Hvordan unngå å få mus i huset: Enkle tips og triks

Mange eiere av boliger og hytter har opplevd å få besøk av mus og rotter. Disse gnagerne kan forårsake store ødeleggelser og spre sykdommer, og det er derfor viktig å ta forebyggende tiltak for å unngå å få dem inn i huset.

Det finnes flere enkle tiltak man kan gjøre for å hindre at mus og rotter kommer inn i huset. For eksempel kan man tette hull og sprekker i vegger, vinduer og gulv, og sørge for at dørene kan lukkes tett. Det er også smart å holde huset ryddig og rent, og unngå å la mat ligge fremme. I tillegg kan man bruke søppeldunk og kompost med tettsluttende lokk, og klippe gresset kort rundt hele huset.

Selv om det kan være fristende å ty til gift for å bli kvitt mus og rotter, er det viktig å være forsiktig med bruken av dette. Gift fører til sekundærforgiftning hvis andre dyr spiser musen, og dermed skade katter, rovfugler og andre dyr. Musen kan også dø inne i en vegg og forårsake vond lukt i måneder. Det finnes flere naturlige metoder man kan bruke for å bli kvitt gnagerne, som for eksempel å bruke musefelle.

Forebyggende tiltak

For å unngå at mus kommer inn i huset, er det viktig å forebygge inntrengning. Her er noen tiltak som kan gjøres for å hindre at mus kommer inn i huset.

1) Tetning av innganger med musebørste

Hvordan unngå å få mus i huset: Enkle tips og triks 1Mus kan komme seg gjennom selv de minste åpningene. For å hindre inntrengning av mus i huset, kan man tette innganger med muse og rotte børste. Musebørsten er en tett børste som kan monteres på dører og vinduer. Børsten hindrer musene fra å komme inn i huset, samtidig som den ikke hindrer luftgjennomstrømning.

2) Tetning av mindre hull med grov stålull for gnagere

stålull mot mus og rotterGrov stålull kan brukes for å tette mindre hull i vegger og tak. Mus og andre gnagere vil ikke klare å gnage seg gjennom stålullen.

Det er viktig å bruke grov stålull, da musene kan klare å gnage seg gjennom tynnere stålull. Det er også viktig at stålullen tåler fuktighet uten å legge igjen rustmerker.

3) Tetning av de minste hullene med fugemasse med stålfiber

gnagerstopp fugemasseDe minste hullene kan tettes med fugemasse med stålfiber. Fugemassen er en blanding av fugemasse og stålfiber, som hindrer musene fra å komme inn i huset. Fugemassen er enkel å påføre og vil tette de minste hullene.

Det er viktig å tette alle åpninger som er større enn 6 mm for mus og 12 mm for rotter. Ved å tette alle åpninger vil man hindre musene fra å komme inn i huset.

Bruk av feller for å stoppe mus – plassere dem utendørs rundt huset

Det er viktig å sette opp feller utendørs rundt huset for å stoppe mus fra å komme inn. Her er noen av de vanligste typene feller som kan brukes:

1) Bruk av automatiske feller som STA-25

sta 25Automatiske feller som STA-25 er en effektiv måte å fange mus på. Disse fellene kan plasseres utendørs rundt huset for å fange mus før de kommer inn. De fungerer ved å utløse en fjær som fanger musen i en lukket beholder. Disse fellene er enkle å bruke og kan fange flere mus på en gang.

2) Bruk av tunnelfeller med klappfeller

Tunnelfeller med klappfeller er en annen effektiv måte å fange mus på. Disse fellene fungerer ved å plassere en klappfelle inne i en tunnel som musen må gå gjennom for å komme til maten.

Når musen går gjennom tunnelen, utløses klappfellen og fanger musen. Disse fellene er enkle å bruke og kan fange flere mus på en gang.

Nå har vi også fått inn en knallgod bitteliten og lettplassert «tunnelfelle», med åpning på den ene siden og med gitter på den andre. Den har vist seg veldig effektiv, spesielt mot rotter.

3) Bruk av elektrisk musefelle

Elektriske musefeller er en annen effektiv måte å fange mus på. Disse fellene fungerer ved å bruke en elektrisk ladning til å drepe musen når den går inn i fellen. Disse fellene er enkle å bruke og kan fange flere mus på en gang.

Det er viktig å plassere fellene på riktig måte for å maksimere effektiviteten. Fellene bør plasseres langs vegger og i områder der musen kan få tilgang til mat og vann. Det er også viktig å sjekke fellene regelmessig for å fjerne fanget mus og fjerne døde mus når nødvendig.

Gift anbefales normalt sett ikke

Når det gjelder å bli kvitt mus i huset, er det vanligvis ikke anbefalt å bruke gift. Her er noen grunner til hvorfor:

1) Store problemer med sekundærforgiftning av katter med flere

Hvis en mus har fått i seg gift, og en katt eller annet dyr spiser musen, kan det føre til sekundærforgiftning. Dette er en stor bekymring for mange eiere av kjæledyr. Det kan også være farlig for ville dyr som spiser musen.

Det er også derfor det ikke lenger er lov for privatpersoner å kjøpe gift i løsvekt, og heller ikke å bruke musegift ute.

2) Bruk av gift kan føre til at mus dør i veggen og gir luktproblemer

Hvis en mus har fått i seg gift og legger seg inn i veggen for å dø, kan dette føre til et stort luktproblem i huset. Det kan også være vanskelig å lokalisere hvor lukten kommer fra. Dette kan være svært ubehagelig for beboerne i huset.

I tillegg til disse problemene, kan bruk av gift være farlig for barn og andre mennesker som bor i huset. Derfor er det vanligvis best å unngå å bruke gift for å bli kvitt mus i bolighus.

I stedet kan man bruke naturlige metoder for å bli kvitt mus. Dette kan inkludere å tette sprekker og hull i vegger og gulv, å bruke feller eller å kontakte et skadedyrfirma for profesjonell hjelp.

Å unngå gift kan være en tryggere og mer effektiv måte å bli kvitt mus på i huset.

Profesjonell hjelp

Hvis man allerede har fått mus i huset, kan det være lurt å kontakte en profesjonell skadedyrkontrollør for å få hjelp til å bli kvitt problemet. En profesjonell vil kunne gi råd om hvordan man kan forebygge fremtidige problemer og gi tips om hvordan man kan musesikre huset.

Profesjonelle skadedyrkontrollører vil kunne tilby ulike metoder for å bekjempe mus i huset, avhengig av hvor omfattende problemet er. Det er viktig å huske på at bruk av gift kan være farlig og bør kun utføres av en profesjonell. Utendørs er det kun godkjente skadedyrteknikere som har lov til å benytte gift.

En profesjonell vil også kunne hjelpe med å finne ut hvor musene kommer fra og hvordan de har klart å ta seg inn i huset. Dette kan være viktig for å forebygge fremtidige problemer. En skadedyrkontrollør vil kunne inspisere huset og gi råd om hvordan man kan tette eventuelle hull og åpninger som musene kan ha brukt for å komme seg inn.

Å få hjelp fra en profesjonell skadedyrkontrollør kan være en god investering for å bli kvitt mus i huset og forebygge fremtidige problemer.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0