Hvorfor går ikke musen i fella? Årsaker og løsninger.

Når man har problemer med mus i hjemmet, er det vanlig å prøve å fange dem med musefeller. Men hva gjør man når musen ikke går i fella? Det kan være flere grunner til at musen unngår fellen, og det kan være frustrerende å ikke lykkes med å fjerne skadedyrene fra hjemmet.

En vanlig årsak til at musen ikke går i fella er at den oppdager menneskelukt på fella. Det kan derfor være lurt å bruke hansker når man håndterer fella og setter på åte, slik at man unngår å avgi lukt. Det kan også være lurt å bruke hansker når man håndterer musefeller som har vært brukt tidligere, da musen kan oppdage lukten av andre mus og dermed unngå fellen.

En annen grunn til at musen ikke går i fella kan være at den ikke liker åtet som er brukt. Ost er en vanlig åte å bruke i musefeller, men det er ikke effektivt. Det finnes andre alternativer som musen normalt vil foretrekke. Det kan for eksempel være peanøttsmør, sjokolade eller tørrfisk… Vi anbefaler Provoke profesjonelt åte, samt spray med karamell-lukt.

Det kan også være lurt å bytte ut åten jevnlig, slik at musen ikke blir lei av den samme maten og dermed unngår fellen. Men dette er sjeldent et problem.

Vanlige årsaker til at musen ikke går i fella

Når man prøver å fange mus ved hjelp av feller, kan det hende at musen ikke går i fellen. Det finnes flere årsaker til dette. I denne delen vil vi se på noen av de vanligste årsakene til at musen ikke går i fella.

Feil plassering av fellen

Det er viktig å plassere fellen på riktig sted for å øke sjansen for å fange musen. Hvis fellen ikke er plassert på riktig sted, kan musen unngå den. Det er best å plassere fellen langs vegger eller i nærheten av steder hvor musen har blitt sett tidligere. På denne måten vil musen være mer tilbøyelig til å gå inn i fellen.

Feil åte

Åte er en annen viktig faktor når det gjelder å fange mus. Hvis åtet ikke er tiltrekkende nok, kan musen unngå fellen. Det er best å bruke små mengder åte for å øke sjansen for at musen går inn i fellen. Noen vanlige åter inkluderer ost, peanøttsmør, eller sjokolade. De siste er å foretrekke, mens langtvirkende åte som Provoke og slikt er bedre for langtidsbekjempelse.

For mye menneskelig lukt på fellen

Mus har en svært følsom luktesans, og hvis fella lukter for mye av menneskelig lukt, kan musen unngå den. Det er best å bruke engangshansker når man håndterer fellen og åte for å unngå å overføre menneskelig lukt til fellen. Det kan også være lurt å vaske fellen grundig med såpe og vann før man setter den ut. Eller kamuflere lukten fra mennesket ved å bruke godlukt som musene liker, og da er for eksempel karamell-spray anbefalt. Den har vi gode erfaringer med.

Som du kan se, er det flere faktorer som kan påvirke om musen går i fella eller ikke. Ved å ta hensyn til disse vanlige årsakene, kan man øke sjansen for å fange musen og bli kvitt problemet.

Alternative metoder for å fange musen

Det finnes flere alternativer til tradisjonelle musefeller for å fange musen. Noen av disse alternativene kan være mer humane eller mer effektive enn andre. Her er noen alternativer som kan prøves:

Elektriske musefeller

Elektriske musefeller fungerer ved å sende en elektrisk støt gjennom musen når den går inn i fellen. Dette dreper musen umiddelbart. Elektriske musefeller kan være mer humane enn tradisjonelle musefeller, da de dreper musen raskt og uten å forårsake unødig lidelse. De kan også være mer effektive enn tradisjonelle musefeller, da de kan fange flere mus på kortere tid. Men profesjonelle skadedyrbekjempere bruker stort sett klappfeller, bokser og tuneller til dem, og automatiske feller.

Levende fangst musefeller

Levende fangst musefeller fungerer ved å fange musen i en boks eller et bur. Musen kan deretter slippes ut i naturen på et passende sted. Dette alternativet kan være mer humane enn tradisjonelle musefeller, da musen ikke blir drept. Det kan også være mer miljøvennlig, da det ikke innebærer bruk av gift eller andre skadelige stoffer.

Det er imidlertid viktig å merke seg at levende fangst musefeller kan være mindre effektive enn tradisjonelle musefeller, da musen kan finne veien tilbake til huset eller bygningen der den ble fanget. Det er dermed viktig å ha god musetetting når man driver med levende fangst feller. Det kan også være vanskelig å finne et passende sted å slippe musen ut i naturen, spesielt hvis man bor i en by eller et tett befolket område.

Uansett hvilken metode man velger, er det viktig å ta hensyn til musens velferd og velge den mest humane og effektive metoden for å fange den.

Forebyggende tiltak for å unngå mus i hjemmet

Mus kan være en plage for mange hjem. Heldigvis finnes det en rekke forebyggende tiltak som kan hindre mus i å komme inn i boligen din. Her er noen tips og råd som kan hjelpe deg med å unngå mus i hjemmet ditt.

Sørg for å tette alle åpninger med musebørste og stålull

Mus kan komme inn i hjemmet ditt gjennom selv de minste åpninger. Derfor er det viktig å tette alle hull og sprekker i veggene, taket og gulvet med musebørste og stålull. Dette vil hindre musene i å komme inn i hjemmet ditt og dermed redusere sjansene for at de vil bygge rede og formere seg.

Hold mat og søppel borte fra tilgjengelige områder

Mus vil ofte søke etter mat og vannkilder i hjemmet ditt. Derfor er det viktig å holde mat og søppel borte fra områder som er tilgjengelige for mus. Sørg for å oppbevare mat i lufttette beholdere, og tøm søppel regelmessig. Vær også forsiktig med å la matrester ligge på kjøkkenbenken eller gulvet, da dette kan tiltrekke seg mus.

Men mus har kort aksjonsradius, så hvis du også sørger for å holde uteområdene ryddige og sørge for at musen ikke kommer nær husveggen, så vil den heller ikke komme inn i huset vanligvis.

Hold uteområdet inntil husveggen ryddig og uten potensielle skjulesteder

Mus vil ofte søke etter skjulesteder i hagen din, og dermed kan det være lurt å holde uteområdet inntil husveggen ryddig og uten potensielle skjulesteder. Fjern alle gjenstander som kan gi musene et sted å gjemme seg, som eksempelvis vedstabler, plankestabler og bildekk som er stablet opp etter husveggene.

Ved å følge disse enkle tiltakene, kan du redusere sjansene for at mus vil komme inn i hjemmet ditt. Det er også viktig å huske at hvis du oppdager mus i hjemmet ditt, kan du kontakte en skadedyrbekjemper for å hjelpe deg med å bli kvitt problemet.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0