Musefelle som ikke dreper

Det er økende interesse for å bruke musefelle som ikke dreper, og som gjør at man enkelt kan ta med fellen ut av huset og slippe musen uskadd ut i naturen. Dette er musefeller for levende fangst, og under her presenterer vi noen ulike musefeller som passer til dette.

Hvordan fungerer musefeller som ikke dreper?

1) Lokke med lokkemat

På samme vis som tradisjonelle musefeller så lokker man musen inn i fellen med et agn. Det kan være peanøttsmør, er profesjonelt åte eller noe annet. Vi anbefaler ikke ost eller salami, selv om det tradisjonelt sier er det beste. Vi har erfart at de matvarene ikke er optimale. Peanøttsmør fungerer mye bedre.

2) Fellen løses ut og lukker musen inne i fellen

Musen går inn i fellen via en åpning, når musen så går bort til matbiten så utløses fellen, og åpningen blir lukket. Da kommer ikke musen ut, og den er da fanget og klar for å bli løftet ut og sluppet ut i naturen.

3) De mer avanserte fellene kan fange flere mus

De mer avanserte fellene er lagaet slik at musen kan gå inn i et nytt rom “på siden av” hovedrommet. Når den kommer inn der så lukkes en ny port, og den er på nytt fanget i et siderom. Da vil døren til det første rommet åpne seg slik at fellen er klar til å fange en ny mus.

Anbefaling av feller som ikke dreper

Felle for levende fangst av mus (én om gangen)

Det finnes en rimelig og veldig god liten felle som fanger musen levende, og det er denne musefellen for levende fangst. Den koster i skrivende stund kun kr 179,- og den er lett å sette opp, og lett å tømme. Den fungerer selvsagt mange ganger, og den er superenkel i bruk.

levende fangst musefelle

Felle for levende fangst av mus og rotter (mange om gangen)

Det finnes også en langt mer avansert felle for levende fangst, som kan fange flere individer før den må tømmes. Den bruker en PIR måler for å måle musens varmesignatur. Den bruker varmesignaturen for å åpne og lukke dører, og dermed kan den lede mange mus inn i fellens “innerste fangstrom”.

En PIR sensor registrerer bevegelse og varme fra musen eller rotten og fellen lukkes automatisk.
Deretter ledes dyret inn i en lukket fangstboks. Efter 2-3 min. åpner felleen igen for å kunne fange nye individer. Fangstboksen kan fange 2-5 rotter og 10-15 mus.

Denne anbefales sterkt!

levende fangst rotter og mus

Vi vil også minne om at hvis man får mus inn i huset, så vil det komme nye mus også når man bruker feller for levende fangst. Man kan faktisk risikere at den samme musen kommer inn igjen og igjen. I slike tilfeller anbefaler vi å bruke musebørste og annen tetningsløsning for å hindre at musene kommer inn i huset igjen.

 

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0