Hvordan bli kvitt edderkopper: Effektive metoder og tips

Hvordan bli kvitt edderkopper: Effektive metoder og tips

Edderkopper er kanskje små og harmløse, men for mange mennesker kan de være en kilde til ubehag og redsel i hjemmet. Å holde hjemmet fritt for edderkopper kan være en utfordring, spesielt hvis man bor i et område med mange av dem. Det finnes imidlertid flere metoder for å bli kvitt edderkopper og hindre dem i å komme tilbake.

En enkel løsning er å bruke et rett type insektsmiddel som en barriere» som hindrer edderkoppen å komme inn, og et annen langtidsvirkende gift-fritt insektsmiddel som sørger for å fjerne dem som kommer inn. (Dette vil også fjerner andre typer insekter inne i boligen. )

Vi anbefaler InsektNix + Permetrin

Innendørs: InsektNix er et anbefalt produkt for å redusere invasjon av edderkopper på en giftfri og effektiv måte. Dette produktet har vist seg å gi langvarige resultater og kan hjelpe til med å holde boligen fri for edderkopper. InsektNix har bidratt til å gi mange et fredelig hjem, uten forstyrrelser fra edderkopper.

InsektNix fungerer ved å tørke ut krypende insekter som edderkopper, veggedyr, skjeggkre og de fleste andre krypende insekter. Produktet inneholder ikke gift, noe som gjør det trygt å bruke i soverom og boområder. Du kan trygt behandle ditt hjem med InsektNix og være sikker på at det er et miljøvennlig valg.

Mange mennesker har allerede opplevd suksess ved å bruke InsektNix. For eksempel nevner en fornøyd kunde at de har slitt med stor husedderkopp invasjon i leiligheten sin i flere år, men nå lar edderkoppene dem være i fred takket være InsektNix. Ved å følge anbefalinger og riktig påføring av produktet, er det mulig å oppnå gode resultater og en betydelig reduksjon av dem.

Dette er rett og slett lykke på boks. Jeg har slitt med stor husedderkopp invasjon i bygårdsleiligheten min i flere år, men nå lar de meg altså være i fred takket være insektsnix. Anbefales! (Ina Wallace)

Det er viktig å huske at regelmessig vedlikehold, som støvsuging og fjerning av spindelvev, fortsatt er nødvendig for å holde edderkopper borte. InsektNix er et hjelpemiddel som kan bidra til å forsterke andre forebyggende tiltak og dermed sikre et hjem uten edderkopper.

Utendørs: Edderkoppene kommer ofte inn gjennom åpne vinduer, og ved å spraye på et frastøtende stoff på utsiden av vinduskarmene så hindrer man at de kryper inn. Der anbefaler vi Super Permetrin sprayen.

Her er et kjempetilbud på en pakke med begge insektssprayene vi anbefaler.

insektsspray kombinasjon

Årsaker til edderkopper i hjemmet

Edderkopper kan finnes i hjemmet av ulike årsaker. En av de mest vanlige årsakene til at en edderkopp er tilstedeværelsen av insekter og andre skadedyr, som edderkopper spiser. Hvis hjemmet ditt har et høyt antall insekter, blir det et attraktivt sted for edderkopper å bosette seg og finne mat.

En annen faktor som kan føre til at edderkopper kommer inn i hjemmet, er dårlig ventilasjon og fuktighet. Fuktige og dårlig ventilerte områder kan tiltrekke edderkopper, da de foretrekker mørke og fuktige miljøer å gjemme seg.

Edderkopper kan også komme inn i hjemmet gjennom små åpninger, sprekker og hull i vegger, gulv og tak. De søker etter beskyttede steder å legge egg og bygge spindelvev. Ved å blokkere disse åpningene, vil du bli kvitt edderkoppene enklere. Men det enkleste er å spraye inn litt InsektNix, for da vil pulveret trekke fuktigheten ut av insektene som gjemmer seg der, og de vil dø.

Noen faktorer som kan bidra til edderkopper i hjemmet inkluderer:

 • Høy fuktighet
 • Utilstrekkelig vedlikehold og rengjøring
 • Sprekker, hull og åpninger i strukturen som de kan gjemme seg i

Forebyggende tiltak

For å redusere antall edderkopper i hjemmet, er det viktig å ta i bruk forebyggende tiltak. Her er noen tips som kan hjelpe deg å holde edderkopper unna:

Rengjøring og rydding

En ren og ryddig bolig gir færre gjemmesteder for edderkopper. Sørg for å støvsuge og vaske regelmessig for å fjerne spindelvev og eventuelle egg. Rydding av rot og kasser bidrar også til å redusere skjulesteder for edderkopper.  Vi anbefaler også å holde områder som kjeller og loft ryddige, samt å redusere mengden av «søppel» og gamle esker.

En annen effektiv metode er å holde huset rent og ryddig ved å støvsuge regelmessig, spesielt på vanskelige steder som under benkeplater, bak skap og store møbler. Dette vil fjerne både edderkopper og deres spindelvev, samt redusere de skjulestedene de måtte ha. Å støvsuge og fjerne spindelvev er anbefalt.

Tetting av sprekker og hull

For å hindre edderkopper i å komme inn i hjemmet, er det viktig å tette alle sprekker og hull de kan krype gjennom. Kontroller at dører, vinduer og ventilasjonsåpninger er godt forseglet. Sørg også for å tetting av åpninger mellom gulv og vegger, samt rundt rørledninger og kabelgjennomføringer.

Reduser fuktighet – Bruk en effektiv luftavfukter

Edderkopper trives i områder med høy luftfuktighet, siden de trenger fuktighet for ikke å tørke ut. Skadedyrskongen.no påpeker at en fuktig kjeller eller et loft kan tiltrekke seg flere edderkopper. Et effektivt tiltak for å redusere fuktighet er å bruke en luftavfukter. En luftavfukter vil bidra til å skape et mindre gunstig miljø for edderkopper og andre skadedyr.

Naturlige måter å bli kvitt edderkopper

Det finnes flere naturlige metoder for å bli kvitt edderkopper i hjemmet. Disse inkluderer bruk av eteriske oljer, eddikløsninger og sitrusfrukter som lukter sterkt. Det er viktig å holde hjemmet rent og fjerne spindelvev regelmessig for å minimere risikoen for edderkoppinvasjon.

Eteriske oljer

Eteriske oljer som peppermynteolje kan være effektive i å holde edderkopper unna. Bland noen dråper peppermynteolje med vann i en sprayflaske, og spray rundt områder der du har sett edderkopper og spindelvev. Edderkoppene liker ikke lukten av peppermynte, noe som kan bidra til å holde dem unna hjemmet ditt (kilde). Men profesjonelle skadedyrfirmaer anbefaler ikke denne metoden.

Eddikløsning

En annen naturlig løsning for å bli kvitt edderkopper er å lage en eddikløsning. Bland like deler av hvit eddik og vann i en sprayflaske og spray rundt områder hvor edderkopper og spindelvev har blitt observert. Eddikløsningen kan også bidra til å holde andre skadedyr, som maur, unna hjemmet ditt. Ulempen er at dette virker kun inntil eddiken har forsvunnet. Løsning med tørkepulver varer vesentlig lenger.

Sitrusfrukter

Sitrusfrukter, som sitron og appelsin, har en sterk lukt som edderkopper ikke liker. Plasser skall fra sitrusfrukter rundt om i huset, spesielt i nærheten av dører og vinduer, for å avskrekke edderkopper fra å komme inn. Husk å bytte ut sitrusskallene regelmessig for å opprettholde deres effektivitet.

Kjemiske midler og insektmidler

Når du ønsker å bli kvitt edderkopper, kan kjemiske midler og insektmidler være effektive løsninger. Det finnes ulike produkter på markedet som er spesialutviklet for å bekjempe edderkopper, og noen av de mest populære er Super permetrin. InsektNix er også effektiv men den er 100% naturlig. Den er ikke fremstilt, men naturlig kiselgurpulver.

InsektNix mot edderkopper (langtidsvirkning)

InsektNix er et insektmiddel som er spesialutviklet for å bekjempe edderkopper, andre insekter, nymfer, larver og egg . Dette produktet har langtidsvirkning, noe som betyr at det vil fortsette å virke i opptil 6 måneder etter at det er påført. InsektNix kan enkelt påføres områder hvor edderkopper og deres egg er vanlige, som for eksempel i kroker, vinduskarmer, inne i sprekker og bak møbler.

Fordeler med InsektNix:

 • Langtidsvirkning – opptil 6 måneder
 • Effektiv mot edderkopper og deres egg
 • Enkel å bruke
 • Ikke giftig
 • Insektene kan ikke bli motstandsdyktige mot denne

Insektnix spray

Super permetrin mot edderkopper (øyeblikkelig drepende)

Super permetrin er et kjemisk middel som er utviklet for å bekjempe edderkopper og en rekke andre insekter. I motsetning til InsektNix, som har en langtidsvirkning, har Super permetrin en øyeblikkelig drepende effekt. Dette gjør at Super permetrin kan brukes for å fjerne edderkopper raskt og effektivt fra et infisert område.

Utsiden av vinduskarmene og glipene der vinduene åpner seg kan sprayes med Super Permetrin. Dette vil bidra til å hindre edderkopper i å komme inn i hjemmet og minske antallet man må møte.

Super permetrin kan også brukes sammen med InsektNix for å oppnå en umiddelbar effekt og en langvarig beskyttelse mot edderkopper. Begge produktene skal påføres i henhold til produsentens instruksjoner for best mulig effekt.

Fordeler med Super permetrin:

 • Øyeblikkelig drepende effekt
 • Kan brukes alene eller sammen med InsektNix
 • Rask og effektiv fjerning av edderkopper
 • Kan brukes til å lage en «usynlig barriere» mot insekter

Hvordan bli kvitt edderkopper: Effektive metoder og tips 3

Edderkoppfobi (araknofobi) er vondt for den det gjelder

Edderkoppfobi, også kjent som araknofobi, er en irrasjonell frykt for edderkopper. Fobien kan oppstå på grunn av en tidligere skremmende opplevelse med edderkopper, eller hvis omgivelsene signaliserer at edderkopper er farlige.

Det er mange som har araknofobi

Araknofobi er en vanlig fobi, og mange mennesker lider av denne frykten. Edderkopper kan virke skremmende på grunn av deres lange, noen ganger pelskledde ben, mørke kropp og klebrige edderkoppnett. Dette kan føre til at folk med fobi føler seg ekstremt ukomfortable og engstelige i nærvær av edderkopper eller i situasjoner der edderkopper kan være til stede.

For å overvinne araknofobi, er det viktig å møte frykten og jobbe med å forstå at edderkopper i Norge generelt ikke utgjør en trussel mot mennesker. (Noe helt annet er i land med giftige edderkopper.)

Tørkepulver (InsektNix) hjelper mot antall edderkopper, og derfor frykten

En metode for å redusere frykten for edderkopper er å minske antallet edderkopper man kommer i kontakt med. Tørkepulver som InsektNix kan hjelpe med å redusere antallet edderkopper i hjemmet ved å tørke ut insektene og gjøre det vanskeligere for dem å overleve. Dette kan være en effektiv måte å redusere frykten for de som lider av araknofobi.

Ved å holde antall edderkopper nede i hjemmet, kan det bli lettere for en person med araknofobi å jobbe med sin frykt og lære seg å takle edderkopper på en mindre angstfylt måte.

Profesjonell hjelp

Hvis du ønsker å bli kvitt edderkopper i hjemmet, kan det være nyttig å få profesjonell hjelp fra en skadedyrbekjemper. Det finnes ulike selskaper som tilbyr tjenester for å håndtere edderkopper og andre skadedyr.

Det er også viktig å forebygge infestasjon av edderkopper ved å holde hjemmet rent og ryddig. Dette inkluderer å vaske kjelleren og installere nettingrammer på vinduene. Ved å følge disse enkle forholdsreglene, kan du redusere sjansen for å få edderkopp-problemer i hjemmet ditt.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0