Rotter (Norsk brunrotte)

Norsk brunrotte holder nå til over hele verden

Brunrotta (Rattus norvegicus) har en utrolig tilpasningsevne til ulike miljøer og har spredd seg over hele verden, oftest i nær tilknytning til mennesker. Brunrotter kan gjøre stor materiell skade, og har potensial til å spre sykdom. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygningen slik at ikke dyrene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Rotter er hovedsakelig nattaktive. Disse har en tendens til å gå inn i hjem om høsten når utendørs matkilder blir knappe, vanligvis hekker i kjellere, krypkjeller og andre uforstyrrede boliger når de er inne.

Skader fra norsk brunrotte:

Rotter kan forårsake alvorlig materiell skade ved å gnage gjennom forskjellige materialer, inkludert plast og strømledninger. De er også sykdomsspredere og kan ta med seg sykdommer som, pest, gulsott og rottebittfeber. I tillegg kan de bringe lopper og midd inn i hjemmet.

Forebyggingstips

Hold øye med tegn på angrep, slik som avføring, gnagemerker og skadede matvarer. Et angrep kan vokse raskt, så det er viktig å oppdage og håndtere potensielle inntrengere raskt.

Unikt faktum: Norske rotter kan passe gjennom sprekker og hull ned mot 12mm.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0