Bli kvitt maur inne

Her får du vite hvor enkelt du kan få kontroll på maur som kommer inn i hus og bygninger, og dermed bli kvitt problemet.

Dette er så enkelt at alle kan gjøre det, men det må gjøres på rett måte ellers kan du oppleve å få et større problem om 1-3 år.

Les denne enkle maurguiden, og følg den, så vil du bli kvitt maur enkelt og greit.

 

Hvilken type maur vil du bli kvitt?

Sukkermaur

Små sorte maur på mellom 3-6 mm. lengde. Veldig vanlig innendørs i Norge. Tidlig om våren kan man se enkeltvis, men senere på våren og sommeren gjerne i flokker. Dette inkludrer flyvemaur.

Klikk her for info om å bli kvitt sukkermaur inne

Her er komplett pakke maurmiddel for sukkermaur

 

Bli kvitt maur inne 2

Stokkmaur

Store maur med rød kropp, og helt sort hode og ende. Til forskjell fra skogsmaur så har stokkmaur helt sort hode. (Ved å ta fingeren bortil vil en stokkmaur bare gå rundt fingeren, men en skogsmaur vil angripe.)

Klikk for info om å bli kvitt stokkmaur inne

Her er komplett pakke maurmiddel for stokkmaur

 

Stokkmaur kjennemerker

Maur inne = et potensielt stort problem

Både sorte jordmaur (kjent som sukkermaur) og stokkmaur kan påføre bygninger store skader. I tillegg er de ganske generende og generelt uønsket i ethvert hus.

Selv om mange har dårlig erfaring med å få fjernet maur som har kommet seg inn. så er det egentlig ganske lett.

Her får du vite det du trenger for å bli kvitt store og små maur inne:

Bli kvitt maur inne

Løsningen på maurproblemet

Det er to hovedmetoder man bruker på maur og her er de beskrevet kort:

 

1) Uskadeliggjøre/ fjerne reir

I mange tilfeller har maurene bosatt seg inne, og da må du få fjernet dem. I praksis betyr dette som oftest å bruke forgiftet åte.

Bruk forgiftet åte

Vi anbefaler å bruke forgiftet åte som maurene spiser. Det fine med åte er at maurene tar denne med seg hjem til tuen/reiret, og der spres denne maten til larver og andre maur.

Det er især dronningen man ønsker å ramme, for når dronningen er uskadeliggjort så vil tuen/reiret også bli uskadeliggjort.

Dette fungerer også som middel mot flygemaur, da flyvemaur bare er kjønnsmoden sukkermaur eller stokkmaur.

I Skadedyrproffens maurpakker får du alt du trenger for en rimelig pris. Du får også en steg for steg guide, og muligheten til å stille spørsmål til profesjonell skadedyrekspert.

Se pakkeløsningene her

 

2) Stenge ute

Man stenger dem ute ved å tette sprekker og åpninger de kommer inn gjennom.

I tillegg kan man bruke kontaktdrepende gift som man legger i en remse på steder der man ikke ønsker at de skal krysse. Da kan ikke maurene komme inn, og du slipper problemet.

Når maurkolonien har fått etablert seg så er den beste løsningen å legge forgiftet åte på stedet de kommer inn. Maur ønsker ikke gå lengre enn nødvendig for å finne mat, så de vil sannsynligvis stoppe der. Da vil de i tillegg ta dette med seg til tua, som vil bli redusert, eller aller helst bekjempet.

Bli kvitt maur

Alt du trenger på ett sted

Her får du komplette maurpakker som gir deg alt du trenger:

Rett metode + rette produkter = suksess!

Vi anbefaler å bruke to ulike typer mauråter for å få best effekt. I tillegg er det viktig at du benytter passende åtestasjon.

I Skadedyrproffens maurpakker for innendørsbruk får du derfor med 2 ulike typer åter, rett åtestasjon til maurtypen du vil bli kvitt, samt en enkel steg for steg guide.

Se maurpakke for sukkermaur

Se maurpakke for stokkmaur

 

Slik blir du kvitt SUKKERMAUR INNE 🐜

Sukkermaur er små svarte maur inne. Sukkermaur (sort jordmaur) kan enten bo ute og komme inn på matjakt, eller den kan bo inne hele tiden. I begge tilfeller kan du relativt enkelt få den bort.

Hvis du opplever å ha maur i huset i februar og mars, da bor den mest sannsynligvis inne. Men oppdager du mauren når det er varmt ute om våren, så er den nok bare på matjakt.

Her er ulike behandlinger:

1) Når mauren bor ute:

Tidlig på våren kommer ofte sukkermaur/ svart jordmaur inn i hus for å lete etter mat.

De kommer altså da ofte utenfra og inn i huset. Så de bor utendørs, men kommer på matjakt inne.

Dette problemet forsvinner ofte av seg selv når mattilbudet blir større utendørs. Men det kan uansett være flott å bli kvitt mauren.

2) Når mauren bor inne

Når mauren bor inne så medfører det mulige problemer for huset i tillegg til at det ikke er greit å ha maur overalt. Man bør da prioritere å nedkjempe reiret og få vekk mauren for godt. Dette gjelder også når man har sukkermaur i veggen. Heldigvis er ikke det så vanskelig når du gjør dette på rett måte.

Bruk forgiftet åte

Her er en liste over produktene vi anbefaler for å bli kvitt maur.

Plassering av maurmiddel når mauren går inn i huset utenfra: Dersom du enkelt kan finne hvor mauren kommer inn i huset, kan du legge et forgiftet åte i granulat, eller maurmiddel i gel form på denne plassen (der mauren kommer inn). Maurmiddel i gel form (Swirr/ Nippon etc) anbefaler vi at du plasserer inne i en åtestasjon. Maur går alltid korteste veien til mat, og vil da hente mat fra denne kilden isteden for å gå helt inn. Da vil man på en grei måte ha lurt mauren til å ikke komme inn i boligen hvis den kommer utenfra.

Plassering av maurmiddel når mauren bor inne i huset: Innendørs bruker man forgiftet åte. Dette selges som gel eller flytende form. Vi anbefaler alltid tuber og refill maurlokkebokser, da dette alltid vil være fersk mat som mauren vil prioritere. Derfor anbefaler vi sterkt Kvitt superkonsentrat maurgift, eller Swirr maurmiddel i gel form.

Åten legges ut så nære innganghullet som mulig. Har du maur på kjøkkenbenken, kan du følge maurstien tilbake til inngangshullet, for å legge ut en åteboks med fersk åte der. Man bør ikke plassere forgiftet åte på samme sted som man selv tilbereder mat 😊

Hvordan bruke åte:

Poenget med forgiftet åte er at maurene skal spise åtet og bringe giften tilbake til reiret hvor larver og dronning får giften i seg. Det kan derfor ta noen uker før alle maurene er døde.

Man må sørge for at det hele tiden er nok åte tilgjengelig. Daglig ettersyn er nødvendig. Sukkermaur prioriterer ofte enkelte typer av næring, og vil derfor gjerne fortsette å spise det de nettopp har spist. Det kan derfor være viktig å hindre mauren å spise andre søte saker mens bekjempelsen foregår. Man bør også forsøke flere produkter for å se hvilke produkt mauren foretrekker. Hvis ikke mauren spiser åten, bør du forsøke med et annet produkt. Vi i Skadedyrproffen har 3 forskjellige åter som vi har god erfaring med.

Det bør være åte til stede også et par uker etter at siste maur er observert i tilfelle det klekkes nye maur inne i reiret. Det er viktig at åten beskyttes mot små barn og kjæledyr.

Ikke bruk andre maurmidler sammen med åte

Det er veldig viktig å ikke bruke andre bekjempelsesmidler samtidig med åten, fordi dette forstyrrer maurene som da raskt kan legge om stiene sine. Du kan bruke ulike åtetyper samtidig, men ikke bruke avstøtende midler som vanningsmidler eller spøytemidler samtidig.

Vanningsmidler og spørytemidler er frastøtende, og dermed vil bruk av slik emidler gjøre at maurene endrer sine stier.

Oppsummering om bekjempelse av sukkermaur

 • Finn ut hvor maurene beveger seg (maurstiene)
 • Hvis de kommer utenfra, prøv å finne ut hvor de kommer inn.
 • Hvis de holder til inne, prøv å finne det stedet du ser maur som er nærmest reiret.
 • Bruk åtestasjoner, og plasser åtemiddel inn i dem.
 • Plasser åtestasjonene nærmest mulig reiret (der du ser maur)
 • Sjekk åtestasjonene daglig, slik. atdet alltid er nok åte
 • Når du ikke lenger ser maur, la åtestasjonene stå i 3 uker til
 • Ferdig, og du kan nye et maurfritt hus. 😊

Se komplett pakkeløsning under: Alt du trenger på ett sted til godt rabattert pris!

sukkermaur guide

Maurpakke for SMÅ MAUR INNE OG UTE (sukkermaur/ sort jordmaur)

Her er komplett pakke for å behandle SUKKERMAUR-angrep inne i huset og ute i hagen. Disse maurene heter egentlig sorte jordmaur. Du får også med Skadedyrproffens steg for steg veileder som viser deg hvordan du skal gå frem for å bli kvitt maurene. Dette er metoder som profesjonelle skadedyrteknikere bruker daglig.

Unikt PAKKETILBUD!

Du får med alt dette, og du kan legge til litt mer hvis du ønsker:

På lager

Tilbud!

Slik blir du kvitt STOKKMAUR INNE 🐜

Stokkmaur er store svarte maur inne. Bruk litt tid på å følge med på hvor maur beveger seg og forsvinner. Selv om  du finner maur inne så betyr det ikke nødvendigvis at de bor inne. Så bruk litt tid på å observere hvor de kommer fra og hvor de går når du har fått stokkmaur i hus.

1) Forsøk først finne hvor mauren kommer fra

Bruk litt tid på å følge med på hvor maur beveger seg og forsvinner. Selv om finner maur inne så betyr det ikke nødvendigvis at de bor inne. Så bruk litt tid på å observere hvor de kommer fra og hvor de går.

Det er to muligheter:

a) Stokkmauren bor ute og kommer inn i huset for å finne mat,

eller

b) de bor inne og spiser inne men kan gå ut for å lete etter mer.

Vi ser at mange tilfeller som huseiere tror de har en stokkmaurinvasjon i boligen, så kommer faktisk aktiviteten utenfra.

Finn derfor ut med rimelig sikkerhet hvor mauren bor, og følg anvisningene under for hvert tilfelle:

2) Behandle deretter stokkmaur som beskrevet under

Velg metode a) eller b) under, avhengig av hvor stokkmauren bor. Er du usikker så bruk metode b).

 

a) Behandling når stokkmaur går inn og ut av huset:

Når de er kommet inn i boligen så må du finne ut hvor de kommer inn. Der, og ved aktive maurstier, bør du legge forgiftet åte. (Ikke spray med insektsspray etc.)

Åte kan legges ut som forgiftet åte i granulat form (krystaller). Flytende eller gel form kan også brukes utendørs for bekjempelse av maur inne i vegger, men da er det viktig å bruke åtestasjoner som beskytter åtet mot regn og utilsiktede insekter og dyr.

I Norge er spesial-åte beregnet på stokkmaur forbeholdt profesjonelle. Men vi i Skadedyrproffen har god erfaring med bruk av Swirr og Kvitt maurmiddel til bekjempelse av stokkmaur. Derfor er det det du får i vår spesial maurpakke mot stokkmaur.

b) Behandling når stokkmauren kun er innendørs:

Innendørs bruker man forgiftet åte. Dette selges som gel eller flytende form. Vi anbefaler alltid tuber og refill maurlokkebokser, da dette alltid vil være fersk mat som mauren vil prioritere. Ikke kjøp ferdigbokser.

Maurlokkebokser til stokkmaur er mye større enn de normale man får i butikken. Vi har tatt inn en type som vi har erfaring fra å bruke profesjonelt gjennom en årrekke.

Legg åte kun langs 3 kanter og i en lang stripe for at flest mulig maur skal få plass.

Litt mer informasjon om maurmiddel:

Hvorfor maurmiddel i form av åte?

Åte er en god metode for bekjempelse. Poenget med forgiftet åte er at maurene skal spise åte og bringe giften tilbake til reiret hvor larver og dronning får giften i seg. Det kan derfor ta opptil et par måneder før alle maurene er døde.

Man må sørge for at det hele tiden er nok åte tilgjengelig. Daglig ettersyn er nødvendig. Maur prioriterer ofte enkelte typer av næring, og vil derfor gjerne fortsette å spise det de nettopp har spist. Det kan derfor være viktig å hindre mauren å spise andre matkilder mens bekjempelsen foregår.

Man bør også forsøke flere produkter for å se hvilke produkt mauren foretrekker. Det er derfor vi selger maurpakker med to ulike typer åtemiddel. Hvis ikke mauren spiser åten, bør du forsøke med et annet produkt.

Vi i Skadedyrproffen har flere forskjellige åter som vi har god erfaring med. Inne i boliger er vår favoritt Swirr mauråte på tube.

Det bør være åte til stede også et par uker etter at siste maur er observert i tilfelle det klekkes nye maur inne i reiret. Det er viktig at åten beskyttes mot små barn og kjæledyr. Derfor kommer våre maurpakker med lokkebokser/ åtestasjoner.

Ikke bland åtegift med andre typer maurmiddel

Det er også veldig viktig å ikke bruke andre bekjempelsesmidler samtidig med åten, fordi dette forstyrrer maurene som da raskt kan legge om stiene sine.

Viktig: Åte brukes alene, kan brukes i kombinasjon med andre åter, men aldri i kombinasjon med vanning eller sprøytemiddel.

Sprøytemiddel brukes alene aldri sammen med åte. Dette er bortkastet bruk av åte.

Oppsummering om bekjempelse av stokkmaur

 • Finn ut hvor maurene samler seg og går (maurstiene)
 • Hvis de kommer utenfra, prøv å finne ut hvor de kommer inn.
 • Hvis de holder til inne, prøv å finne det stedet du ser maur som er nærmest reiret.
 • Bruk åtestasjoner, og plasser åtemiddel inn i dem. Bruk store åtestasjoner.
 • Plasser åtestasjonene nærmest mulig reiret (der du ser maur)
 • Sjekk åtestasjonene daglig, slik. atdet alltid er nok åte
 • Når du ikke lenger ser maur, la åtestasjonene stå i 3 uker til
 • Ferdig, og du kan nye et maurfritt hus. 😊

Se komplett pakkeløsning under: Alt du trenger på ett sted til godt rabattert pris!

bli kvitt stokkmaur inne

Maurpakke mot STOKKMAUR INNE OG UTE – komplett

Fiks stokkmaur-problemet selv:

Her er komplett pakke for å behandle stokkmaur-angrep inne i huset og ute i hagen. Du får også med Skadedyrproffens steg for steg veileder som viser deg hvordan du skal gå frem for å bli kvitt maurene.

Tips: Legg til 3 stk lokkebokser for små maur, så får du en komplett maurpakke for alle maur i Norge.

På lager

Tilbud!
0