Hvordan ser et maurreir ut? [video]

Maur bor nesten overalt. Det bor forhåpentligvis ikke maur i huset ditt, men det bor garantert noen ute i hagen din hvis du har hage. De hører til i naturen, og hagen din er en del av naturen. De rydder, de fjerner uønskede insekter og de holder god orden – stor sett. Men det kan også bli for mange av dem. Men hvordan bor de, egentlig?

Her ser du hvordan maur bor under bakken, i sine maurreir:

Her ser du en gjeng som lager en avstøpning av maurens mange ganger og rom, under plenen. Det som ser lite ut når du passerer over dem, er egentlig ganske stort under bakken:

 

Hvor komplekse kan maurkolonier være?

Maur er det mest plagsomme skadedyret på sommeren for de aller fleste. De starter med p komme inn i boliger på våren. Nesten alle har sett en maur på kjøkkenbenken og tenkt: «det er bare én, ikke noe problem! Jeg bare dreper den.» Men det er bare toppen av kaken, elelr av “reiret”.

Her er et prosjekt der de ville finne ut hvordan mauren egentlig bor. Det blir brukt flytende sink som ble hellet opp i toppen av tua/ reiret, og vi ser her hvordan dette ser ut.  Dette viser hvor komplekst mauren bygger og graver. Gjerne i din plen eller skråning. Dette unike prosjektet tilbyr en titt bak kulissene på en koloni som det ble antatt huset over 200 000 maur.

Dette viser også at noen få små maur egentlig kan representere et voksende problem dersom de bor for nære huset ditt, og de får bygget seg store og mektige. Dette er maur som er ganske lett å bli kvitt ved å bruke Kvitt maurgranulat, og / eller Kvitt superkonsentrat eller Swirr maurmiddel i maurlokkebokser.

Dette (i videoen) belyser hva som egentlig skjer i hager over hele landet.

Ekspertene helte smeltet og flytende sink i et maurreir som lå rett under overflaten av en plen. Den tredimensjonale støpingen som ble resultatet avslører den enorme skalaen til en typisk koloni som inneholder over 100 forskjellige kamre. Dette viser at noe som kan se lite ut på bakken, kanskje er mye større under bakken.

I Norge er det hovedsakelig sort jordmaur/ sukkermaur eller stokkmaur som er problemet inne i hjemmene våre. Dette skaper et bilde av hvordan et reir blir bygget opp og hvilke type skader vi kan få dersom reir får utvikle seg over tid inne i våre hjem.

Hvordan hindre maur å komme inn i huset, og hvordan bli kvitt dem hvis de har kommet inn:

  • Tett sprekker og sprekker i og rundt hjemmet med et passende tetningsmiddel.
  • Oppbevar sukker, sirup, honning og andre søtsaker i lukkede beholdere og tørk av utsiden av beholderne for å fjerne klissete rester. (Hvis du har fått maur inn)
  • Sørg for at alle søppeldunker har et sikkert lokk og kast søppel regelmessig.
  • Rydd raskt opp fett, smuler og søl for å fjerne potensielle matkilder.
  • Reparer lekkende rør for å unngå fuktoppbygging og bruk en luftavfukter i fuktige kjellere og loft.
  • Inspiser potteplanter inne i hjemmet for tegn på maur der, og fjern plantene ved første tegn på et angrep.
  • Eliminer potensielle reirplasser ved å fjerne gamle landskapsmaterialer, overflødig vegetasjon og rusk fra hagen.
  • Hvis du er bekymret for maur på eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper. Vi kan hjelpe deg med å finne en god skadedyrbekjemper der du bor.

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
0