Veggedyr vs myggstikk

Du ønsker ikke å bli offer for insektbitt, men det kan være foruroligende når du vet hva bet deg. Det er noen Lær om likhetene og forskjellene mellom veggedyr og myggstikk slik at du kan identifisere hva som biter deg.

Veggedyr versus myggstikk

Hva er symptomene på et myggstikk kontra et veggedyrbitt?

Mygg

Myggstikk vises som en rød kule på størrelse med en 1-2 cm på huden din. De klør og bør ikke være smertefulle. Når du har flere myggstikk, er de sannsynligvis sporadiske rundt på kroppen din i områder som har vært utsatt mens du er ute.Typisk hodet, hender bein.

Veggedyr

Når du har bitt av veggedyr, vil du sannsynligvis finne små bitt i en linje nedover huden din. Det er fordi insektene spiser mens de går langs huden din! Veggedyrbitt kan være kløende eller brenne noen dager etter eksponering. Du vil sannsynligvis finne disse merkene på ytterpunkter som er nakne når du sover, som armer og ben.

Hvis du får veggedyrbitt over litt tid kan det hende kløen tiltar.

Når biter mygg kontra veggedyr?

Mygg: Mygg kan bare overleve i varmere vær, så hvis du legger merke til bitt midt på vinteren, er det sannsynligvis ikke en mygg som er den skyldige du leter etter.

Veggedyr: En veggedyrangrep kan dukke opp når som helst på året. Du må mest sannsynlig å håndtere veggedyr etter reisen, selv om det er mange måter veggedyr kan komme inn i hjemmet ditt på, så du kan ikke helt utelukke dem.

Er myggstikk mer risikofylt for helsen enn veggedyrstikk?

Mygg: Mens mange mennesker anser myggstikk mer som et irritasjonsmoment enn noe annet på grunn av kløende støt, kan de faktisk være ganske dødelige. Faktisk er mygg kjent som en av de dødeligste skapningene på jorden på grunn av de alvorlige sykdommene de sprer. Mygg er kjent for å spre West Nile Virus eller Zika virus i visse deler av verden. Vi har til og med noen mygg i vårt område som sprer West Nile Virus, så det er viktig å se etter tegn på problemer etter å ha blitt bitt.

Veggedyr: Bitt er generelt ufarlig, men personer som er allergiske mot veggedyrspytt kan utvikle svulster, elveblest og betente hudhud som krever legehjelp.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0