Det er smart å montere musetetting om sommeren

I løpet av sist høst og vinter ble vi kontaktet av over hundre bolig- og hytteeiere som var fortvilet over å ha fått ubudne gjester på besøk. Dette er leit for dem det gjelder, men heldigvis er det mulig å gjøre noe med det. Musetetting er det viktigste grepet du gjør for å sikre deg en høst og vinter uten å få rotter og mus inn i boligen.

Innen musetetting (og rottetetting) er musebørster har blitt det mest populære tiltaket for å forhindre at mus og rotter kommer inn, og ikke uten grunn. Dette enkle, men effektive produktet krever ingen spesialverktøy for montering og er rimelig i pris. Med ferien rett rundt hjørnet, kan det være en god idé å benytte denne perioden til å montere musebørste slik at man har et tryggere og mer beskyttet hjem eller hytte mot skadedyr.

En av hovedårsakene til at det er smart å montere musebørste i ferien er fordi det gir deg litt ekstra tid til å gjøre jobben godt, og langt mer behagelig. Det er nødvendig å inspisere bygningens åpninger, sprekker og hull, og deretter tilpasse musebørstens lengde og størrelse til de identifiserte områdene. Ved å sette av tid i ferien til dette arbeidet, kan man sikre en mer grundig og effektiv installasjon. Samt at du slipper å stå i dårlig vær…

I tillegg til å være en utmerket forsvarsmekanisme mot gnagere, gir installasjon av musebørste også huseiere ekstra ro i sinnet. Dette kan gjøre ferien enda mer avslappende og bekymringsfri, da man vet at hjemmet er godt beskyttet mot uønskede inntrengere.

Derfor er sommeren fin til å montere musebørste:

Det er hyggeligere å montere musebørste i godt vær

Sommeren er den perfekte tiden for å montere en musebørste på grunn av det fine været som det ofte er i denne perioden. Med sol og varme blir det både lettere og hyggeligere å arbeide utendørs. Monteringen av en musebørste krever ikke noe spesialverktøy og er en enkel prosess, noe som gjør arbeidet enda mer behagelig i godt vær. I tillegg, siden det er ferietid, har man ofte bedre tid og mulighet til å sette av tid til slike prosjekter.

I tillegg er det helt ok å jobbe i bare shorts eller shorts og T-skjorte når man jobber med musebørste. Ikke stikker de, ikke er det tungt og ikke er det vanskelig.

Det er færre mus og rotter som prøver seg på huset om sommeren

Om sommeren er det generelt færre mus og rotter som prøver å komme seg inn i hus og hytter, siden de har bedre tilgang til mat og ly i naturen. Dette gjør det til en ideell tid for å montere musebørste og dermed forberede huset for den senere delen av året når rotter og mus oftere søker tilflukt inne i bygninger.

Høsten kommer tidsnok med kald og gufsent vær og stadig mindre og mindre mat ute, og da vil mus og rotter prøve seg på boliger der de finner ly og mat.

Du får tettet huset før mus og rotter tilbake

Ved å installere en musebørste i løpet av sommeren, får du tettet huset før mus og rotter begynner å søke ly og mat inne i bygninger i sen-høsten. Dette er en god måte å være føre var og sikre at man unngår problemer med gnagere i huset på et senere tidspunkt. Det er også gunstig for bygningens vedlikehold, ettersom mus og rotter kan forårsake skader og lage ubehagelige lukter og lyder.

Så ved å montere en børstene i løpet av sommeren, kan du både nyte godt av det fine været og lett arbeid, samt være godt forberedt på å holde mus og rotter unna huset og hytta før de kan bli et problem senere i året.

Fordelene med musebørste

Stopper mus og rotter effektivt

Musebørster er svært effektive for å hindre mus og rotter i å finne veien inn i huset. De fungerer som en barriere, og gjør det vanskelig for skadedyr å krype gjennom sprekker og åpninger. Dette bidrar til å redusere risikoen for skader og smitte som kan følge med disse små skadedyrene.

Både rotter og mus opplever at børstene stikker, og de er vonde å gnage i. Så selv om de har tenner som fint kan gnage i disse, så gjør de det ikke. Da går de heller videre til neste sted de kan prøve seg.

Lett å montere selv

En annen fordel med tettebørtene er at de er enkle å montere selv, uten behov for spesialverktøy. Man trenger bare å måle hvilken lengde man trenger, og deretter klippe den lengden med en tang. Når det er gjort, er det bare å klemme musebørsten opp mellom kledningen og innerveggen, og den sitter fast.

Sørger for lufting til kledningen

Musebørster er designet slik at de ikke bare hindrer mus og rotter i å komme inn, men også gir rom for lufting til kledningen. Dette er viktig for å opprettholde et sunt klima for treverket, og forhindre fukt- og råteskader på treverket.

Lang levetid

Musebørster er laget av holdbare materialer, som sikrer lang levetid og effektiv beskyttelse mot mus og rotter. Skadedyrproffens musebørster kommer med 10 års garanti, noe som tilsier på god kvalitet og varighet.

Så, ved å montere en musebørste i ferien, kan du nyte fordelene av et effektivt skadedyrbarriere med lang levetid, som er enkel å installere og bidrar til et sunt inneklima.

Installasjonsprosess

Velg musebørste av skikkelig kvalitet

Når du skal installere en musebørste, er det viktig å velge en av god kvalitet. En god kvalitetsmusebørste vil være mer effektiv i å forhindre at mus og andre skadedyr kommer inn i huset ditt og vil også vare lenger.

Vi har vært med å plukke ned musebørster på en hytte der et annet skadedyrfirma hadde montert børstene. Det var et kjent skadedyrfirma som hadde montert disse. Men børstene var av alt for dårlig kvalitet og alt for myke. Hytteeieren var fortvilet over at det fremdeles kom mus inn i hytten.

Løsningen ble at en skadedyrtekniker tilknyttet oss fjernet alle musebørstene og monterte opp Skadedyrproffens usebørste i stedet. Den var vesentlig hardere i busten. Resultatet var at hytten ble musefri, og hytteeieren var fornøyd. Så sats på skikkelig kvalitet når du først skal gjøre jobben.

Press på plass opp under kledning og inn i hull

For å montere musebørsten, begynn med å føre den opp under ytterkledningen og inn i eventuelle åpninger eller sprekker. Pass på å fylle alle åpningene grundig, slik at skadedyr ikke kan komme seg inn. Det er viktig at det ikke er noen gliper som gir rom for dem å klatre inn.

Vi anbefaler å bruke et inspeksjonsspeil for å se godt etter hvordan det ser ut. Det er lettere å bruke enn å prøve å bøye seg ned for å se alle vinkler og steder.

Monter gjerne vertikalt i hjørner

Det kan også være lurt å montere musebørsten vertikalt i hjørnene av huset, da dette ofte er steder hvor mus og andre skadedyr kan finne åpninger. Dette vil ytterligere sikre at hjemmet ditt er godt beskyttet mot uønskede gjester.

Spesielt i ytre hjørner (hjørnekasser) hender det at det er godt med rom for mus, og der kan du klippe til en 30 cm bit og stappe den rett opp, slik at metallet står vertikalt. Det tetter ofte godt nok.

Klipp mindre biter med avbitertang

Musebørsten kommer i lengder på 4 meter, men kan enkelt klippes til ønsket størrelse ved hjelp av en avbitertang. Klipp børsten i mindre biter for å fylle de åpningene og sprekker du finner, og sørg for å dytte dem godt på plass for en effektiv blokkering av skadedyr.

Ved å følge disse enkle trinnene vil du kunne installere musebørsten på en effektiv måte og beskytte hjemmet ditt mot uønskede skadedyr. Husk at det alltid er bedre å forebygge skadedyrproblemer enn å håndtere konsekvensene etterpå.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kjøper jeg musebørste?

Musebørster kan kjøpes fra ulike forhandlere, både fysiske butikker og nettbutikker. Enkelte spesialiserte skadedyrsbutikker tilbyr musebørster av høy kvalitet, slik som her på Skadedyrproffen AS. I tillegg får du der den eksakt samme musebørsten som brukes av vårt skadedyrselskap, og som vi mener og har erfart er av høy nok kvalitet.

Hvordan montere musebørste?

Montering av musebørste er en enkel prosess som ikke krever snekkerkunnskap. Børsten skal ganske enkelt dyttes opp bak ytterkledningen på huset. Det finnes også videoer på YouTube som viser hvordan du monterer en musebørste.

Er slike børster effektivt?

Ja, musebørster er effektive i å forhindre at mus og andre skadedyr kommer inn i hjemmet ditt. Ved å installere musebørster kan du forsegle alle mulige inngangspunkter og holde skadedyrene ute.

Der det ikke er plass til en børste kan du bruke stålull beregnet mot gnagere eller musetette med fugemasse med stål i.

Musebørste for ulike kledninger?

Musebørster er fleksible og kan brukes med mange ulike typer kledning og overflater. Både liggende og stående kledning, og både malt og umalt. Børstene er enkle å tilpasse og montere, noe som gjør dem egnet for mange typer bygninger og konstruksjoner.

Musebørste priser?

Priser på musebørster varierer avhengig av kvalitet og forhandler. Du kan forvente å betale mellom kr 279,00 og kr 395,00 for en høykvalitets musebørste. Det er viktig å velge en kvalitetsbørste for å sikre langvarig beskyttelse mot skadedyr. I pakkeløsningene til Skadedyrproffen betaler du ned i under kr 44/ meter.

Hvordan hindre mus i hus?

For å hindre mus i huset eller hytta bør du følge noen enkle trinn. Først, installere musebørster eller musestoppere for å stenge skadedyrene ute, og de som er inne inne. Deretter, sulte dem ved å fjerne matkilder og til slutt sette opp musefeller for å fange eventuelle gjenværende mus som er inne i bygget.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0