Hva du bør gjøre med flygemaur i hjemmet ditt? Tips og triks

Når det gjelder skadedyr i hjemmet, er maur en av de vanligste problemene. Disse små insektene kan komme inn i huset ditt gjennom sprekker og åpninger, og de kan være en plage å bli kvitt. Flygemaur er en spesiell type maur, som egentlig ikke er en egen art, som kan være spesielt irriterende, da de har vinger og kan fly rundt i hjemmet ditt. Hvis du har oppdaget flygemaur i hjemmet ditt, lurer du kanskje på hva du skal gjøre med dem.

Hva er flygemaur?

Flygemaur er en type maur som har vinger og kan fly. Dette er ikke en egen maurart, men hanner og unge dronningmaur som klekkes med vinger. Flygemaur er avgjørende for videreføring av maursamfunnet, da de er ansvarlige for å spre seg og danne nye kolonier.

Flygemaur kan være plagsomme når de svermer i store mengder, men de er helt ufarlige for mennesker og dyr. De er vanligvis på jakt etter et nytt sted å etablere en ny koloni, og vil ikke angripe eller skade noen.

Det er viktig å merke seg at flygemaur vanligvis bare har vinger når de gjør seg klare til å utvide sine kolonier. Om sommeren kan de rett og slett ha kommet seg inn gjennom en åpen dør eller gjennom et annet hull eller sprekk.

Men hvis man opplever store ansamlinger med flygemaur inne i hjemmet, bør man kontakte en skadedyrkontroll for å få råd eller hjelp til å fjerne dem på en trygg og effektiv måte. For da er det et tegn på at det bor maur inne i huset et sted. Det kan også være lurt å tette igjen eventuelle åpninger og sprekker for å hindre at maur og andre skadedyr kommer inn i hjemmet.

Hvis de svermer inne i huset, og du ser hvor de kommer ut, så kan du umiddelbart spraye Permetrin spray på dem, eller støvsuge dem opp og senere ta ut støvsugerposen.

Hvilke maurarter ser man oftest som flygemaur i Norge?

Norge finnes det rundt 60-70 kjente maurarter, og noen av dem kan bli flygemaur. Noen av de vanligste maurartene som blir flygemaur i Norge er sort jordmaur (sukkermaur) og stokkmaur.

Sort jordmaur blir små flygemaur

Sort jordmaur er en vanlig maurart i Norge, og de kan bli små flygemaur. De kan være plagsomme, men de utgjør ikke en stor trussel. Flygemaur kan bare fly i en kort periode, og hvis de ikke finner en ny koloni å slå seg ned i, vil de dø etter kort tid.

Ofte vil man ute se at de lander på lyse ting, som for eksempel en sølvfarget eller hvit bil, og andre lyse flater. De kan dukke opp fra sand, mellom heller, fra jord og ofte fra steiner.

Stokkmaur blir store flygemaur

Stokkmaur er en annen vanlig maurart i Norge, og de kan bli store flygemaur. De kan være mer plagsomme enn sort jordmaur fordi de kan ødelegge treverk i huset (ikke flygemaurene, men de vanlige maurene). Hvis du ser store svermer av flygende maur i huset ditt, kan det være et tegn på at du har en stokkmaurkoloni i huset. Dette bør du ta tak i for å fikse.

Hvis du har en stokkmaurkoloni i nærheten av huset ditt, kan det være lurt å enten fjerne kolonien, eller i det minste følge med på at den ikke anlegger maurstier mot huset ditt..

Hvorfor dukker det opp flygemaur inne?

Flygemaur er en vanlig syn om sommeren, og mange opplever å finne dem inne i huset sitt. Men hvorfor dukker det opp flygemaur inne? Det kan være flere årsaker til dette.

For det første kan det være at flygemaur har kommet seg inn i huset gjennom et åpent vindu eller en dør. Dette er vanligvis ikke et stort problem, da det ofte bare er noen få maur som har forvillet seg inn. Hvis dette er tilfelle, er det ingen grunn til bekymring.

Men det kan også være at flygemaur kommer fra en maurkoloni som holder til inne i huset. Dette er et tegn på at huset har en infestasjon av maur, og det kan være nødvendig å gjøre en del for å bli kvitt dem. Maurkolonier kan bo i vegger, gulv eller i for eksempel kjeller, og det kan være vanskelig å oppdage dem før det er for sent.

Slik blir du kvitt flygemaur i hjemmet ditt

Hvis man opplever store svermer av flygemaur inne i huset, er det derfor viktig å bli kvitt maurkolonien. Det er også viktig å ta forebyggende tiltak for å hindre at maur kommer seg inn i huset, som å tette hull og sprekker og sørge for å holde mat og søppel borte fra maur.

Hvis du ikke vet hvor de bor: Bruk forgiftet mauråte som du setter ut så de kan spise det

Hvis du ikke vet hvor flygemaur kommer fra, kan du bruke forgiftet mauråte. Dette er en langsomvirkende metode som tar tid, men det kan være effektivt hvis du ikke har funnet maursamfunnet ennå. Sett ut mauråten der du har sett flygemaur og la dem spise det. Etter noen dager vil de dø, og du kan kaste bort mauråten.

Det er viktig å være tålmodig når du bruker denne metoden, da det kan ta noen uker før du ser resultater. Sørg også for å følge bruksanvisningen nøye.

Hvis det er store flygemaur kan du bruke gjør-det-selv pakken mot stokkmaur.

Hvis det er små flygemaur kan du bruke gjør-det-selv pakken mot små maur inne.

Hvis du vet hvor de bor: Bruk kontaktdrepende maurmiddel og utrydd maursamfunnet raskt

Hvis du har oppdaget hvor flygemaur kommer fra, kan du bruke et kontaktdrepende maurmiddel for å utrydde maursamfunnet raskt. Dette kan være en effektiv måte å bli kvitt maur på, men du må være helt sikker på at det ikke finnes noen satelittsamfunn og at du kan bekjempe hele maurkolonien på ett forsøk. Sørg for å følge bruksanvisningen nøye og bruk verneutstyr når du bruker produktet.

Til å direkte bekjempe maur inne i huset anbefaler vi Trinol Maurvanningsmiddel, Permetrin spray og en pumpekanne som ikke er for stor. Her er gjør-det-selv pakken mot skogsmaur som også egner seg veldig fint til å bli kvitt stokkmaur og sukkermaur.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0