Mer reising gir økt risiko for skadedyr hjemme

Folk flest reiser idag mye mer enn før, både internt i Norge og på lengre utenlandsreiser. Det er også en årsak til at man opplever at det øker med veggedyr og andre skadedyr i Norge.

Norge er utsatt for innførsel av eksotiske skadedyr, som eksempel kakerlakker. Det er andre typer skadedyr enn de som bor her til vanlig, og de kan være problematiske å bli kvitt.  De fleste importerte skadedyrartene i Norge klarer ikke å overleve de norske klimatiske forholdene når de er ute, men de kan klare seg uten problemer innvendig i tempererte rom.

På grunn av at vi forholder oss til en internasjonal hverdag kan andre arter enn de tradisjonelle norske artene innføres i Norge via varer eller mennesker. Reisende som benytter seg av buss, tog eller fly kan ha med seg uønskede blindpassasjerer. Varer transportert via fly, skip, containere, biler, eller tog kan bringe med seg eksotiske skadedyr.

I ferien besøker turister campingplasser, leier hytter, drar på hyttevandring på fjellet, og bor ofte på hoteller etter slike turer eller drar rett hjem. Skadedyr kan forville seg inn i bagasjen.

Hvert år observeres en dramatisk økning i bekjempelse av veggdyr mellom august og desember, som et resultat av økt reisevirksomhet.

Hvordan bli kvitt disse skadedyrene?

Veggedyr:

Du kan selv gjøre mye for å fjerne veggedyrene. Du må ha rett kunnskap, og det kan du få her på Skadedyrproffen. Godt renhold er veldig viktig når du skal få has på veggedyr. Alt av løst bør fjernes fra rommet, og enten fryses ned eller behandles på annen måte. Alle veggedyr-egg må fjernes, og veggedyrene ellers bør drepes med damp, ved å bruke InsektNix eller annet.

PS: Det kommer ganske snart en helt ny spray med giftfri løsning som gjør det mye enklere å behandle mot veggedyr selv.

Når man er ferdig med selve behandlingen, og man vet at sengen i seg selv er ren, så må man bruke Climb Up Veggedyr feller under hvert sengebein. Dette gjør at man holder sengen fri for veggedyr, og man fanger de som måtte ha overlevet behandlingen.

Kakerlakker

Du bør ikke bekjempe kakerlakker selv. Hvis du bruker permetrin eller liknende gift mot kakerlakker, så risikerer du bare å gjøre dem sterkere. Vi har vært flere steder der folk har forsøkt å utrydde kakerlakkene ved å spraye dem med permetrin, og det gjør bare vondt værre. Når vi har blitt kontaktet og påtatt oss jobben med å fjerne kakerlakkene så har vi hatt fulle limfeller, for det er så mange av dem.

Et annet problem med å bruke slik spray er at kakerlakkene da sprer seg over større deler av huset.

Løsningen på dette er å kontakte et godt skadedyrfirma som kan hjelpe. Vi kan hjelpe med dette. Vi bruker da en spesiell åtegift som er beregnet på kakerlakker og som kun autoriserte skadedyrteknikere har lov til å benytte. Ved å bruke vår behandlingsstrategi har vi sett 100% fjerning av alle kakerlakker, selv etter bare noen uker.

 

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0