Hvordan bli kvitt maur ute?

Hvis du oppdager at du har maur som kryper rundt på utsiden av hjemmet eller strukturen, bør du også vurdere å behandle utendørs for å unngå nye angrep innendørs. I tillegg så er det jo ikke kjekt med maur som ødelegger ripsbusker eller frukttrær. Så nå skal vi ta for oss hvordan du blir kvitt maur ute.

 

Rydd opp og få vekk det som er attraktivt for mauren

Akkurat som å behandle innendørs, må du eliminere eller endre miljøet rundt hjemmet ditt som gjorde at maurene fant eiendommen din attraktiv til å begynne med.

Forebygge betyr mer enn å rydde opp mat som har blitt utelatt eller å feie opp enkelte områder.

Når det gjelder maurkontroll, betyr forebygging å endre eller fjerne de tingene maur trenger for å leve. Alle skadedyr, inkludert maur, trenger tre hovedelementer for å eksistere på eiendommen din:

  • Mat
  • Vann eller tilstrekkelig fuktighet
  • Husly

Hvis det er frukttrær på eiendommen, plukk frukt fra trær når de er modne og plukk nedfalt frukt fra bakken. Da fjerner du maurens mat.

Utendørs søppeldunker og søppelcontainere gir mat og ly for skadedyr, så oppbevar dem så langt unna boligen som mulig og se etter tettsittende lokk.

Vask ut søppeldunker og søppelcontainere med en salmiakk ved behov.

 

Maur i hagen

Å ha noen maur i hagen din eller i nærheten av hjemmet ditt er normalt og er faktisk nødvendig for å holde andre skadedyrpopulasjoner under kontroll. Når maurene blir så mange at de begynner å bevege seg innendørs eller kverke ripsbuskene, må du vanligvis behandle dem utendørs på tomta.

Sprøyting av maur ute

Det er mange konsentrerte insektmidler på markedet som er merket for å drepe maur. Siden bare rundt 10-20 % av en maurkoloni sannsynligvis vil dra ut for å søke etter mat, vil disse sprayene ikke kontrollere kolonien tilstrekkelig.

Den andre ulempen med å bruke maursprayer er at maur er følsomme for de fleste insektmidler og vil prøve å unngå det behandlede området, noe som reduserer sprayens effektivitet ytterligere.

Vi anbefaler ingen bruk av sprøytemidler ute rundt boligen.

Dersom du skal bruke sprøytemiddel, skal dette være en direkte behandling av et avdekket samfunn, hvor du kan eliminere hele samfunnet i en behandling.

Behandling ar reir/tuer utendørs, bør planlegges. Ikke forstyrr et samfunn før alle hjelpemidler er på plass.

Vi bruker et hurtigvirkende sprøytemiddel. Vi sprøyter først ett «sperrebelte» i god omkrets rundt reiret eller tua. Det vil si at man sprøyter en ring rundt tuen, slik at mauren ikke kan rømme. Denne ringen er kontaktdrepende, sik at hvis mauren rømmer så vil den dø i forsøket.

Deretter avdekker vi tua raskt og påfører sprøytemiddel direkte i samfunnet. Når det er egg og larver synlig, er du i nærheten av senter, dette er i området dronninger befinner seg.

Dersom du skal foreta en vellykket bekjempelse, er dette området det viktigste å behandle direkte.

ANBEFALT: Utendørs bruk av mauråte

Å bruke et mauråte utendørs vil tillate deg å utrydde maur som er lenger unna strukturen din.

Vi anbefaler at du bruker både en type åte i gel form og en granulert form. Dette siden maur kan være kresne og noen ganger bare åten i gel form, eller noen ganger bare godta granulatåten, avhengig av hvilke ernæringsbehov de prøver å dekke.

Du kan bruke begge åteformuleringene samtidig. Du bør plassere stasjonene i nærheten av områder der du ser høye nivåer av mauraktivitet. Sjekk stasjonene ofte og fyll på åte etter behov, til maurbestanden er eliminert.

Du bør bruke åtestasjon til gel basert maurmiddel, ellers vil det raskt bli ødelagt eller regne bort.

Produktanbefalinger for maur ute

Kvitt granulert åte

Swirr maurgele

Åtestasjoner for beskyttelse av åte (sukkermaur)

Trinol vanningsmiddel mot maur (maurtuer)

bli kvitt maur ute
0