Maur i blomsterbed – slik får du dem vekk

Mange trives godt med å jobbe i blomsterbedene sine, og de kaller det gjerne ikke for «å jobbe» men for «terapi». Det er terapi å plante, passe på og se flotte blomster og planter i blomsterbed. Men noen er plaget av maur der mellom blomstene, og noen synes maurene er veldig lite hyggelige å ha med å gjøre. Sa da lurer de på hvordan de kan fjerne maur i fra blomsterbedet.

Hva gjør du hvis du har maur i blomsterbedet og plages av dette?

Kanskje du egentlig vil ha maur i blomsterbedet…

Når du leser denne saken så kan det godt være at du er fast bestemt på å få dem bort. Vi her i Skadedyrproffen lever av at du kjøper maurmiddel for å fjerne maur, men allikevel så vil vi stille deg spørsmålet om du egentlig vil bli kvitt dem. For maur er nyttige insekter, og når de er der de skal være, i naturen, så gjør de som regel veldig god nytte for seg.

Så før du går til det skrittet å fjerne maurene i hagen så bør du vurdere om de utgjør noen trussel for din bolig, eller om de faktisk gjør mer nytte for deg der de er.

Ligger blomsterbedet vegg i vegg med boligen?

Hvis blomsterbedet ligger vegg i vegg med boligen din så vil vi anbefale å bli kvitt maurene. For når de bor så nære huset ditt så vil de søke inn i huset for varme og for å finne mat, spesielt om våren. I for seg er det ikke farlig å få en og annen streifer inn i huset, men dersom dronningen finner ut at de trives bedre inne enn ute, så kan de flytte inn. Det ønsker du i alle fall ikke.

Så dersom blomsterbedet ligger inntil husveggen så kan du vurdere å redusere eller fjerne maurene helt. Se mer under om hvordan du kan fjerne maur i blomsterbed, og for så vidt også i kjøkkenhagen.

Ligger blomsterbedet mer enn 3 meter fra huset?

I så tilfelle så vil vi anbefale at du tenker deg nøye om før du vil drepe maurene med et maurmiddel. For maur er nyttedyr, eller nytte-insekter da. De både passer på, de rydder, de lager luftige ganger i jorden og de fjerner uønskede insekter. I tillegg er det forskning som sier at maurene faktisk styrker immunforsvaret til planter. I følge seniorforsker Joachim Offenberg ved Aarhus Universitet så er det slik at maurene omgir seg med, og skiller ut antibiotika fra kjertler i kroppen. Denne styrker visstnok både maurene, og hagevekstene.

Sitat fra Viivilla.no «Tidligere studier har vist at skogsmaur, som ble flyttet til eplehager, raskt greide å redusere de to eple sykdommene skurv og sopp. Samtidig ble det observert høyere utbytte på epletrærne med maur sammenlignet med nabotreet uten maur. Og nå har forskere funnet vitenskapelige bevis på at maurene også kan hemme minst 14 forskjellige plantesykdommer. »

Så det at det er et passelig antall maur i hagen din, det er visstnok et gode.

Så med denne kunnskapen, selv om du kan synes maur er ekle, vil du da utrydde dem fra hagen?

Hvordan fjerne maur fra blomsterbedet?

Hvis det er slik at du har blomsterbed helt inntil husveggen, eller du uansett er fast bestemt på å utrydde maurene på bestemte steder i hagen, så anbefaler vi å bruke maurgift.

Det beste maurmiddelet mot sukkermaur/ sorte jordmaur mener vi er Kvitt superkonsentrat og Swirr mauråte. Begge er litt flytende gel-form maurmiddel, og de virker veldig godt. Disse må ligge i en åtestasjon/ maurlokkeboks, og vi anbefaler å bruke de store lokkeboksene for dette.

maurlokkeboks med mauråte til bruk mot maur i blomsterbed

Legg 5-6 gram med mauråte i en lokkeboks, og plasser denne lokkeboksen der du ser at mauren beveger seg. Da vil maurene som regel flokke seg til åtestasjonen og spise åtet, samt ta med seg store mengder av denne hjem til reiret. Der vil maten deles med flere, også med dronningen. Etterhvert vil giften i åtet begynne å virke, og maurene dør. Det viktigste er at dronningen dør, for da vil hele maurkolonien forsvinne.

Hvis du ser hvor maurene har sitt reir så kan du også bruke Trinol vanningsmiddel mot maur. Det er mye bedre og billigere enn å bruke Fun Light som det går rykter om at fungerer. Fun Light er mye dyrere per behandling, og det er ennå ikke dokumentert at dette faktisk fungerer. Men Trinol vanningsmiddel mot maur det vet vi fungerer, og det brukes av profesjonelle daglig i maursesongen.

Video som viser bruk av maurmiddel og lokkeboks

Se på denne vidoen om hvordan du bruker disse midlene, men selvsagt så må du plassere lokkeboksene ute i blomsterbedet der du ser maurene går. Du kan med fordel beskytte maurlokkeboksen mot regn.

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0