Hvordan bli kvitt den svarte jordmauren?

Svart jordmaur, også kalt sukkermaur, er ganske plagsom om våren og sommeren. Den starter gjerne opp tidlig om våren og kan da komme krypende inne, og er da på let etter mat. Hvis den finner mat så kommer den gjerne igjen, men da med et haleheng av andre maur. For de har funnet en matkilde, og de er sultne. Det vil da tilta med antall maur, og de kan bli virkelige plagsomme.

For å bli kvitt mauren er det viktig å finne ut om reiret befinner seg inne eller ute. Det du må se etter er hvor de kommer fra. Noen ganger kommer de bare ut fra veggen, og da kan det være de bor inne i selve huset. Men andre ganger kan du spore dem tilbake til en eller annen sprekk ut, og du vil se at de kommer utefra. Det er litt forskjellig behandling om mauren bor ute eller inne.

Sort jordmaur er egentlig ganske lett å få vekk. Du bør bruke forgiftet mauråte. Poenget med forgiftet åte er at maurene skal spise åte og bringe giften tilbake til reiret hvor larver og dronning får giften i seg. Det kan derfor ta noen uker før alle maurene er døde.

Åten legges ut så nære reiret som mulig og man må sørge for at det hele tiden er nok åte. Daglig ettersyn er nødvendig. Svart jordmaur prioriterer ofte enkelte typer av næring, og vil derfor gjerne fortsette å spise det de nettopp har spist. Det kan derfor være viktig å hindre mauren å spise andre søte saker når bekjempelsen foregår. Man bør også forsøke flere produkter for å se hvilke produkt mauren foretrekker. Hvis ikke mauren spiser åten, bør du forsøke med et annet produkt. Det bør være åte til stede også et par uker etter at siste maur er observert i tilfelle det klekkes nye maur inne i reiret. Det er viktig at åten beskyttes mot små barn og kjæledyr, og derfor anbefales åtestasjoner for sukkermaur.

Så hvor plasserer du åtet for sort jordmaur?

Hovedregelen er å plassere det så nær reiret som mulig. Hvis mauren bor ute så kan du med fordel bruke forgiftet granulat (krystaller) som du legger der du ser mauren går inn i huset. Da vil mauren ofte stoppe der og spise der, i stedet for å gå inn i huset. Da får du stoppet dem, og bekjempet dem samtidig.

Hvis du ikke vet hvor mauren kommer fra, eller tror den bor i huset ditt, så bør du bruke gelbasert maurmiddel. Nippon, Swirr og Kvitt er de vi anbefaler. Aller mest anbefaler vi FERSK Swirr mauråte eller Kvitt Super Konsentrat maurmiddel. Hvis du kjøper ferdige maurbokser i en vanlig butikk så risikerer du å få uttørret og gammel gele, og den er ikke på langt nær så effektiv. Bruk noe du vet er ferskt. Her hos Skadedyrproffen selger vi så mye maurmiddel at vår maurmiddel alltid er FERSKT.

Gelbasert maurmiddel for sort jordmaur bør plasseres så nær reiret som mulig, og der du ser at det er mye maur. Enten der det er maursti, eller der de samler seg. Sjekk etterpå at de flokker seg rundt maurboksen/ åtestasjonen og kommer igjen og igjen. Husk å ha hyppig refill. De bør ikke gå tomme.

Det er også veldig viktig å ikke bruke andre bekjempelsesmidler samtidig med åten, fordi dette forstyrrer maurene som da raskt kan legge om stiene sine. Du kan gjerne kombiner eulike typer mauråte (og vi anbefaler å kombinere Swirr og Kvitt), men aldri bruk noe annet samtidig.

Sprøytemiddel brukes alene aldri sammen med åte. Dette er bortkastet bruk av åte.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
0