Skadedyrproffen. Dette er skåler som fungerer som feller for veggedyr. Når du igjen begynner å bo i rommet, og hvis et veggedyr har overlevd, så vil det forsøke å finne veien fra for eksempel bak en list til din seng. Når det da kryper opp i en veggedyrskål så fanges det der, og det vil ikke komme seg opp til deg og ikke få bitt deg. (Sengen må ikke stå inntil en vegg eller noe som kan fungere som en bro mellom deg og vegg/ gulv.)

Du bør være 100% sikker på at området er uten veggedyr før du igjen sover i det rommet.

Dette er måten å bli kvitt veggedyr på, og du kan enten gjøre det selv eller hente inn et profesjonelt skadedyrselskap. Vi betjener området fra Mandal til Skien, og vi har gode partnere som dekker området Mo i Rana, Bode og Narvik, samt store deler av Østlandet.

Har du fått maur i hus og ønsker å bli kvitt dem også? Les denne saken som handler om å bli kvitt maur. Her får du også kjøpt den type maurmiddel vi vet fungerer topp!

Ønsker du å unngå mus og rotter i huset så anbefaler vi å titte på musebørste. Det er et unikt og lettbrukt produkt som gjør det mye enklere å unngå mus og rotter i hus.

Lykke til med å bli kvitt veggedyrene!

Mvh Skadedyrproffen

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0