Hvordan bli kvitt rotte i huset raskt

Rotter og andre gnagere er uvelkomne gjester i alle hus. Ikke bare skremmer de deg og gjør deg flau når de løper forbi noen i hjemmet, men de forårsaker også betydelig skade. De tygger i klær, mat og alt annet de kan finne, og dette forårsaker et stort tap. Det blir ennå større tap hvis de forårsaker vannlekkasje eller brannskade. Derfor, hvis du mistenker at du har disse inntrengerne i boligen din så må du handle raskt.

Det er to ting du må gjøre:

Stopp rottene fra å komme inn

I og med at du har rotter i boligen så har de kommet inn et sted. Dette stedet må du tette igjen. Vi anbefaler bruk av musebørste (som fungerer like godt mot rotter) og en spesiell stålull. Dette er to lettbrukte tettemidler som brukes der det er sprekker, hull eller åpninger der rottene kan komme seg inn. De trenger ikke mye mer enn en drøy centimeter for å skvise seg inn. Det er spesielt i vinterhalvåret at rotter kommer seg inn for å finne mat og husly.

Du må forsegle alle åpninger de kan bruke, for eksempel ventiler, underjordiske passasjer og åpne områder rundt avløpsrør og vannrør. Ved å gjøre det, vil eventuelle rotter i åkeren, byen eller nærliggende områder bli lukket ute av ditt bygg, og du vil nyte et fredelig liv.

montering av musebørste

Avlive eller flytte rottene som er inne

Når du nå vet at nye rotter ikke kommer inn så må du også fjerne de rottene som er på innsiden. Du kan enten bruke klassiske klapp-rottefeller, multikill rottefelle slik som STA-25 for å avlive dem, eller bruke levende fangst rottefelle som fanger rotter levende og der du må omplassere dem.

Rotter er veldig intelligente dyr, og det kan være vanskelig å få dem til å gå i feller. Spesielt hvis de har blitt tatt i en felle før men kommet seg unna. Stikkord da er å tilvenne dem til fellene mens fellene er deaktiverte, og deretter aktivere fellene. Bruk mange feller og bruk lokkemat som du ser rottene liker. Sørg også for at alle andre matkilder enn fellene blir eliminert. Da vil rottene bli mer og mer sultne og vil tvinges bort til fellene for å spise.

Uansett må du sørge for å fange rottene og få dem ut av din bolig, døde eller levende.

PS: IKKE BRUK GIFT mot rotter som er innendørs i huset. De vil kjenne seg syke og oppsøke et hulrom der du ikke får tak i dem, og de vil kunne dø der og råtne. Det skaper et stort luktproblem. Bruk feller!

Anbefaling: Hold det ryddig på utsiden og inne

Rotter elsker et rotete miljø, så de får et sted å gjemme seg. Derfor, hvis du holder hjemmet og uteområdene dine rene og ryddige, vil de ikke få et godt miljø. Sørg alltid for at hjemmets gulv og overflater forblir rene, og fjern eventuelle matartikler og smuss som kan tiltrekke seg skadedyr. Tørk eller samle opp søl så snart som mulig og sørg for at du rengjør selv de mørkeste hjørnene i hjemmet ditt. Tøm matsøplen ofte, og sørg for minst mulig tilgang til mat.

En annen strategi er å holde utendørs søppelbøtte borte fra hjemmet ditt. Innendørsbeholderen din skal alltid være tett lukket og tømmes ofte. Bytt i tillegg matbeholderne til metall- eller glassalternativer som rotter ikke kan ødelegge. På denne måten vil ikke gnagere finne tilgang til mat og vil ikke ha en grunn til å fortsette å besøke huset ditt.

Konklusjon

Ikke la gnagere ødelegge komforten din og ødelegge eiendommen din. Du kan som oftest fint lykkes med å utrydde rottene selv samt stenge dem ute fra selve bygget. Hvis du ønsker rådgivning så ta kontakt så vil vi vise deg hvilke produkter du bør bruke og hvordan du skal bruke dem. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette selv så kontakt våre profesjonelle utryddere og nyt et rottefritt hjem. Strategiene ovenfor vil jage bort eksisterende skadedyr og forhindre at nye invaderer stedet. Så dette er en varig løsning.

Skadedyrproffen.no er en nettbutikk som fokuserer på å levere kjempegode gjør-det-selv løsninger innen skadedyrbekjempelse. Vi leverer mye til kontroll av mus og rotter, med gode musebørster, musefeller og rottefeller. I tillegg leverer vi mange produkter til deg som ønsker deg mindre sukkermaur, edderkopper og ellers insekter i hus.

Samt at vi hjelper mange kunder ved å svare på spørsmål, gi gode løsninger til å få bort ulike skadedyr. I tillegg til formidling av gode skadedyrtjenester rundt i hele landet.

Funderer du på noe i artikkelen så vil vi gjerne høre fra deg.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0