3 måter å bli kvitt mus i huset på uten å bruke gift

Ok, så du har fått mus i huset og ønsker å bli kvitt den eller de uten å bruke musegift. Hva gjør du da? Her er noen virkelig gode måter å eliminere mus og rotter uten å måtte ty til musegift.

Gift er farlig for både mennesker og dyr, og selv om gift skal brukes i forpakninger som gjør at katter og hunder ikke skal få tilgang til den, så er det alltid en risiko forbundet til bruk av gift. I tillegg er det et stort problem hvis en mus har fått i seg gift og legger seg inn i veggen for å dø der. Da vil det bli et skikkelig stort luktproblem i huset. Derfor anbefales stort sett ikke gift for å bli kvitt mus i bolighus. Hva skal man gjøre da?

Når det gjelder utryddelse av mus i hus, er ikke gift svaret. I denne artikkelen skal jeg fortelle deg flere utprøvde måter å eliminere mus fra hjemmet ditt uten å bruke gift.

Metode 1: Bruk en vanlig musefelle

MusefelleDu trenger ikke en katt. Du trenger ikke en hund. Og du trenger definitivt ikke en hagle. Nøkkelen til å fange en mus er en enkel, men godt laget felle. Fellen trenger ikke være komplisert. Ofte er en enkel felle det beste.

Musefeller er tilgjengelige i alle former og størrelser for nesten alle bruksområder. De kommer i et bredt spekter av farger, størrelser og former. Noen kommer alene, og andre musefeller har beskyttelsesboks slik at andre dyr eller feller ikke skal gå i fellen.

En standard musefelle består av to deler: En plass for lokkeagn/ lokkemat som gjør at musen finner feller “uimotståelig”, og en mekanikk som avliver musen uten smerte.

Lokkemat: Tradisjonelt sier man i Norge at ost er det beste agnet, men i virkeligheten er ikke ost så bra. Det er stort sett bedre med peanøttsmør eller noe annet som avgir en god og fristende lukt, og som består av noe musen ønsker å spise.

Mekanikk som avliver: Det er viktig at denne mekanikken er stabil og fungerer konsist – og slå til når den skal. En vanlig “gammelmodig musefelle” fungerer helt fint, men de nyere typene er enklere å sette opp, mer renslig i bruk og ofte mer stabile i bruk.

Det aller viktigste er at den ikke klapper sammen når den ikke skal, og at den klapper sammen – og på en sterk nok måte – når den skal. Den skal ikke fange musen og holde den fast, men drepe den med ett slag. Musen skal ikke kjenne smerte. Våre feller er slike som fungerer når de skal, og de dreper musen med ett slag.

Metode 2: Bruk en automatisert og motorisert felle

3 måter å bli kvitt mus i huset på uten å bruke gift 2For å unngå å kaste bort tid og energi på skadedyrbekjempelse, prøv å bruke en automatisk musefelle. Denne vil ikke bare kunne avlive én enkelt mus, men faktisk kunne avlive 10-20 mus for hver gang du sjekker den. Multikill er en slik musefelle.

Dette er den type feller som de fleste profesjonelle skadedyrteknikere bruker når de skal få kontroll over et område med mye mus.

I likhet med tradisjonelle musefeller har den et sted der man har lokkematen. Peanøttsmør er en mye brukt løsning. Det fungerer godt.

Videre har den en mekanisk løsning med et trykkluft stempel, som gir musen et veldig hardt slag i hodet, og på den måten avliver den med bare ett slag. En innebygd sensor vil fellen aktiveres når en mus er borti den, noe som resulterer i umiddelbar død. Fordi fellen er utformet slik den er så blir slaget veldig presist på rett sted på musen, og dermed så avliver den musene veldig sikkert.

Den døde musen faller så ned i en oppbevaringsboks, eller på bakken, og fellen nullstiller seg og er klar til neste mus som ønsker å prøve seg på lokkematen.

Disse fellene er stort sett drevet av en gasspatron, så de er ikke avhengige av strøm.

Disse musefellene er også veldig renslige i bruk, og stort sett ordner de seg selv.

De mer avanserte versjonene av disse fellene har også mulighet til å sende “fangstrapport” via internett til deg, noe som kan være kjekt hvis du skal ha den på hytten eller på et annet sted der du vanligvis ikke er hver dag.

Metode 3: Bruk en musefelle for levende fangst

Det er mer og mer populært med musefeller som ikke dreper musen, men som fanger den slik at den kan slippes ut i skogen. Altså at man flytter den fra å være inne i huset ditt, til ut i naturen der den hører til.

Disse fellene er ment å fange musen, ikke skade den. Mens noen tradisjonelle feller kan være veldig smertefulle fordi de ikke avliver musen umiddelbart, slipper musen kun med litt alenetid i en felle når du bruker en felle for levende fangst.

Det er ingen grunn til å være grusom mot musa. Levende fangstfeller har vært brukt i lange tider, men nå blir de mer og mer populære.

Disse fellene består av relativt enkle mekaniske løsninger: Musen ledes inn i en eller annen “tunnel”, og der ledes den inn i et siderom i fellen. I det øyeblikket den kommer inn i oppbevaringsrommet så lukkes døren bak den, og den kan ikke lenger gå tilbake der den kom fra. Dermed er den fanget, uten at den har fått noe slag eller annen fysisk påkjenning.

Det er viktig at levende fangst feller ettersees jevnlig, og at musen(e) slippes løs der de kan få lov til å være.

Tett alle inngangssteder for musen, slik at mus ikke kommer seg inn i huset

Det som er veldig viktig å få frem er at mus alltid vil klare å komme seg inn i huset igjen dersom du ikke har tettet hullet eller sprekken der den kom seg inn.

Derfor bør du høyt prioritere å finne ut hvordan musene kommer seg inn, og deretter tette de stedene med materialer som musen ikke liker å gnage seg igjennom. Et slikt materiale kan være stålull. Det er et materiale som musen avskyr fordi det stikker.

Konklusjon

Du kan bruke hvilken som helst av felletypene nevnt over, og de har alle sammen sine svake og sterke sider. Det som er felles for dem alle er at du bør tette alle inngangssteder for mus, slik at du kan jobbe med å fjerne dem som er på innsiden av husets vegger, og hindre at nye kommer til.

Her på Skadedyrproffen har vi feller for enhver anledning, og vi tilbyr kun feller som vi har erfaring med at fungerer godt.

 

Finn produktene du trenger:

Annen relevant informasjon

Vinner av trekningen 2. mai

Vinner av trekningen 2. mai

I april 2024 fant vi ut at vi ønsker flere tilbakemeldinger på produktene vi selger, slik at du enklere kan se hvilke produkter som er anbefalt....

les mer
Beste maurmiddel 2024

Beste maurmiddel 2024

Hvilket maurmiddel er det mest effektive for bekjempelse av maur? Det finnes mange produkter med løfter om å være de t beste maurmiddelet. Vi vil...

les mer
Brunskogsnegl

Brunskogsnegl

Brunskogsneglen, også kjent som mordersnegl eller iberiaskogsnegl, er en invasiv art som har forårsaket problemer i Norge siden den først dukket opp...

les mer
0