Larver i mel – hva er det og hvordan bli kvitt dem?

For mange mennesker kan det være en alarmerende oppdagelse å finne små larver og insekter i melet. Sannheten er at selv om tilstedeværelsen av disse skapningene kan være urovekkende, er de relativt ufarlige og svært vanlige i mel og andre kornsorter. I dette blogginnlegget vil vi diskutere hva larver i mel er, hvorfor de er der, og hvordan man kan identifisere og kaste dem på en sikker måte. Innlegget vil også gi informasjon om hvordan man oppbevarer mel og korn for å redusere risikoen for forurensning. Ved å forstå disse problemene, kan forbrukere ta informerte beslutninger om melkjøpene deres og rette opp eventuelle problemer som kan oppstå. Med denne kunnskapen kan forbrukere være trygge på at melet deres er trygt for konsum.

Hva er larvene jeg ser i melet?

Har du noen gang åpnet en pose med mel og sett larver krype rundt? I så fall er du ikke alene. Mange finner seg selv i å gruble: «Hva er larvene jeg ser i melet?»

larve i mel - melmøll

(Bilde hentet herfra.)

Svaret er enkelt: Melsmalmott. Melsmalmott, eller Melmøll som man kalte den før, er bittesmå insekter som legger eggene sine i mel, frokostblandinger og andre kornbaserte produkter. Når eggene klekkes, lever larvene på kornene, og det er derfor du ser dem i melet ditt.

Selv om Melsmalmott kan være en plage, er de generelt ufarlige. Larvene i seg selv er ikke skadelige for mennesker, og eggene er for små til å ses med det blotte øye. For å bli kvitt dem, trenger du bare å kaste det berørte produktet og rengjøre området grundig.

Hvordan ser de ut?

Larver i mel kan komme i en rekke former og størrelser. Vanligvis ser de ut som bittesmå hvite ormer, opptil noen få millimeter lange. De kan ha en litt gjennomsiktig eller nesten gjennomsiktig kropp med små, svarte hoder, eller de kan være helt hvite. De kan også være litt buede eller rette. Du kan også se små svarte/ mørke prikker langs kroppen, som er larvenes ben. Larver kan også være i ulike vekststadier, fra veldig unge, små larver til større, mer modne larver.

Hvor kommer de fra?

Larver i mel er en vanlig forekomst, og de kommer vanligvis fra en av tre kilder. For det første kan de bringes inn av forurenset korn. Dette er mest vanlig når korn som brukes til å lage mel, lagres i et område som er infisert med skadedyr som møll eller biller. For det andre kan de introduseres under freseprosessen hvis det er angrep i selve møllen. Til slutt kan de være tilstede i melet når det kjøpes dersom lagringsforholdene ikke er optimale.

Hvordan kan jeg bli kvitt melmøll?

Disse små, hvite, voksdekkede insektene er en plage, men de kan lett elimineres. Se beskrivelse her om å bli kvitt møll på kjøkkenet..

 1. Kast infiserte matvarer
 2. Vask og støvsug kjøkkenet
 3. Oppbevar mat i lukkede beholdere
 4. Bruk møllfeller med feromoner
 5. Bruk InsektNix Spray , som er et giftfritt insetksmiddel.

Her er en produktpakke med feller mot melmøll og dermed hvite larver

Hva trenger jeg for å bli kvitt melmøllene?

For å bli kvitt melmøll, må du først sørge for at all maten er forseglet tett i beholdere. Deretter kan du bruke limfeller med feromoner for å tiltrekke møllene og fange dem. Til slutt kan du bruke en insektspray for å bli kvitt eventuelle gjenværende møll i området. Med disse metodene skal du være i stand til å bli kvitt melmøll på kort tid.

 1. En søppeldunk ute
 2. God klut og såpe
 3. Støvsuger
 4. Tette matbeholdere
 5. Møllfeller med feromoner
 6. Insektnix giftfri insektmiddel

Her er en komplett pakke av det du trenger:

Klikk på bildet for beskrivelse

mot møll - møllpakke

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0