Hvordan ser man at man har veggedyr?

Merker du kløende røde bitt på huden din, men kan ikke finne ut hvor de kommer fra? Kan det være veggedyr? Hvis du er mistenksom om at hjemmet ditt kan ha veggedyr, men ikke er sikker på hvordan du skal si det sikkert, er dette litt informasjon til deg. Vi veileder deg gjennom tegnene på veggedyrangrep, slik at du raskt og enkelt kan bli kvitt dem.

Her er noen tegn:

Du våkner med kløende røde flekker

Hvis du våkner med kløende røde flekker på huden, kan det være et tegn på veggedyr. Veggedyrbittene forårsaker vanligvis kløende hevelser. (Men noen personer merker ikke kløe i starten, men det vil gjerne tilta over tid med flere bitt. )

Veggedyrbitt vil ofte være på en rekke. Det kommer av at veggedyret prøver seg et sted og ikke finner det rette stedet, og deretter krabber litt og prøver på nytt. Dette kan man da se som en rekke eller ring med bitemerker.

veggedyrbitt

Veggedyrbitt kan også komme i form av små, hovne røde flekker eller store svulster eller områder med rødhet som kan være veldig kløende. Det er viktig å identifisere et angrep tidlig før det tiltar, og slå det ned. Her på Skadedyrproffen får du kjøpt komplett pakkeløsning mot veggedyr som gjør det enklere å lykkes.

Veggedyrbitt forårsaker vanligvis kløende svulster, som vanligvis vises i et sikksakkmønster, røde og hovne med mørkerøde sentre. Irritasjonen kan være ledsaget av hevelser, utslett, kløe eller kanskje følelsen av at noe kryper over huden. Hvis du har veggedyr, har du sannsynligvis bitt. Veggedyr er små, rødbrune blodsugende, vingeløse insekter, og bittene deres kan dukke opp neste dag eller til og med opptil 2 uker senere.

Ubehagelig mens du sover

Hvis du våkner og føler deg ukomfortabel, kan det være et tegn på at du har veggedyr. Veggedyr er nattlige skapninger som lever av blodet vårt mens vi sover. Som et resultat har de en tendens til å bite områder av huden vår som forblir eksponert mens vi sover – som ansikt, nakke, rygg, mage og armer.

Dette kan føre til dårlig søvnkvalitet, røde og kløende bitt, og en generell følelse av ubehag. I tillegg er veggedyr kjent for å etterlate blodflekker på laken og putevar. Hvis du legger merke til dette, kan det indikere tilstedeværelsen av veggedyr. Så hvis du føler deg kløende og ukomfortabel mens du sover, er det best å undersøke nærmere og finne ut om veggedyr er synderen.

Her er en ung mann som har harr uønsket besøk av veggedyr.

veggedyrbitt på ryggen

Blodflekker på laken eller putevar

Et tegn du bør se etter er blodflekker på lakenet eller putevarene. Veggedyr lever av menneskeblod, og når suger, injiserer de et antikoagulant som gjør at de små sårene blør etterpå. Dette kan forårsake små røde flekker på lakenet eller putevarene. Disse flekkene er ofte små og mørkerøde, enten i en rund form eller utsmurt.

Sørg for å sjekke de innvendige hjørnene av sengen din for ytterligere tegn på en infestasjon som små svarte prikker, blodutstryk eller til og med levende insekter. Hvis du er i stand til å oppdage disse tegnene tidlig, er det lettere å eliminere dem enn senere.

Veggedyr ekskrementer under sengen på treverk

Veggedyrekskrementer kan finnes under sengen eller på treoverflater. Det ser ut som en liten mørk flekk, og gjerne en samling av dem, og den er ofte rust eller svart i fargen. Ofte kan det minne om jordslag. Hvis du mistenker veggedyr, er det viktig å finne og identifisere et angrep tidlig før det blir utbredt.

Du kan teste ved å spytte på en finger og prøve å gni det ut. Hvis det blir gnidd ut er det nok veggedyr ekskrementer, men hvis det ikke blir gnidd ut er det nok jordslag.

Veggedyrskitt består av fordøyet menneskeblod, så de kan ikke tørkes lett av på porøse overflater som tre.

Du ser veggedyr under sengen din

Dette er det sikreste tegnet: Du ser faktisk veggedyrene.

Hvis du ser nøye på sengen din, vil du kanskje legge merke til små, ovale insekter. Hvis du ser disse, har du sannsynligvis veggedyr.

For å se etter tegn på veggedyr, snu sengen på hodet og lys med lommelykt. Ta lakenet av sengen og se på kantene og “sprekkene” til madrassen. Rammemadrasser er best å bare vende rundt og se nøye. Veggedyr er flate og vingeløse; men hvis du finner en levende, er det viktig å merke seg formen og størrelsen for identifisering.

Veggedyr er brunaktig i fargen og er omtrent på størrelse med et eplefrø, men flatere. Nymfene er ganskel like, men mindre og mye mer hvite. De kan gjemme seg i sprekker og hull, og også ofte i overgangen mellom treverk og brettekanten på tekstilet. De er lett å få øye på med bare øyet. De beveger seg gjerne hvis man pirker borte i dem.

Veggedyregg er enda vanskeligere å få øye på siden de er små, hvite og runde.

veggedyr livssyklus

Hvis du tror du kan ha veggedyr, er det viktig å handle raskt og få behandling.

Hvordan ser et veggedyr nymfe ut

Veggedyrnymfer er små, ovale og har vanligvis har en blek gul-hvit farge. De er vanskeligere å se for det blotte øye, og de kan variere i størrelse fra 1 mm til 5 mm. Nymfer har flere stedier fra egg til voksent veggedyr

Hvordan ser veggedyr egg ut

Veggedyregg er veldig små, omtrent på størrelse med et knappenålshode, og har en hvitaktig farge. De kan finnes på eller i nærheten av sengen, ofte lagt på madrasssømmer og i sprekker. Det er viktig å merke seg at de ligner eggene til andre insekter, så det er viktig å ta en nærmere titt for å sikre at de er veggedyregg. Men hvis eggene er i sengen, og det er kløende utslett på dem som sover i den sengen. så er det nok veggedyr.

Du kan behandle veggedyrangrep selv med Skadedyrproffens produkter

Hvis du leter etter en effektiv måte å behandle et veggedyrangrep på, kan Skadedyrproffens produkter hjelpe deg med å få jobben gjort.

Veggedyr behandles med tørkepulver, der InsektNix er en favoritt. I tillegg bør du ha veggedyrtape for å hindre veggedyrene fra å komme opp i sengen, og veggedyrskåler for det samme. I tillegg bør du ha rett fremgangsmåte, og den får du i pakkeløsningene fra Skadedyrproffen.

Produktpakkene er designet for å bekjempe veggedyr i alle stadier av livssyklusen, fra egg til voksen. Med Skadedyrproffens produkter kan du finne den mest passende løsningen på problemet ditt og bli kvitt de irriterende veggedyrene. Videre er produktene enkle å bruke, og du trenger ikke tilkalle et profesjonelt skadedyrfirma. Så hvis du ønsker å bli kvitt veggedyrangrepet raskt og effektivt, er Skadedyrproffens produkter et opplagt valg.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
0