Vanlige tabber folk gjør med maurgift, og hvordan å unngå dem

Nå merker vi at det er flere og flere bestillinger på maurkverk, og det tyder på at maurene begynner å våkne. Det er helt normalt at maur som bor inne i hus nå begynner å bevege på seg, og da er det kjekt for deg å vite hvilket maurmiddel du bør bruke – og hvilket du ikke bør bruke.

Det finnes to typer maurmiddel, og begge er giftige. Det er den typen som er ment at maurene skal spise og fordøye, og den typen som dreper ved kontakt. Den første kaller vi “forgiftet åte”, og den siste for “kontaktdrepende maurgift“.

Vi anbefaler hovedsaklig bruk av forgiftet åte inne

Nå som du kanskje opplever at mauren begynner å krype frem inne, mens det fremdeles er kaldt ute og kanskje til og med snø, så er det viktig å vite at den mauren mest sannsynligvis bor inne. Det betyr at du absolutt bør ta den alvorlig, og du bør bekjempe hele maursamfunnet.

Den enkleste måten å gjøre det på er ved å bruke forgiftet åte. Det er enten ferdigfylte maurlokkebokser a la Maxforce maurlokkeboks, eller maurmiddel a la Kvitt Superkonsentrat og Swirr mauråte som vi anbefaler begge to.

swirr og kvitt maurgift
Vi anbefaler å bruke to ulike typer lokkemiddel samtidig, det vil si Swirr og Kvitt, for å være sikker på at du får has på maurene. Men de skal ikke blandes i samme lokkeboks. De må plasseres i hver sin lokkeboks, og noen ganger går maurene til begge – og andre ganger foretrekker de kun den ene.

Forgiftet åte virker slik at maur kommer for å spise, og de tar med seg av maten tilbake til reiret der de deler ut mat til alle arbeiderne og dronningen. Denne giften er langsomtvirkende, noe som gjør at det forgiftede åtet skal deles med alle maurene i maursamfunnet før giften skal drepe maurene.

Hvis det forgiftede åtet ikke deles med dronningen så vil hun ikke dø. og dermed vil heller ikke kolonien dø.

Vanlig tabbe. Ikke gjør denne.

Den vanligste tabben med maurmiddel er å sette ut maurlokkebokser samtidig som man sprayer med Permetrin insektsspray. For Permetrin er en hurtigvirkende konktaktdrepende spray, og når maur får dette middelet på seg vil de dø ganske kjapt.

Super permetrin

I tillegg er Permetrin frastøtende. Det vil si at insekter “lukter” permetrin, og vil da avsky det stedet det er Permetrin.

Den vanlige tabben er derfor å sette ut maurlokkebokser, og samtidig spraye med Permetrin. I den tro at “jo mer jo bedre”. Men det stemmer ikke. For sprayen vil for det første drepe de maurene som da har spist av den forgiftede åten og prøver å ta med seg mat til maurene hjemme i reiret.

I tillegg vil Permetrinen hindre ny emaur i å komme bort til det forgiftede åtet (fordi de vil ikke gå på Permetrinen). Resultatet er at maurene ikke får spist forgiftet åte, og heller sprer seg til andre steder.

Dermed har man gjort det forgiftede åtet helt ubrukelig, og i tillegg har man sørget for at maurene går andre steder i huset på let etter mat. Det vil si at de sprer seg. Dette er selvfølgelig ikke ønsket.

Derfor vil du de at våre maurmiddelpakker er sammensatt av stort sett mye forgiftet åte, og av og til vanningsmiddel som da skal brukes til direkte angrep på tuer og reir ute.

Maurmiddel mot SMÅ MAUR INNE

Lille stokkmaur pakken – for STOKKMAUR INNE

Maurpakke for sukkermaur/ sort jordmaur (inne og ute)

Stokkmaur maurmiddel pakke

Små maur inne – maurmiddel

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
0