Historisk musefelle (video)

Dette er en interessant musefelle. Selv om dagens musefeller for levende fangst kanskje er mer praktisk i bruk, og like effektive, er dette et spennende tilbakeblikk til fordums dager med egne feller for levende fangst eller avliving.

Se denne videoen, fra Rob Morrison i The Curiosity Show

Slik fungerte musefellen

Det ble lagt et agn i en liten sideboks med gitter. Det gjorde ar musen kunne lukte og se maten, men ikke spise.

  1. I et forsøk på å komme til maten gikk musen inn i en “tunnel” og en fall-lem lukket musen inne.
  2. Eneste veien videre var å klatre opp en bratt sylinder. Inne i denne var det en ny lem som var fjørbelastet. Musen klarte å dytte den til side og klatre videre  oppover, og da falt denne lemmen inn igjen og stengte returveien for musen.
  3. Når musen dyttet på lemmen så ble også den første fall-lemmen hevet, og det gjorde at en ny mus kunne komme seg inn i tunellen, og dermed var fellen klar for å fange igjen.
  4. Veien videre for den første musen var da litt opp og inn på en plate. Når musen kom på kanten av denne så tippet denne ned, og musen falt ned i en beholder.
  5. Neste mus gikk akkurat samme vei, og endte opp i samme beholder, og fellen var igjen klar for en tredje mus. Og slik kunne den fange mange mus.

Dette er nesten slik moderne “levende fangst feller” fungerer, om enn litt enklere men like effektive.

Ønsker du å fange mus inne i huset for så å slippe dem uskadde ut i naturen på utsiden av huset så anbefaler vi feller for levende fangst. Det som er viktig da er å tette huset for at nye mus ikke kan komme inn. Vi anbefaler å bruke musebørster til å tette huset ditt. De er lette å legge, er svært effektive mot mus og varer i mange år. I veldig mange år faktisk.

PS: Jeg har mistanke om at den beholderen som musen falt ned i egentlig skulle inneholde vann, og dermed at musen skulle drukne. Det er i tilfelle en bestialsk måte å behandle mus på, og jeg håper at fellen ble brukt til levende fangst. Da kunne musene slippes ut slik som med moderne fangstfeller.

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0