Hvor kommer mus inn i huset?

Å ha mus i huset kan være en plagsom opplevelse for deg, og det kan være vanskelig å finne ut hvor gnagerne kommer fra. Uten at du vet inngangspunktet for musene, kan det være vanskelig å vite hvordan du kan forhindre at de kommer tilbake i fremtiden. Det er derfor viktig for deg å forstå hvordan og hvor mus kommer inn i hjemmet ditt, slik at du kan ta de nødvendige skrittene for å forhindre at de kommer tilbake.

Vi snakker ofte med folk som hører lyder i veggene, eller er sikre på at de har fått mus i veggen eller en rotte på loftet. Og de lurer på hvordan de kom seg dit.

Her skal vi se på alle mulige måter mus kan komme inn i hjemmet og hvilke metoder som kan brukes for å hindre dem i å komme inn. Vi vil også gi deg tips om hvordan du identifiserer hvor musene kommer inn, slik at du kan begynne å ta de nødvendige skrittene for å holde dem ute. Mot slutten av denne artikkelen bør du ha en god forståelse av hvor mus kommer inn i huset og hvordan du kan forhindre dem.

1. Hull og sprekker i vegger

Et av de vanligste stedene mus kan komme inn i huset ditt er gjennom hull og sprekker i veggene. Selv de minste sprekker og sprekker kan gi en inngang for mus. Både mus og rotter kan komme inn i bolig og hytte via små åpninger. Mus kommer seg inn via hull ned til nøkkelhull størrelse. Det er avgjørende å sikre at alle åpninger, sprekker og hull er ordentlig forseglet for å forhindre at de kommer inn.

Så det er viktig å se etter små hull og tette dem deretter.

Steder å sjekke

Sørg for å se etter åpninger rundt vinduer, rør og andre inngangspunkter. I tillegg bør du sjekke fundamentet, hjørnene på veggene, terskelene og dørene til huset ditt. Hvis du finner noen åpninger, fyll dem med stålull eller silikonforsegling for å holde mus ute. Hvis hullene er store så anbefaler vi å bruke musebørster.

Bak kledningen

Et veldig vanlig problemområde for hus som er eldre enn 15 år, men gjerne også yngre hus, er overgangen mellom grunnmur og trekledning. Dette gjelder både stående og liggende kledning. Noen ganger er det montert musebånd der, men musebåndet kan være skadet eller feil montert. Men i de fleste tilfeller er det ingenting som hindrer nus å komme inn der. I og med at de er dyktige klatrere så kan de tas seg inn der og komme inn via vegg eller loft.

I de tilfellene er det absolutt enklest å legge musebørste mellom kledning og bakveggen. Det kan ofte gjøres på minutter, uten noe spesialverktøy eller demontering.

Musebørster anbefales av proffene

2. Avløp og andre rør

Avløpsrør

Mus kan komme inn i hjemmet ditt gjennom avløp og rør. Mus er utmerkede klatrere og er flinke til å presse seg gjennom små sprekker og hull, og de er flinke til å utnytte plassen mellom rør og bygget. Rotter kan gå inne i avløpsrør, men mus går på utsiden. Vi anbefaler veldig å bruke den spesielle stålullen mot mus og rotter. Det er en egen laget i rustfritt stål som er govere enn de man kjøper til bruk i kjøkkenoppvasken.

Tips: Det er veldig vanlig at mus og rotter kommer inn i selve kjøkkenbenken gjennom hullet som avløpsrøret fra kjøkkenvasken går ut. Sjekk der.

Ved varmepumpen

Ett av stedene mus kan komme inn er gjerne der rørene til varmepumpen går igjennom veggen. Det hender man ikke har fuge eller skum der, og da kan de komme seg inn der. Der anbefaler vi å fuge igjen, alternativt sammen med stålull mot mus og rotter.

3. Sprekker rundt dører og fotlister

Mus er kjent for å være utmerkede klatrere og kan ofte få tilgang til huset gjennom små sprekker og sprekker rundt dører og fotlister. Disse åpningene kan være så små som 6-7 millimeter, som er bred nok til at en mus kan presse seg gjennom. Mus kan også finne veien inn i huset gjennom skadet vegg og hull under garasjeporter (der garasjen er en del av huset). Det er viktig å sjekke disse områdene for eventuelle skader eller åpninger og reparere dem så snart som mulig for å hindre mus i å komme inn.

4. Hull rundt ledninger

Mus er dyktige klatrere og kan presse seg gjennom bittesmå hull, selv de så små som tiøring for de som husker dem. Altså ca 6 mm og oppover i diameter. Hvis du har ledninger som går ut gjennom ytterveggene, kan de komme inn gjennom hull eller hull rundt ledningene. Sørg for å tette alle hull rundt ledninger ordentlig med god stålull eller fugemasse. Legg spesielt merke til der varmepumpens ledninger og rør går ut.

5. Uforseglede lufteventiler

Uforseglede luftventiler er et annet potensielt inngangspunkt for mus. Hvis luftventilene ikke er ordentlig forseglet, kan de gi mus enkel tilgang til hjemmet ditt. Gnagere kan tygge gjennom plast, gummi og andre materialer for å komme seg inn. Sjekk rundt ventilene og inspiser dem for tegn på tygging eller skade. Hvis du finner noen, er det viktig å reparere dem så snart som mulig. Å forsegle alle luftventiler med stålnett kan være viktig. samt også å tette igjen på utsiden av luftekanalen. Der kan du bruke fugemasse eller ekspanderende skum (vær forsiktig!).

Som konklusjon kan mus komme inn i huset ditt gjennom mange forskjellige inngangspunkter. Mus trenger bare et hull på størrelse med en krone for å passe gjennom, og de kan klemme seg inn i trange plasser. Den beste måten å holde mus ute av huset på er å forsegle eventuelle tilgangspunkter med fugemasse, stålull eller musebørste (husk å velge produkter av høy kvalitet.)

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0