Test: Liten sikkerhetsboks for rottefeller

Glen Hovdal i Sørlandet Skadedyrkontroll AS gjennomførte en test av Liten sikkerhetsboks for rottefelle i mars 2023. Problemet med å fange rotter kan være utfordrende på grunn av deres skepsis til nye ting og evnen deres til å tilpasse seg ulike situasjoner. Derfor tester vi ut de fleste nye ting på markedet for å se om de er effektive på å fange rotter. I dette tilfellet ønkset vi å teste den nye lille sikkerhetsboksen.

Hvorfor er det så vanskelig å fange rotter?

Rotter har blitt en av de mest plagsomme skadedyrene i mange deler av verden. De er kjent for å være intelligente, tilpasningsdyktige og veldig krevende å fange. Noen av de største utfordringene ved å fange rotter inkluderer:

  • Skepsis til nye ting: Rotter er skeptiske til nye ting og kan være veldig forsiktige når de nærmer seg en felle. Det er derfor viktig å ha en felle som føles trygg og attraktiv for rotter.
  • Tilpasningsdyktighet: Rotter er svært tilpasningsdyktige og kan lære seg å unngå feller og andre fangstmetoder som brukes for å fange dem. Derfor er det viktig å bruke ulike feller og metoder for å øke sjansen for suksess.
  • Bevegelsesmønster: Rotter beveger seg raskt og kan være veldig aktive om natten, noe som gjør det vanskelig å fange dem. Derfor er det viktig å plassere fellene på riktig sted, slik at de er i nærheten av rotteaktivitet.
  • Stor reproduksjonsevne: Rotter kan formere seg raskt, noe som kan føre til en økning i populasjonen og gjøre det vanskeligere å fange dem.

__

Kunde: Kvinne som mater fugler og som har fått rotte i veggen på boligen

Sted: Kragerø

Type skadedyr: Rotte

Produkter som ble brukt: Rottefelle / liten sikkerhetsboks

Tid fra start til slutt: 4 dager

Utført av: Sørlandet Skadedyrkontroll AS

__

Slik løste Glen Hovdal problemet med rotter ved å bruke Liten sikkerhetsboks med profesjonell felle inni

En huseier kontaktet Glen Hovdal fordi hun opplevde lyder i veggen på kjøkkenet og observerte rotter på dagtid ved plattingen utenfor boligen. Rotten klatret opp i treet for å hente mat som hun matet fugler med. Glen Hovdal bestemte seg for å prøve å plassere Liten sikkerhetsboks med profesjonell rottefelle under kanten på plattingen.

Liten sikkerhetsboks for rottefeller er en liten, rimelig og enkel løsning. Boksen gir gjennomsyn for rottene, noe som gjør den mer attraktiv for rotter. Sammen med at boksen gir gjennomsyn er ting som gjør at Glen Hovdal mener denne boksen har noen fordeler fremfor andre. Andre bokser har også disse egenskapene, men størrelsen og måten fellen inni er satt fast på gjør at rotter ikke kan hoppe over fella og ut på andre siden for eksempel.

I tillegg er denne boksen svært lettplassert. Den fikk til og med god plass under en liten veradaplatting.

Som åte brukte Glen Hovdal Provoke rotteåte, i tillegg til at felle og boks ble sprayet med luktstoff inn i og utenpå boksen etter at den ble plassert. Åtet ble plassert i fellekammeret og en liten stripe med Provoke ble også plassert i inngangshullet på boksen.

Glen Hovdal sjekket fellen førte mandag etterpå, og rotta hadde allerede vært død i fella i cirka et døgn. Det tok altså ca ett døgn fra fellen var plassert ut til rotten ikke lenger var et problem for huseieren.

rask avliving

Liten sikkerhetsboks med profesjonell rottefelle fungerte overraskende godt på rotter. Plasseringsvennlig og utforming med rillet bakside for fritt gjennomsyn gjør at boksen føles trygg og attraktiv for rotter. Denne boksen kan anbefales.

Hvorfor valgte Sørlandet Skadedyrkontroll AS å bruke Liten sikkerhetsboks for rottefeller?

Som nevnt tidligere kan det være utfordrende å fange rotter på grunn av deres skepsis til nye ting og tilpasningsdyktighet. Liten sikkerhetsboks for rottefeller er en liten, rimelig og enkel i bruk, noe som gjorde at Glen Hovdal kunne plassere den på steder hvor det var bedre mulighet for fangst.

Det er også viktig at rotter som skal avlives blir avlivet raskt og smertefritt. Ved å benytte Liten sikkerhetsboks er det slik at rotten må gå rett inn på fellen, og det gjør at rotten treffer rett på fellen. Da vil bøylen treffe rett i nakken på rotten, og den knekker nakken på et brøkdel av et sekund. Da dør rotten meget raskt og tilnærmet eller helt smertefritt.

Konklusjon: Fornøyd kunde og anbefaling av produktet

Glen Hovdal i Sørlandet Skadedyrkontroll AS gjennomførte en vellykket test av Liten sikkerhetsboks for rottefelle i mars 2023. Rotter kan være vanskelige å fange på grunn av deres skepsis til nye ting og tilpasningsdyktighet, men med Liten sikkerhetsboks med profesjonell rottefelle inni så er det mye enklere å lykkes. Kombinasjonen av den unike lille og lettplasserte sikkerhetsboksen, karamell duftspray og Provoke rotteåre ble dødelig for rotten – og til en glede for huseier.

Til info: Sørlandet Skadedyrkontroll AS er medeier i Skadedyrproffen AS og tester produktene ute i feltet, og det sørger for at vi kun selger produkter over tid som blir testet av fagfolk og vi vet fungerer godt.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0